Nieuwsberichten

Weet u dat …

23 november 2017, door Webmaster PHG
er op het kerkhof in Rijen in het kader van het Coalitieprogramma 2014-2018 door de Gemeente Gilze en Rijen een boom is aangeplant en wel een Sophora japonica of te wel een honingboom. Ook de ...Lees verder »

Adventsmaaltijd

23 november 2017, door Webmaster PHG

Bij deze oproep ‘om een weg van rechtvaardigheid aan te leggen’ sluit de adventsmaaltijd in Rijen op vrijdag 15 december aan. Tijdens deze maaltijd is de aandacht gericht op ‘een gezond huis voor de allerarmsten ...Lees verder »

Op weg naar Kerstmis

23 november 2017, door Webmaster PHG

In de advent kijken we uit naar de ‘Komende’. Op een krans van groene takken steken we elke week een kaars aan. Als de vierde kaars wordt aangestoken, is de Advent voltooid en kan het ...Lees verder »

December

23 november 2017, door Webmaster PHG

In deze soms donkere dagen hangt een sfeer van intimiteit, thuis-zijn, geborgenheid. Wie naar de reclame-uitingen kijkt, ziet dat de nadruk ligt op de lichtzijde van het leven, het zorgeloze. Wie beter oplet, hoort de mensen ...Lees verder »

Gezinskerk ‘Wie heeft je nodig?’

17 november 2017, door Webmaster PHG
Kom je weer naar de gezinskerk?

Midden op de dag wordt een man overvallen. Wie zal hem helpen? De een na de ander loopt hem voorbij. We staan stil en kijken rond in de wereld: ‘Wie heeft ...Lees verder »

Vormselviering

16 november 2017, door Webmaster PHG

Tien jongeren uit onze parochies bereiden zich voor op hun Vormsel. Op vrijdagavond 24 november zullen we bidden dat de Heilige Geest in hun leven werkzaam mag zijn: dat ze als begeesterde mensen mogen leven. ...Lees verder »

Open Kerkendag

16 november 2017, door Webmaster PHG

600 kerken – protestants en katholiek – in Brabant zijn open op zondag 26 november 2017. Dit unieke evenement wil Brabanders kennis laten nemen van het grote culturele belang van de kerken. De Annakerk in Molenschot en ...Lees verder »

Geschiedenis van het kerstlied

14 november 2017, door Webmaster PHG

Laat je inspireren door Ben Verschuren, een enthousiaste muziekliefhebber, die het ontstaan en de ontwikkeling van het kerstlied komt vertellen. Hij neemt ons mee in diverse periodes vanaf de eerste christentijd tot nu.

In de Middeleeuwen ...Lees verder »

Willy van der Put: 50 jarig koorjubileum

13 november 2017, door Webmaster PHG

Wie haalt het om 50 jaar lid van een koor te zijn? Dan moet je wel erg jong beginnen. In de viering van zaterdag 11 november 2017 zong het Parochiekoor Rijen in de Maria Magdalenakerk. ...Lees verder »

Geweldloos Communiceren

10 november 2017, door Webmaster PHG

Een workshop in de Parochie Heilige Geest

Hoe blijf je met elkaar in gesprek als de meningen verschillen? Anke Bisschops, pastoraal psycholoog, nam ons mee in de eerste beginselen van geweldloze communicatie. Met 18 deelnemers luisterden ...Lees verder »

Kunstexpositie in de Maria Magdalenakerk geopend

08 november 2017, door Webmaster PHG

De kunstwerken van leerlingen van KBS St. Jozef zijn vanaf woensdagmiddag 8 november te zien tijdens een expositie in de Maria Magdalenakerk. Met als inspiratiebron de stroming De Stijl die 100 jaar geleden ontstond, hebben ...Lees verder »

Ontmoeten (Allerzielen 2017)

06 november 2017, door Webmaster PHG

In iedere ontmoeting is het afscheid al voelbaar. We kunnen elkaar niet voor altijd vasthouden, nog niet. Iedere mens heeft hoe dan ook zijn of haar eigen weg te gaan. Alleen-zijn is eigen aan ons mens-zijn. Deze eenzaamheid delen ...Lees verder »

Die Nuusbrokkies van Namibia

06 november 2017, door Webmaster PHG

Dit is maandag 6 November en dit is prachtig weer. Dit was vannacht 23 graden en dit zal van middag 36 graden gaan worden. De eerste goede regenbuien zijn gelukkig al gevallen en ook Stampriet ...Lees verder »

Nieuwsbrief Vicariaat Breda nr. 10

06 november 2017, door Webmaster PHG

Nieuwsbrief 10 van het Vicariaat Breda is uit met onder meer het volgende bericht:

Naar de tentoonstelling ‘Luther’ in Catharijneconvent te Utrecht

Op 31 oktober 2017 was het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen ...Lees verder »

Bedankt voor uw oude kleding!

05 november 2017, door Webmaster PHG

Ja, wij zijn blij met oude kleding! Want daarmee helpen we Cordaid, die zorgt dat de opbrengst van de ingezamelde kleding dit jaar naar de slachtoffers van de hongersnood in Zuid-Soedan gaat. Vijf actieve vrijwilligers van ...Lees verder »

Kunstexpositie in de Maria Magdalenakerk

03 november 2017, door Webmaster PHG
Kinderen van KBS St Jozef doen mee aan de Kunstweek!

Stichting TooN! (het cultuurplatform voor Gilze-Rijen, waar je creatieve talenten kunt tonen en ontwikkelen) organiseert van 4 t/m 12 november de Kunstweek.

Ook de kunstwerken van de ...Lees verder »

Nieuwsbrief Sint Franciscus Centrum

02 november 2017, door Webmaster PHG

Hierbij de editie november 2017 van onze SFC nieuwsbrief. Met deze nieuwsbrief maken wij u attent op een aantal van de activiteiten op het programma van komende maand.

We beginnen met de jongsten onder onze ‘cursisten’: ...Lees verder »

Oecumenische viering ‘To make you feel my love’

29 oktober 2017, door Webmaster PHG

Op zondag 5 november is er een oecumenische viering in het Cambreurcollege met de evangelische kerk ‘Hoop’, de protestantse gemeente Dongen/Rijen, de parochie Heilige Geest en de parochie Dongen en Klein Dongen-Vaart. Met als titel ...Lees verder »

Naar boven