Nieuwsberichten

November – het mosterdzaadje

16 november 2019, door Webmaster PHG

Deze keer geen woestijnzak en geen juten ondergrond waarop het verhaal uit de Bijbel zich gaat afspelen. Uit de doos halen we iets geels. Ik vraag me af… Wat zou het kunnen zijn? De parabel ...Lees verder »

Parochievernieuwing

13 november 2019, door Webmaster PHG

Bij mijn aanstelling in de Parochie Heilige Geest was één van de opdrachten om te werken aan de opbouw van de parochie. Je kunt dat invullen met: ‘Het Pastoraal Team voorzitten en het bijwonen van ...Lees verder »

Advent 2019

13 november 2019, door Webmaster PHG
‘Een kind komt aan het licht’

Op zondag 1 december begint de Advent en daarmee het nieuwe Kerkelijk Jaar. We zullen dit jaar vaak uit het Evangelie van Mattheus lezen. De liturgiegroep koos voor de Advent ...Lees verder »

Adventsmaaltijd

13 november 2019, door Webmaster PHG

Het begint een traditie te worden om in de Advent een maaltijd te organiseren. De Adventsmaaltijd kenmerkt zich door gezelligheid, aandacht en betrokkenheid voor elkaar. Tussen de gangen door zijn er korte overwegingen en is ...Lees verder »

Kerk en school

13 november 2019, door Webmaster PHG
Kinderboekenweek

In oktober spraken we met de leerlingen van groep 6/7/8 van de Annaschool en van De 3 Musketiers over activiteiten die zij op school deden tijdens de Kinderboekenweek met als thema: ‘Reis mee’. De kinderen hebben ...Lees verder »

Zacheüs zoekt Jezus

13 november 2019, door Webmaster PHG
… en wordt gezien.

Ooit werden de verhalen van God en mensen verteld rond de kampvuren in de woestijn. Na lang zoeken en uitproberen zijn we 20 oktober via de methode ‘Godly Play’ teruggekeerd naar die ...Lees verder »

Kledinginzameling succesvol

13 november 2019, door Webmaster PHG

Op zaterdagochtend 2 november stonden we klaar om kleding in ontvangst te nemen voor Sam’s Kledingactie. Vanaf negen uur was het een komen en gaan van mensen die lopend, op de fiets of met de auto ...Lees verder »

Vormelingen bezoeken de Voedselbank

13 november 2019, door Webmaster PHG

De vormelingen zijn op 26 oktober naar de Voedselbank in Rijen geweest en hebben het volgende verslag in dichtvorm gemaakt.

Mensen kwamen naar de voedselbank sommigen waren oud, sommigen mank en aan ons hadden ze veel dank. Ze hadden ...Lees verder »

Terugblik workshop Bidden en schrijven

13 november 2019, door Webmaster PHG

Op dinsdag 29 oktober vond in het Parochiecentrum in Dongen de derde workshop Bidden en schrijven plaats. De deelnemers werden uitgedaagd om ieder voor zich een gebed te schrijven op basis van de Atlas van ...Lees verder »

Weet u dat …

13 november 2019, door Webmaster PHG
de groep Medioren van de Zonnebloem tijdens hun coördinaten-tocht op vrijdag 25 oktober door Rijen ook de Maria Magdalenakerk hebben bezocht voor een rondleiding? Ze hebben er zichtbaar van genoten. het Rozenkansbidden in de maand oktober ...Lees verder »

Kennismaking met Alpha

12 november 2019, door Webmaster PHG

Een klein jaar geleden kreeg het Adviesorgaan twee vertegenwoordigers op bezoek van de Alphacursus in Dongen. Deze cursus werd in de jaren ’90 ontwikkeld in de Anglicaanse Kerk en heeft sindsdien de grenzen van vele ...Lees verder »

Ook ik mag er zijn!

11 november 2019, door Webmaster PHG
Lezing door Adri Verweij, oud-omroeppastor

De discussie rondom het ‘voltooid leven’ is in volle gang. Wat mag er wel en wat niet? Wat moet je kiezen of: Mag je er ook gewoon zijn? Daarover spreekt Adri ...Lees verder »

Die Nuusbrokkies van Namibia

06 november 2019, door Webmaster PHG

Dit is zaterdagavond 5 Oktober en de eerste wolken zijn vandaag gekomen en ze zijn weer bezig om te vertrekken. We zullen zeker nog ‘n maand moeten wachten, voordat ons zal gaan aanbreken….dat is tenminste ...Lees verder »

Nieuwsbrief Vicariaat Breda nr. 10-2019

06 november 2019, door Webmaster PHG
Nieuwsbrief 10 van het Vicariaat Breda is uit met o.m. het volgende bericht: Jezus volgen

De Kerk vernieuwt zich als parochianen met het woord van Jezus vorm geven aan hun dagelijks leven.  Christen-zijn kan samengevat worden in ...Lees verder »

Jongerenbedevaart naar Rome

05 november 2019, door Webmaster PHG

Van 26 april tot en met 2 mei 2020 houdt Jong Katholiek, de jongerenorganisatie van de Nederlandse bisschoppenconferentie, een Jongerenbedevaart naar Rome. Jongeren van 18 t/m 28 jaar uit alle Nederlandse bisdommen zijn welkom. De ...Lees verder »

Kledinginzameling, wederom volle bak

04 november 2019, door Webmaster PHG

Op zaterdagochtend 4 november stonden we weer klaar om kleding in ontvangst te nemen voor Sam’s Kledingactie. Vanaf negen uur was het een komen en gaan van mensen die lopend, op de fiets of met de ...Lees verder »

Ontmoetingen voor nabestaanden

04 november 2019, door Webmaster PHG

De werkgroep Verliesverwerking van de Parochie Heilige Geest te Rijen organiseert op dinsdagmiddag 12 november  van 14.00 uur tot 16.00 uur een ontmoetingsbijeenkomst voor mensen die een dierbare hebben verloren. Al bijna twintig jaar begeleidt ...Lees verder »

Ella neemt afscheid als cantor

28 oktober 2019, door Webmaster PHG

Op zondag 27 oktober werd in de kerkdienst afscheid genomen van Ella van Zanen als cantor voor de samenzang. Ella leverde ruim twee jaar lang als cantor haar muzikale bijdrage aan de vieringen in de ...Lees verder »

Naar boven