Nieuwsberichten

Pastorale brief 19 van 27 september

26 september 2020, door Webmaster PHG

Beste broeder, beste zuster, Sinds de eerste golf van de coronapandemie hebben we weer veel activiteiten in de parochie hernomen. We zijn ook blij dat het kerkbezoek zich na een lange periode van sluiting goed heeft ...Lees verder »

Een geschenk: Schepping!

24 september 2020, door Webmaster PHG
We gaan weer beginnen met de Gezinskerk.

Kom jij ook, samen met je ouders? Weet jij nog wat het grootste geschenk is dat je ooit hebt gekregen? We kijken en luisteren naar het verhaal van de ...Lees verder »

Aanpassing programma Voedsel voor de Ziel

17 september 2020, door Webmaster PHG

Op 15 september was de werkgroep Voedsel voor de Ziel bij elkaar en is het programma voor het komende half jaar bekeken. We hebben contact gehad met de diverse contactpersonen, met het volgende resultaat:

28 ...Lees verder »

Van Harte Welkom rond de tafel van Jezus

14 september 2020, door Webmaster PHG

Op zondag 13 september hing er langs het middenpad aan iedere kerkbank een hart gemaakt door Marit, Sander, Tjibbe, Suus, Siem, Jasper, Bastiaan, Roos en Femke. Harten die zoveel zeggen als: “Wees welkom allemaal”. De ...Lees verder »

Die Nuusbrokkies van Namibia

07 september 2020, door Webmaster PHG

Dit is nu maandag 7 September en het is al lekker warm in de namiddag tot 32 graden. Het lijkt nu dat de wintertijd voorbij is. De lente begint hier bij het begin van de ...Lees verder »

Het leven … een pelgrimsweg …

06 september 2020, door Webmaster PHG
Toespraak startviering 6 september 2020

Een pelgrimsweg is geen gewone weg, mooi glad en geasfalteerd. Een pelgrimsweg bestaat uit hobbels en kuilen, lastige gedeelten en obstakels. En wij allen gaan zo onze eigen pelgrimsweg. Het ene weerrecord ...Lees verder »

Nieuwsbrief Vicariaten Middelburg en Breda

04 september 2020, door Webmaster PHG

Nieuwsbrief 09-2020 van de Vicariaten Middelburg en Breda is uit met o.m. het volgende bericht:

Bisschop Jan Liesen bij het bisschoppelijk paleis aan de Veemarktstraat in Breda. © Pix4Profs-Ron Magielse. Bron BNdeStem

Bisschop Liesen tien ...Lees verder »

Startviering: Verantwoordelijk voor elkaar

02 september 2020, door Webmaster PHG

Tijdens de voorbereiding van de Startviering hebben we aandacht gegeven aan een van de lessen die we gedurende de afgelopen maanden van corona hebben gekregen: verantwoordelijkheid zijn voor elkaar. Juist op het moment dat je ...Lees verder »

Eerste Communie

02 september 2020, door Webmaster PHG

Het is een ongewone tijd, veel is ongewis, maar we kunnen dit jaar toch de Eerste Heilige Communieviering doen op 13 september om 10.00 uur in de Maria Magdalenakerk. Het Thema van dit jaar is Van ...Lees verder »

Vormsel

02 september 2020, door Webmaster PHG
Uit je dak gaan? Voor jongeren uit groep 8.

Heb jij dat nou ook, dat je compleet uit je dak gaat voor een filmheld of wanneer een popidool op het muziekpodium verschijnt? Dat je smelt bij ...Lees verder »

Parochievernieuwing

02 september 2020, door Webmaster PHG

Gastenteams: Nu we weer mogen samenkomen in de kerk lijkt het belang van de gastenteams vooral toegenomen. Natuurlijk is het in deze Coronaperiode belangrijk dat gasten in onze kerk hun plaats aangewezen krijgen, maar misschien is ...Lees verder »

Een nieuwe start

02 september 2020, door Webmaster PHG

De grote vakantie is voorbij. Het nieuwe werkjaar begint. Ik sta elk jaar te trappelen om activiteiten weer op te pakken en nieuwe activiteiten te starten. Liefst gebruik ik de weken dat ik niet weg ...Lees verder »

Jaarbeeldverslag

02 september 2020, door Webmaster PHG

Het Jaarbeeldverslag 2019-2020 is bij parochianen bezorgd door bijna 100 vrijwilligers. Het is een mooie uitgave met het thema ’Verbondenheid op afstand’, met een duidelijke verwijzing naar de coronatijd. De belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen ...Lees verder »

Weet u dat …

02 september 2020, door Webmaster PHG
de Oogstdankvieringen met als thema ‘Groeikracht in ons’ in de parochie Dongen en Klein Dongen-Vaart doorgaan op zaterdag 19 september om 19.00 uur en op zondag 20 september om 10.30 uur in de Laurentiuskerk. Het ...Lees verder »

Jaarverslag 2019 Bisdom Breda

14 augustus 2020, door Webmaster PHG

Het jaarverslag van 2019 van het Bisdom Breda kan vanaf 14 augustus worden gedownload via de website van het bisdom. Het verslag is als magazine uitgebracht en bevat verschillende hoogtepunten van het vorige jaar.

Klik hier ...Lees verder »

Die Nuusbrokkies van Namibia

10 augustus 2020, door Webmaster PHG

Dit is vrijdag 7 Augustus en vanmorgen was dit 4 graden onder het vriespunt en ik zit met ‘n dikke trui en ‘n overjasje daarover. Het is al ‘n strenge wintertijd geweest in dit jaar ...Lees verder »

De video van de Paus: De wereld van de zee.

04 augustus 2020, door Pieter Hartman

Onze samenleving is, waarschijnlijk meer dan velen van ons denken, afhankelijk van het harde werk van zeevarenden en hun families die niet alleen de gevaren van de natuur moeten trotseren – stormen, orkanen, … – ...Lees verder »

Annafeest in Molenschot

27 juli 2020, door Webmaster PHG

Steek een kaarsje aan voor Sint Anna en je vindt een man | Omroep Brabant

Of kijk hier naar de reportage van Ton Koijen op HalloGilzeRijen 

Lees verder »

Online misdienaars- en acolietenavond

23 juli 2020, door Webmaster PHG

Graag nodigen wij alle misdienaars en acolieten van ons gehele bisdom uit voor een online misdienaars- en acolietenavond. Deze wordt gehouden op vrijdagavond 18 september a.s. van 19.00 uur tot 20.30 uur via het videoconferentieplatform ...Lees verder »

Naar boven