Nieuwsberichten

Sint Anneke in Molenschot

23 juli 2017, door Webmaster PHG

De Heilige Anna is patrones van de kerk en kapel in Molenschot. Haar feestdag is op 26 juli. De oude spreuk ‘met Sint Anneke gaat ieder Anneke om ’n manneke en ieder manneke om ’n ...Lees verder »

Uitnodiging ontwerp een kunstwerk

18 juli 2017, door Webmaster PHG

Leven is veranderen. Veranderen is conflict: strijden, vluchten, vechten, worstelen met …! Geen leven zonder pijn en lijden. Geen samenleving zonder conflict. Wat doet die strijd met ons? Hoe gaan wij daar mee om? Welke ...Lees verder »

Bedevaart Kevelaer 2017

18 juli 2017, door Webmaster PHG

De 298ste bedevaart naar Kevelaer is op dinsdag 1 en woensdag 2 augustus 2017. Op dinsdagochtend gaan we vanuit Breda en omstreken en vanuit Oost-Zeeuws-Vlaanderen met bussen naar deze mooie Maria bedevaartplaats in Duitsland. Onderweg wordt een ...Lees verder »

Reiszegen

11 juli 2017, door Webmaster PHG
Moge de weg je steeds tegemoet komen De wind je steeds in de rug zijn Moge de zon je gezicht verwarmen De regen zacht op je haren vallen En, tot wij elkaar weer zien Zal God jou in zijn hand ...Lees verder »

Informatieavond Vormsel

09 juli 2017, door Webmaster PHG

Voor ouders/verzorgers op maandag 11 september 2017 Deze avond is bedoeld voor degenen die zeker weten dat ze mee gaan doen, maar ook voor ouders, die nog twijfelen over deelname van hun kind(eren).

We vertellen wat u ...Lees verder »

Openingsconcert Rondje Open Kerk

09 juli 2017, door Webmaster PHG

De start van het Rondje Open Kerk was een mooi concert op 7 juli in de Ledevaertkerk in Chaam. Het kamerkoor Terpander uit Baarle Nassau, een gemengd koor, zong a capella prachtige liederen. Enkele stukken werd begeleid ...Lees verder »

Startviering in de Maria Magdalenakerk

09 juli 2017, door Webmaster PHG

Zondag 17 september 2017 om 10.00 uur

Een parochie is een dynamisch geheel van mensen, werkgroepen en taken. In al die activiteiten samen spreken we toch over één organisatie, één lichaam.

Al jaren kennen we in de ...Lees verder »

Nieuwsbrief Vicariaat Breda nr. 7

06 juli 2017, door Webmaster PHG

Nieuwsbrief 7 van het Vicariaat Breda is uit met onder meer het volgende bericht:

Bisschop zegent nieuw Fatimabeeld in het Bisdom Breda De Kerk  herdenkt  in  2017  dat  Maria een  eeuw  geleden  van  13  mei  tot  13 oktober  ...Lees verder »

Die Nuusbrokkies van Namibia

04 juli 2017, door Webmaster PHG

Dit is vandaag dinsdag 4 Julie en dit is behoorlijk koud vanmorgen.Dit was twee of drie graden vannacht en dit zal zeker in de namiddag tot 22 of 25 graden oplopen. Het veld is grauw ...Lees verder »

Rondje Open Kerk 2017 in Molenschot en Rijen

02 juli 2017, door Webmaster PHG

Op de woensdagmiddagen 12, 19, 26 juli en 2, 9, 16 augustus van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Tien kerken en één kapel – in Baarle-Hertog, Baarle-Nassau, Chaam, Ginneken, Molenschot, Riel, Rijen en Ulvenhout – openen ...Lees verder »

Kerkennacht! Was jij erbij?

27 juni 2017, door Webmaster PHG

Voor de eerste keer deed de Maria Magdalenakerk mee met dit twee jaarlijks fenomeen. Zij deed haar deuren open op vrijdag 23 juni voor iedereen die eens in de kerk wilde kijken, om zich te verwonderen. ...Lees verder »

Ziekentriduüm in Dongen

22 juni 2017, door Webmaster PHG

Van dinsdag 11 juli t/m donderdag 13 juli wordt in de Laurentiuskerk en in het Jongerencentrum de Poort het jaarlijkse Ziekentriduüm gehouden. Het Ziekentriduümteam biedt de gasten een programma waarin ruimte is voor religieuze viering, ...Lees verder »

Helende stilte

22 juni 2017, door Webmaster PHG

Stilte kan soms onaangenaam en confronterend zijn en daarom ontvluchten we haar graag. Ze houdt ons een spiegel voor en wij zijn soms bang, onze werkelijkheid onder ogen te durven zien. Terwijl we juist dan ...Lees verder »

Iconenexpositie tijdens Rijen Ruikt

22 juni 2017, door Webmaster PHG

Wel 140 bezoekers kwamen naar de Maria Magdalenakerk om te genieten van 50 mooie iconen. Lisette Beenhakker, die nog maar kort schildert wilde graag haar werk exposeren. Ze maakte twee van haar medecursisten Wil Magielse ...Lees verder »

Verliesverwerking

22 juni 2017, door Webmaster PHG

Iedereen die iemand verloren heeft aan de dood komt er voor te staan. Wat te doen met spullen die in en om het huis achterblijven. Wil je omringt blijven door materiele zaken of doe je ...Lees verder »

Kerkennacht: Méér dan een dak!

11 juni 2017, door Webmaster PHG

In vele plaatsen in Nederland zetten kerken, van welke snit dan ook, hun deuren een avond wagenwijd open. Een succesvolle formule die sinds 2007 iedere twee jaar wordt aangeboden. Deze Kerkennacht is een oecumenisch evenement ...Lees verder »

Naar boven