Nieuwsberichten

Internationale gebedsweek

17 januari 2020, door Webmaster PHG

De week van 19 tot en met 26 januari is de Internationale gebedsweek voor de Eenheid van de Kerken. In het kader van deze gebedsweek is er a.s. woensdag een oecumenische zangdienst. Het thema van de viering ...Lees verder »

Weet u dat …

16 januari 2020, door Webmaster PHG
na de vieringen van 4 en 5 januari een nieuwjaarsboodschap van het pastorale team en het parochiebestuur beschikbaar was? Deze boodschap ligt achter in de kerken en kunt u via deze link nog eens nalezen. u ...Lees verder »

Uitnodiging Gezinskerk

16 januari 2020, door Webmaster PHG
‘Mozes vlucht door het water’

We openen weer de woestijnzak, een klein stukje woestijn. De woestijn is een gevaarlijke plaats. Mensen gaan er alleen in als het moet. Zoals Mozes die met zijn volk wegvlucht… We beginnen ...Lees verder »

Tarieven 2020

16 januari 2020, door Webmaster PHG

Op basis van indexering en de richtbedragen van het Bisdom Breda zijn met ingang van januari 2020 de tarieven voor de diensten van de parochie gewijzigd. Het tarief voor gebedsintenties is aangepast, er wordt nu ...Lees verder »

Driekoningenzingen in Molenschot

16 januari 2020, door Webmaster PHG

Op zaterdag 4 januari trokken groepjes kinderen verkleed als koningen langs de deuren van Molenschot om te zingen. Zij deden dit met veel plezier voor hun ‘Verre vriendjes in Namibië. ‘s Avonds werden zij met ...Lees verder »

Driekoningenzingen in Rijen

16 januari 2020, door Webmaster PHG

Op maandag 6 januari 2020 werd in Rijen de traditie van het Driekoningenzingen voor de Magdalenakinderen voortgezet. Er waren 4 groepjes van basisschool De Brakken die zingend langs de deuren gingen. Het geld dat ze daarmee ...Lees verder »

Actie Kerkbalans, wat een mooie eindspurt!

16 januari 2020, door Webmaster PHG

Met een streefbedrag voor 2019 van € 99.000 en uw bijdragen tot en met 31 december van € 99.875 hebben we dankzij uw financiële hulp het streefbedrag gehaald. Hartelijk dank daarvoor. De voorbereidingen van de Actie ...Lees verder »

Stilte …

16 januari 2020, door Webmaster PHG

Wie in deze tijd de natuur intrekt, ervaart het: de winter is de stilste tijd van het jaar. Weinig geluiden en weinig beweging. Alles lijkt tot rust gekomen. Onder de mensen krijgt stilte steeds minder ...Lees verder »

Nieuwsbrief Vicariaat Breda nr. 01-2020

14 januari 2020, door Webmaster PHG
Nieuwsbrief 01-2020 van het Vicariaat Breda is uit met o.m. het volgende bericht: Doet u mee aan ons communicatie-onderzoek?

Het Bisdom Breda houdt een communicatie-onderzoek. Het doel van dit onderzoek is om beter zicht te krijgen op ...Lees verder »

Die Nuusbrokkies van Namibia

12 januari 2020, door Webmaster PHG

Het is zaterdag avond 11 Januarie en het nieuwe jaar vliegt vooruit, zodat je bijna niet kunt bijhouden welke dag het op het ogenblik is. Ik wil allemaal nog maar < ‘n Gelukkige Nieuwe Mooie Jaar ...Lees verder »

De wind van het leven: Dmitri Sjostakovitsj

07 januari 2020, door Webmaster PHG
Muzikale lezing door Ben Verschuren

Dmitri Sjostakovitsj, een Russische componist en pianist is geboren in St. Petersburg in 1906. Hij was een muzikaal wonderkind, hij slaagde op 13 jarige leeftijd al voor het conservatorium in St ...Lees verder »

Kerstpakkettenactie Parochie Heilige Geest

02 januari 2020, door Webmaster PHG
Bedankt gulle gevers en enthousiaste vrijwilligers Wij waren er stil van! Ook dit jaar weer zoveel spontane gevers. Bedankt iedereen die heeft meegedaan aan de Actie Kerstpakketten van de Parochie Heilige Geest. De werkgroep Diaconie bezorgt ...Lees verder »

Kerstconcert 2019 in de Maria Magdalenakerk

01 januari 2020, door Webmaster PHG

Zondagmiddag 22 december, op een druilerige regendag, namen veel mensen toch de moeite naar de kerk te komen om te luisteren naar het kerstconcert van Zangvereniging Euterpe. De kerk was goed gevuld, ook met mensen ...Lees verder »

Actie Kerkbalans, nog even een eindspurt!

12 december 2019, door Webmaster PHG

Ieder jaar in januari klopt de parochie bij u aan om mee te doen met de actie Kerkbalans. Het is nu december en de resultaten van uw bijdragen tot en met november zijn bekend. Met een ...Lees verder »

Kerstdroom…

12 december 2019, door Webmaster PHG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met het bovenstaande gedicht, geschreven door broeder Christian Pirenne van Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot (1931-2019), de priester bij wie ik mijn eerste pastorale stage volgde in de voormalige parochie ‘Sint Jan’ in Goirle, wens ik ...Lees verder »

Vieringen Kerstmis en Oud en Nieuw

12 december 2019, door Webmaster PHG
Maria Magdalenakerk in Rijen

Dinsdag 24 december: Kerstavond

17.00 uur: Familiekerstviering. Viering van Woord en Communie m.m.v. koor MM-Kidzz. 19.00 uur: Kerstviering. Eucharistieviering met Samenzang.. 21.00 uur: Nachtmis. Eucharistieviering m.m.v. Parochiekoor.

Woensdag 25 december: Kerstmis

10.00 uur: Eucharistieviering m.m.v. Parochiekoor.

In de ...Lees verder »

Kerstpakkettenactie Parochie Heilige Geest

12 december 2019, door Webmaster PHG
Inzamelingsactie bij supermarkten op 13 en 14 december.

Veel mensen krijgen rond Kerstmis als blijk van waardering wat extra’s, vaak in de vorm van een kerstpakket. Er is echter een groep mensen die geen extraatje met ...Lees verder »

Weet u dat …

12 december 2019, door Webmaster PHG
kerstpakketten voor de kerstpakkettenactie van de werkgroep Diaconie tot en met woensdag 18 december kunnen worden ingeleverd bij het Parochiecentrum? er vanaf zaterdag 21 december t/m zondag 5 januari in de Laurentiuskerk van Dongen een bijzonder ...Lees verder »
Naar boven