Rob van Uden

Pinksteren: Doof de Geest niet uit

21 mei 2019, door Webmaster PHG

Voor mij ligt het boekje ‘Doof de Geest niet uit’ (2018). Het is de weergave van een intensieve dialoog tussen de Rooms-Katholieke Kerk en de klassieke Pinksterbeweging. De beide tradities bemoedigen elkaar ‘om de liefde ...Lees verder »

Ruimte maken voor jezelf

20 maart 2019, door Webmaster PHG

Jezus roept ons op tot dienstbaarheid, tot een zorgende liefde. Dat klinkt vaak door in de verkondiging en daden van de kerk. Nog recent bijvoorbeeld kreeg de oecumenische werkgroep Arm in Arm uit Dongen de ...Lees verder »

De ruimte spreekt

04 september 2018, door Webmaster PHG

Tijdens onze vakantie in Frankrijk liepen we geregeld een kerk of kathedraal binnen. We lieten een zonovergoten wereld achter en betraden een ruimte met een bijzonder lichtspel. Soms hing in de kerk een bord dat ...Lees verder »

Pinksteren

02 mei 2018, door Webmaster PHG

Op het hoogfeest van Pinksteren vieren we dat de Heilige Geest over de Apostelen neerdaalt. Er zit een klein maar merkwaardig detail in het Bijbelverhaal dat we zullen lezen: De nederdaling van de Heilige Geest ...Lees verder »

De driedaagse van Pasen

21 maart 2018, door Webmaster PHG

Op de Witte Donderdag komen we samen rond de avondmaalstafel. Jezus laat zich kennen als een dienaar die de voeten van zijn leerlingen wast en we vieren de instelling van de eucharistie. De viering eindigt ...Lees verder »

Pasen is een doortocht

21 maart 2018, door Webmaster PHG

Tijdens de paaswake lezen we over de doortocht door de Rode Zee. Het verhaal staat bij velen op het netvlies. God ziet het lijden van zijn volk en wil de slavernij beëindigen. Prachtig. Vorig jaar kreeg ...Lees verder »

De toekomst in handen

13 december 2017, door Webmaster PHG

De vierde zondag van de Advent heeft het thema ‘De toekomst in handen’.

Het thema kondigt Kerstmis aan. Het is tijd om de geboorte van Jezus Christus te gaan vieren. Als het kind geboren is, neemt ...Lees verder »

Adventsmaaltijd

23 november 2017, door Webmaster PHG

Bij deze oproep ‘om een weg van rechtvaardigheid aan te leggen’ sluit de adventsmaaltijd in Rijen op vrijdag 15 december aan. Tijdens deze maaltijd is de aandacht gericht op ‘een gezond huis voor de allerarmsten ...Lees verder »

Wie verliefd is, gaat open

17 oktober 2017, door Webmaster PHG

Geregeld word ik in discussies betrokken over kerkregels, of willen mensen met mij de grenzen aftasten van wat er wel of niet mag. Ga ik de discussie aan, dan ben ik er zelden gelukkig mee. ...Lees verder »

Rob van Uden vertelt …

02 februari 2017, door Webmaster PHG

Op woensdag 15 februari staat Rob van Uden klaar om te vertellen over Franciscus van Assisi. Rob is een enthousiast verteller, het is zeer de moeite waard om te komen luisteren. De verhalen komen uit ...Lees verder »

Interview met diaken Rob van Uden

31 januari 2017, door Webmaster PHG

,,Ik ben volkomen gelukkig met mijn ambt’’ Diaken Rob van Uden wil andere mensen inspireren

De tijd gaat snel. Diaken Rob van Uden is in maart al weer een jaar werkzaam in het samenwerkingsverband van de ...Lees verder »

Naar boven