Nieuwsberichten

De doop van Kensi en Noortje

19 februari 2020, door Webmaster PHG

Op zondag 16 februari, tijdens de Eucharistie, werden Kensi en Noortje gedoopt. Het gastenteam ontving de kerkgangers met een glimlach en reikte ook hen die voor het eerst onze kerk bezochten de boekjes aan. Het parochiekoor ...Lees verder »

Wereldgebedsdag: ‘Sta op en ga!’

19 februari 2020, door Webmaster PHG

Deze bemoedigende woorden zijn meer dan welkom voor vrouwen in Zimbabwe die vele moeilijkheden moeten overwinnen in hun leven. Met dit thema vieren we op vrijdag 6 maart Wereldgebedsdag. Deze woorden zijn een steun in ...Lees verder »

Carnaval komt eraan

12 februari 2020, door Webmaster PHG

Ik krijg op mijn netvlies het beeld van een feestende Jezus. Het Evangelie roept dit beeld verschillende keren op. Dan vinden we hem aan een maaltijd met overvloedig wijn. Hij zou een drinkebroer en feestbeestje ...Lees verder »

Vastentijd: Een Tocht naar Toekomst

12 februari 2020, door Webmaster PHG

De liturgie in de vastentijd begint op Aswoensdag. In het Evangelie van deze dag levert Jezus forse kritiek op de vastenpraktijk. Hij wil het schijnheilige vasten ontmaskeren en het oprechte vasten versterken. Onze liturgiegroep heeft de ...Lees verder »

Weet u dat …

12 februari 2020, door Webmaster PHG
er in Dongen op zondag 23 februari om 10 uur een Carnavalsviering is in de Laurentiuskerk met als motto ‘Te Elfder Ure’? op Aswoensdag 26 februari om 19.00 uur er een Gebedsviering is en u het ...Lees verder »

Jona en de wind van het leven

12 februari 2020, door Webmaster PHG

De werkgroep Voedsel voor de Ziel biedt een bezinnend moment in de hectiek van alle dag. Het is een bezinning ‘op de wind van het leven’ met muziek en beelden uit de kunst. Er is ...Lees verder »

Vastenactie 2020

12 februari 2020, door Webmaster PHG

De campagne van Vastenactie 2020 staat in het teken van beroepsonderwijs en ondernemerschap in ontwikkelingslanden. Met een gedegen opleiding zijn mensen beter in staat een redelijk inkomen te verdienen en eventueel een eigen bedrijf op ...Lees verder »

Kennismakingsviering Eerste Communie

11 februari 2020, door Webmaster PHG
Op weg naar een leven als vrienden van Jezus

Zondagmorgen 9 februari kwamen zes communicanten met hun ouders, broertjes en zusjes naar het parochiecentrum. Het was de start van de voorbereiding op hun Eerste Heilige Communie. ...Lees verder »

Carnavalsmis in Molenschot

11 februari 2020, door Webmaster PHG

Op zondag 23 februari om 11.00 uur is er in de Annakerk een Carnavalsviering met het thema ‘Ut schilt niks’. Pastor Edith Hertog gaat voor, het parochiekoor zingt en de Markoevermuzikanten zorgen voor de muzikale ...Lees verder »

Actie Kerkbalans 2020

11 februari 2020, door Webmaster PHG

De afgelopen weken hebben alle parochianen een persoonlijke uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de Actie Kerkbalans. In 2019 hebben we ons streefbedrag gehaald. Heel hartelijk dank daarvoor. Vanaf augustus hebben we de stand ...Lees verder »

Verslag van Bidden en Schrijven: ’Uit het hart’

11 februari 2020, door Webmaster PHG

Ruim 20 deelnemers namen deel aan de vierde workshop Bidden en Schrijven en schreven vooral mooie gebeden, waarvan een gebedenboekje van de eigen parochies gemaakt wordt. Dit gebeurde onder de bezielende leiding van de Stan van ...Lees verder »

Die Nuusbrokkies van Namibia

07 februari 2020, door Webmaster PHG

Dit is vrijdag 7 Februarie en elke dag is het stralende weer. Meestal komen er in de namiddag wolken opzetten en dan hopen we, dat er weer kans zal zijn op ‘n regen of donderbui. ...Lees verder »

Nieuwsbrief Vicariaten Middelburg en Breda nr. 02-2020

06 februari 2020, door Webmaster PHG
Nieuwsbrief 02-2020 van de Vicariaten Middelburg en Breda is uit met o.m. het volgende bericht: 1000 bezoekers verwacht op conferentie ‘De Missionaire parochie’

De organisatie van de conferentie ‘De Missionaire parochie – Als God renoveert’ verwacht duizend ...Lees verder »

Avond van de Martelaren 2020

06 februari 2020, door Webmaster PHG
Uitnodiging Komt u ook naar een van de Avonden van de Martelaren?

Martelaren zijn van alle tijden. Met de recente aanslagen op Christenen in Sri Lanka voor ogen, weten we hoe hard gebed voor martelaren, hun nabestaanden ...Lees verder »

KoRije viert de lente met Krokusconcert

01 februari 2020, door Webmaster PHG

Heb je op zondagmiddag 16 februari nog niets gepland? Of wil je eens even ontsnappen aan alle voorbereidingen voor carnaval? Kom dan naar het gratis Krokus Concert van Zanggroep KoRije in de Maria Magdalenakerk. En ...Lees verder »

Gezinskerk ‘Jezus in de woestijn’

30 januari 2020, door Webmaster PHG
De woestijn is een plaats waar belangrijke dingen gebeuren.

Jezus trekt de woestijn in om na te denken wie hij is. Wat is zijn opdracht? We beginnen op zondag 16 februari om 10.00 uur in het Parochiecentrum ...Lees verder »

Stille omgang in Amsterdam

30 januari 2020, door Webmaster PHG
De Stille Omgang in 2020 heeft plaats in de nacht van 21 op 22 maart 2020.

Bij deze jaarlijkse traditie sluiten ook parochies van het Bisdom Breda aan. Het is dit jaar een bijzonder jaar: we ...Lees verder »

Verslag Gezinskerk 26 januari

30 januari 2020, door Webmaster PHG
Mozes vlucht door het water …en viert feest!

In een kring van kinderen en ouders openden we de woestijnzak om het verhaal te vertellen van het volk van God dat naar Egypte trekt voor eten maar gevangen ...Lees verder »

De wind van Sjostakovitsj

26 januari 2020, door Webmaster PHG

Een muzikale vertelling was aangekondigd voor donderdag 23 januari in het parochiecentrum. Zo’n 25 belangstellenden bezochten de bijeenkomst. Wat zou dat zijn? Het was een verhaal over het leven van de musicus Sjostakovitsj in het ...Lees verder »

Naar boven