Nieuwsberichten

Boekbespreking ‘De Engelenmaker’

15 september 2017, door Webmaster PHG
Van Conflict naar Verbinding

De werkgroep Voedsel voor de Ziel organiseert weer een gespreksavond over een eigentijds boek. Gekozen is dit jaar voor ‘De Engelenmaker’ van Stefan Brijs. In 2012 ontving dit boek de Libris Literatuurprijs. Het ...Lees verder »

Nieuwsbrief Vicariaat Breda nr. 8

14 september 2017, door Webmaster PHG
Nieuwsbrief 8 van het Vicariaat Breda is uit met onder meer het volgende bericht:

Met het thema ‘Verkondig het Evangelie, desnoods met woorden’ houdt het Sint  Franciscuscentrum op woensdag 4 oktober 2017 van 18.00 tot 21.15 uur de ...Lees verder »

Startviering in de Maria Magdalenakerk

06 september 2017, door Webmaster PHG
Thema: ‘Ik heb je nodig’ Zondag 17 september om 10.00 uur

Een parochie is een dynamisch geheel van mensen, werkgroepen en taken. In al die activiteiten samen spreken we over één organisatie, één lichaam. Sterker, de apostel ...Lees verder »

Weet u dat …

06 september 2017, door Webmaster PHG
er op 11 september om 20.00 uur in het Parochiecentrum in Rijen een informatieavond is voor ouders of verzorgers van kinderen die nu in groep 8 van de basisschool zitten en in 2014 hun Eerste ...Lees verder »

Jaarbeeldverslag 2016-2017

06 september 2017, door Webmaster PHG

Binnenkort valt het Jaarbeeldverslag 2016-2017 bij u in de brievenbus. Opnieuw een mooie uitgave, deze keer met als thema ’Bouwen aan de toekomst’ met de belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar en een blik op ...Lees verder »

De eerste dag

06 september 2017, door Webmaster PHG

We lezen het allereerste gedicht uit de bijbel.

Hoe het begon met licht en met God die het riep: toen God de zon, de maan en alle mensen schiep.

We ontdekken hoe wij zelf steeds weer een nieuw begin kunnen ...Lees verder »

Inzamelingsactie bij de startviering

06 september 2017, door Webmaster PHG

De Voedselbank in Rijen kan heel wat producten gebruiken om voedselpakketten voor gezinnen te maken. De diaconie nodigt parochianen uit om een product mee te nemen naar de startviering op zondag 17 september. Leg het ...Lees verder »

Personele Unie

06 september 2017, door Webmaster PHG

Al meer dan tien jaar hebben de Parochie Heilige Geest en de Parochie Dongen en Klein Dongen-Vaart een samenwerkingsverband met één pastoraal team en in diverse werkgroepen wordt steeds meer samengewerkt. De besturen gaan nu nog ...Lees verder »

De draad oppakken

06 september 2017, door Webmaster PHG

Zomerse dagen nodigen uit om even ‘niets’ te doen en daarna fris de draad op te pakken. We komen terug in het dagelijkse ritme van het leven. Soms zijn we dat ritme kwijt. Met of ...Lees verder »

Vrijwilligers

06 september 2017, door Webmaster PHG

De Parochie Heilige Geest kent veel vrijwilligers, die allerlei taken vervullen. Elke maand stellen wij er een aan u voor.

De Misdienaar

Bij het altaar staan, eigenlijk dichter bij God dan in de kerkbank, dat doet een ...Lees verder »

Die Nuusbrokkies van Namibia

06 september 2017, door Webmaster PHG

Op zondag 3 September is onze zomertijd begonnen en hebben we onze horloges en klokken ‘n uur naar voren gezet, zodat we weer gelijk lopen met Zuid-Afrika.Dit is nu onze lentetijd met temperaturen van rond ...Lees verder »

Die Nuusbrokkies van Namibia

08 augustus 2017, door Webmaster PHG

Dit is vandaag maandag 7 Augustus en dit is behoorlijk fris in de morgen, 5 of 6 graden,maar de stralende zon zal de temperaturen weer tot 25 of 30 graden brengen. Het is nog altijd ...Lees verder »

De Video van de Paus, Voor de kunstenaars

04 augustus 2017, door Pieter Hartman

Kunst en de natuur drukken de schoonheid van de schepping uit en zijn een vreugde voor de ziel. Laten we samen met de Paus bidden voor de kunstenaars – dat zij met hun creativiteit ons ...Lees verder »

In Memoriam kapelaan de Nijs

04 augustus 2017, door Webmaster PHG

Op vrijdag 21juli 2017 is in woonzorgcentrum Emmaus te IJzendijke de zeereerwaarde heer Augustinus Alouisius Maria de Nijs overleden. In Rijen was Guus de Nijs vanaf 1963 vooral bekend door zijn werkzaamheden als kapelaan in ...Lees verder »

Heilige moeder Anna, bedankt

03 augustus 2017, door Webmaster PHG

Op 26 juli op de feestdag van de Heilige Anna was er een misintentie uit dankbaarheid. Ilonka en Marco lieten ons weten dat na jarenlange pogingen een kindje te krijgen, zij ten einde raad de ...Lees verder »

Uitnodiging ontwerp een kunstwerk

18 juli 2017, door Webmaster PHG

Leven is veranderen. Veranderen is conflict: strijden, vluchten, vechten, worstelen met …! Geen leven zonder pijn en lijden. Geen samenleving zonder conflict. Wat doet die strijd met ons? Hoe gaan wij daar mee om? Welke ...Lees verder »

Bedevaart Kevelaer 2017

18 juli 2017, door Webmaster PHG

De 298ste bedevaart naar Kevelaer is op dinsdag 1 en woensdag 2 augustus 2017. Op dinsdagochtend gaan we vanuit Breda en omstreken en vanuit Oost-Zeeuws-Vlaanderen met bussen naar deze mooie Maria bedevaartplaats in Duitsland. Onderweg wordt een ...Lees verder »

Reiszegen

11 juli 2017, door Webmaster PHG
Moge de weg je steeds tegemoet komen De wind je steeds in de rug zijn Moge de zon je gezicht verwarmen De regen zacht op je haren vallen En, tot wij elkaar weer zien Zal God jou in zijn hand ...Lees verder »

Openingsconcert Rondje Open Kerk

09 juli 2017, door Webmaster PHG

De start van het Rondje Open Kerk was een mooi concert op 7 juli in de Ledevaertkerk in Chaam. Het kamerkoor Terpander uit Baarle Nassau, een gemengd koor, zong a capella prachtige liederen. Enkele stukken werd begeleid ...Lees verder »

Naar boven