Nieuwsberichten

40 dagen retraite

17 februari 2018, door Pieter Hartman
“Met uw wegen vertrouwd” Op zoek naar bezinning in de veertig dagen naar Pasen?

Op de website www.ignatiaansbidden.org kun je iedere dag een korte bezinning vinden tot aan Pasen. Heel ons leven is als een weg, altijd onderweg. ...Lees verder »

Viering en maaltijd Wereldgebedsdag

16 februari 2018, door Pieter Hartman
En God zag dat het GOED was… Wereldgebedsdag 2 maart.

Wat betekent dat voor ons doen en laten? We laten ons leiden door vrouwen in Suriname die deze internationale gebedsviering hebben voorbereid. Zij vertellen over hun leven, ...Lees verder »

Weet u dat …

13 februari 2018, door Pieter Hartman
op zaterdag 3 maart van 13.30 uur tot 17.00 uur in de pastorie van de Sint Josephkerk, Sint Josephstraat 2 in Roosendaal het gezinspastoraat van het Sint Franciscuscentrum een diocesane Biddende Moedersdag plaatsvindt? Op meerdere ...Lees verder »

Pelgrimstocht naar de Sint Josephkerk

13 februari 2018, door Pieter Hartman

Een wandeling van Oudenbosch naar Roosendaal. In de Goede Week is er jaarlijks op woensdag een speciale bisdomviering waar parochies de drie heilige oliën (Chrisma) ophalen. Het is een traditie om daar te voet naar toe ...Lees verder »

Gezinskerk ‘Jezus eigen wijs?’

13 februari 2018, door Pieter Hartman

Kom je weer naar de Gezinskerk? Groot feest in Jeruzalem. Jezus gaat met zijn vader en moeder naar de tempel. En als zijn ouders teruggaan, blijft hij achter. Wat doet Jezus daar? We beginnen zondag 25 februari ...Lees verder »

De koren

13 februari 2018, door Pieter Hartman

De Parochie Heilige Geest kent veel vrijwilligers, die allerlei taken vervullen. Deze maand stellen wij het koor aan u voor.

Parochiekoor Maria Magdalenakerk

Eigenlijk de koren, we hebben in onze parochie maar liefst zes koren met ...Lees verder »

Vastenactie 2018

12 februari 2018, door Pieter Hartman
Gaan waar niemand gaat …

Het vastenactiecampagneproject richt zich op 300 hiv-positieve mannen en vrouwen in de Mbala-regio in Zambia.

Het doel van dit project is de onafhankelijkheid van deze mensen te vergroten door ze te trainen ...Lees verder »

Veertig dagen van verbinding

12 februari 2018, door Pieter Hartman

Tijdens de veertigdagentijd horen we teksten die vertellen over Gods verbond met mensen en over de verbondenheid van mensen met elkaar. Steeds opnieuw spelen deze teksten zich af op de grensgebied van dood en leven; ...Lees verder »

Carnaval

12 februari 2018, door Pieter Hartman

Carnaval is een van oorsprong katholiek feest dat vooraf gaat aan de periode van het vasten. Waarschijnlijk vindt het zijn oorsprong in het middeleeuwse Italië, waar het gemaskerd bal veel toeschouwers trok. Vanuit hier waaide ...Lees verder »

Nieuwsbrief Vicariaat Breda nr. 2

08 februari 2018, door Webmaster PHG
Nieuwsbrief 2 van het Vicariaat is uit met o.m. het volgende bericht:

Boek ‘Katholiek Brabant’

Bisschop Liesen opende op 12 januari 2018 de fototentoonstelling ‘Katholiek Brabant’, een weergave van het katholiek leven in de eenentwintigste eeuw. Het ...Lees verder »

De Video van de Paus, Nee tegen corruptie

01 februari 2018, door Pieter Hartman

We moeten erover praten, het kwaad aanklagen, het doorgronden om te tonen dat we de barmhartigheid zwaarder willen laten wegen dan de kleinzieligheid; de schoonheid zwaarder dan het niets.

Laten we samen bidden zodat zij die ...Lees verder »

Annakerk viert Carnaval in Eucharistie

31 januari 2018, door Webmaster PHG
‘Tis hier te breed en doar te lang’

Op zondag 11 februari om 11.00 uur vieren we Carnaval in de Annakerk met een Eucharistie, waarin pastor Joost de Bont voorgaat. Inhoud: Voor de muzikale klanken zorgen ...Lees verder »

Boeiende lezing in het parochiecentrum

31 januari 2018, door Webmaster PHG

Adrie Lint kwam terug naar zijn oude parochie. Op 24 januari was de zaal hiervoor sfeervol ingericht. Op de tafels brandden kaarsen met de afbeelding van Maria Magdalena. Vijf en twintig deelnemers werden geboeid door ...Lees verder »

De koster

18 januari 2018, door Webmaster PHG

De Parochie Heilige Geest kent veel vrijwilligers, die allerlei taken vervullen. Elke maand stellen wij er een aan u voor. De koster is een bekende persoon, de man die ‘lijkt in de kerk te wonen’. Hij ...Lees verder »

Actie Kerkbalans 2018: ‘Geef voor je kerk’

18 januari 2018, door Webmaster PHG

Tot en met 3 februari ontvangen alle parochianen in Rijen, Hulten en Molenschot een folder met informatie over de Actie Kerkbalans en een persoonlijke uitnodiging om mee te doen.

Doet u ook mee? Dan kan onze parochie ...Lees verder »

Nieuwjaar 2018

18 januari 2018, door Webmaster PHG

Volgens de etiquetteboeken lijkt de tijd voorbij om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen: dat doe je in de eerste week, of eerste twee weken. Een korte tijd. Dat is lang genoeg voor dit vluchtig ...Lees verder »

Nieuwe afspraken in de liturgie

18 januari 2018, door Webmaster PHG

Met een nieuw team kwamen er in de liturgie andere gebruiken binnen, gebruiken die per voorganger kunnen verschillen. Dat is voor kosters en lectoren lastig, maar ook parochianen geven aan dat ze het verwarrend vinden. ...Lees verder »

Pater Martin bedankt de drie koningen zangers

17 januari 2018, door Webmaster PHG

Beste Verre vriendjes van Molenschot, biezonder de kinderen, die de driekoningen liedjes gezongen hebben en rondgegaan zijn !!‘

Beste kinderen van de driekoningen groepjes. Toevallig heb ik juist 10 dagen geleden ‚n programma op de televisie gezien ...Lees verder »

Driekoningen zingen Verre Vriendjes

17 januari 2018, door Webmaster PHG

Op zaterdag 6 januari trokken groepjes kinderen prachtig verkleed als koningen langs de deuren om te zingen. Zij deden dit met veel plezier voor hun ‘Verre Vriendjes in Namibië’. ‘s Avonds werden zij met hun ...Lees verder »

Naar boven