Rob van Uden

Ter inspiratie

07 mei 2020, door Pieter Hartman

Al vele weken wordt ons samen-leven geplaagd door een lockdown. Met verbazing zag ik hoe de ene afspraak na de andere werd geschrapt. Met verbijstering dat zelfs de zondagsvieringen werden afgeblazen. Het voelde alsof ons ...Lees verder »

Corona en Vertrouwen

13 maart 2020, door Webmaster PHG
Wie op de Heer vertrouwt, zal zijn als een boom, die bij het water geplant is, en die zijn wortels laat uitlopen bij een waterloop. Hij merkt het niet als er hitte komt, zijn blad ...Lees verder »

Carnaval komt eraan

12 februari 2020, door Webmaster PHG

Ik krijg op mijn netvlies het beeld van een feestende Jezus. Het Evangelie roept dit beeld verschillende keren op. Dan vinden we hem aan een maaltijd met overvloedig wijn. Hij zou een drinkebroer en feestbeestje ...Lees verder »

Weblog diakenreis naar Suriname

05 augustus 2019, door Webmaster PHG

Vijf diakens van het Bisdom Breda reizen zaterdag 10 augustus af naar Bisdom Paramaribo voor een tiental ontmoetingsdagen. Samen met hun partners verblijven zij van 10 tot en met 20 augustus 2019 in Suriname voor ...Lees verder »

Plannen krijgen handen en voeten

25 juni 2019, door Webmaster PHG

In 2018 verscheen het Parochieplan 2018 – 2023. Een plan vol goede voornemens die gemakkelijk in het vergeetboek kunnen raken. Toch worden nieuwe beleidslijnen langzaamaan zichtbaar. In de zondagsliturgie zijn kleine veranderingen aangebracht. De regie ...Lees verder »

Dorpsgedichten tijdens Rijen Ruikt

10 juni 2019, door Webmaster PHG
Parochiecentrum aan de Hoofdstraat in het teken van dorpsgedichten en beeldende kunst Tijdens Rijen Ruikt op zondag 16 juni is het parochiecentrum aan de Hoofdstraat in Rijen een klein centrum van cultuur. In de tuin dragen ...Lees verder »

Pinksteren: Doof de Geest niet uit

05 juni 2019, door Webmaster PHG

Voor mij ligt het boekje ‘Doof de Geest niet uit’ (2018). Het is de weergave van een intensieve dialoog tussen de Rooms-Katholieke Kerk en de klassieke Pinksterbeweging. De beide tradities bemoedigen elkaar ‘om de liefde ...Lees verder »

Naar boven