Nieuwsberichten

Zaterdagavondviering in de Maria Magdalenakerk

21 mei 2019, door Webmaster PHG

In de afgelopen maanden is met kerkgangers en vrijwilligers gesproken over de voortgang van de zaterdagavondviering. Het gesprek was op zaterdag 6 april o.l.v. diaken Rob van Uden, in aanwezigheid van Gerard de Graaf van ...Lees verder »

Gezinskerk ‘De wijde wereld in’

21 mei 2019, door Webmaster PHG

Kom je op zondag 23 juni naar de zomerse afsluiting van de Gezinskerk? We maken een reis. Dit jaar gaan we mee met een zoon die de wijde wereld intrekt. Hij krijgt van zijn vader een grote ...Lees verder »

Een nieuwe Workshop ‘Bidden en Schrijven’

21 mei 2019, door Webmaster PHG

In de aanloop om tot een gebedenboekje voor onze beide parochies te komen, verzorgde dhr. Stan van Ommen op woensdag 3 april een uitstekende Workshop ‘Bidden en schrijven’. Hij gebruikte de gebedsmethode van de Lectio ...Lees verder »

Pelgrimage in Rijen

21 mei 2019, door Webmaster PHG
Een bijzondere wandeltocht langs plaatsen van dienstbaarheid.

Op woensdag 29 mei vanaf 19.00 uur houden een tocht langs plekken van dienstbaarheid, zowel uit het heden als het verleden. Onderweg bezoeken we plaatsen van zorg, solidariteit en ...Lees verder »

Vrijwilligersfeest ‘Jij mag er zijn’

21 mei 2019, door Webmaster PHG

Vrijdagavond 17 mei was het jaarlijks vrijwilligersfeest in De Boodschap. Vanuit het thema ‘Jij mag er zijn’ werd door vicevoorzitter Gerard Jansen benadrukt hoe belangrijk de inzet van iedere vrijwilliger is voor de parochiegemeenschap. Ieder ...Lees verder »

Pinksteren: Doof de Geest niet uit

21 mei 2019, door Webmaster PHG

Voor mij ligt het boekje ‘Doof de Geest niet uit’ (2018). Het is de weergave van een intensieve dialoog tussen de Rooms-Katholieke Kerk en de klassieke Pinksterbeweging. De beide tradities bemoedigen elkaar ‘om de liefde ...Lees verder »

Adem

21 mei 2019, door Webmaster PHG

Ademen is leven. Wil je weten hoe het met je gaat? Let dan eens op je ademhaling. We kunnen van ons afblazen, diep en rustig inademen of opgelucht ademhalen. Het is maar net wat er ...Lees verder »

Weet je dat …

21 mei 2019, door Webmaster PHG
in de Mariakapel van de Maria Magdalenakerk Rijen een groep mensen elke maandagavond in de maand mei het Rozenkransgebed bidt? U kunt nog aansluiten om maandag 27 mei. op zondag 26 mei om 10.00 uur de ...Lees verder »

Nieuwsbrief Vicariaat Breda nr. 5-2019

08 mei 2019, door Webmaster PHG
Nieuwsbrief 5 van het Vicariaat Breda is uit met o.m. het volgende bericht:

Rob van Uden presenteert spel, poëzie en verhalen. Hij neemt je mee naar de tijd van de Bijbelse Filistijnen, maar hedendaagse foto’s voorkomen ...Lees verder »

Die Nuusbrokkies van Namibia

06 mei 2019, door Webmaster PHG

Dat was ‘n hele mooie plechtigheid van de dodenherdenking in Nederland op zaterdag 4 Mei. De man met de trompet .De grote klok die acht uur sloeg en dan de twee minuten volledige stilte.Het was ...Lees verder »

David, een levensreis

02 mei 2019, door Webmaster PHG

Rob van Uden presenteert spel, poëzie en verhalen. Hij neemt je mee naar de tijd van de Bijbelse Filistijnen, maar hedendaagse foto’s voorkomen dat je in het verleden blijft hangen. Het spel opent met koning David ...Lees verder »

Theater in de kerk – Bibliodrama

25 april 2019, door Webmaster PHG
‘Daniël en de Leeuw. Heb jij ‘t lef?’

Deze dag zal worden gehouden op zaterdag 11 mei aanstaande in de OLV van Lourdeskerk, Prins Bernhardlaan 66 in Bergen op Zoom. De organisatie ligt bij het jongerenpastoraat ...Lees verder »

Renovatie grasstroken begraafplaats Rijen

14 april 2019, door Webmaster PHG
Doe het niet zelf! De hele begraafplaats wordt centraal aangepakt.

En zo ziet het ‘gras’ op het hele kerkhof er uit!!

Ten gevolge van de enorme droogte afgelopen zomer heeft het gazon zoveel geleden, dat ...Lees verder »

Kledinginzameling voor AZC Prinsenbosch

14 april 2019, door Webmaster PHG

Voorafgaand aan de viering van zaterdag 27 en zondag 28 april houden we een kledinginzameling voor AZC Prinsenbosch te Gilze. U bent gewend dat we rond deze tijd in het jaar een kledingactie houden. Helaas konden ...Lees verder »

Pasen: licht en water

10 april 2019, door Webmaster PHG

Licht en water, voorwaarden voor alle leven en alle groei zijn wezenlijke elementen voor de viering van Pasen. Op de ijskoude Noordpool kan geen plant groeien, in een dorre woestijn evenmin en in een grot ...Lees verder »

Goede Vrijdag

10 april 2019, door Webmaster PHG

De kruisweg, ’s middags om drie uur op vrijdag 19 april, probeert de taferelen van Jezus’ lijden te verbinden met onze eigen zorg en pijn. We proberen deze kruisweg toegankelijk te maken voor volwassenen én ...Lees verder »

Gezinskerk Familiepaasviering

10 april 2019, door Webmaster PHG

Kom je mee het grote feest van Pasen vieren op zaterdag 20 april om 17.00 uur in de Maria Magdalenakerk? Jezus is gestorven en hij leeft! Nieuw leven voor Jezus en alle mensen. We gaan ...Lees verder »

Kruisweg in de Annakerk in Molenschot

10 april 2019, door Webmaster PHG

Op vrijdag 12 april om 19.30 uur opent pastor Rob van Uden een prachtig vormgegeven kruisweg van Anna van Buul en Janneke Nijboer. Deze kruisweg is te zien op 13, 19, 20, 21 en 22 ...Lees verder »

Naar boven