Rob van Uden

Weblog diakenreis naar Suriname

05 augustus 2019, door Webmaster PHG

Vijf diakens van het Bisdom Breda reizen zaterdag 10 augustus af naar Bisdom Paramaribo voor een tiental ontmoetingsdagen. Samen met hun partners verblijven zij van 10 tot en met 20 augustus 2019 in Suriname voor ...Lees verder »

Plannen krijgen handen en voeten

25 juni 2019, door Webmaster PHG

In 2018 verscheen het Parochieplan 2018 – 2023. Een plan vol goede voornemens die gemakkelijk in het vergeetboek kunnen raken. Toch worden nieuwe beleidslijnen langzaamaan zichtbaar. In de zondagsliturgie zijn kleine veranderingen aangebracht. De regie ...Lees verder »

Dorpsgedichten tijdens Rijen Ruikt

10 juni 2019, door Webmaster PHG
Parochiecentrum aan de Hoofdstraat in het teken van dorpsgedichten en beeldende kunst Tijdens Rijen Ruikt op zondag 16 juni is het parochiecentrum aan de Hoofdstraat in Rijen een klein centrum van cultuur. In de tuin dragen ...Lees verder »

Pinksteren: Doof de Geest niet uit

05 juni 2019, door Webmaster PHG

Voor mij ligt het boekje ‘Doof de Geest niet uit’ (2018). Het is de weergave van een intensieve dialoog tussen de Rooms-Katholieke Kerk en de klassieke Pinksterbeweging. De beide tradities bemoedigen elkaar ‘om de liefde ...Lees verder »

Ruimte maken voor jezelf

20 maart 2019, door Webmaster PHG

Jezus roept ons op tot dienstbaarheid, tot een zorgende liefde. Dat klinkt vaak door in de verkondiging en daden van de kerk. Nog recent bijvoorbeeld kreeg de oecumenische werkgroep Arm in Arm uit Dongen de ...Lees verder »

Naar boven