Nieuwsberichten

Feest van de Eerste Heilige Communie in Rijen

07 juni 2018, door Webmaster PHG

Op zondag 3 juni 2018, de zondag van het Heilig Sacrament, kwamen Niels van der Aa, Jeano Adriaansen, Jay-Lynn Bartels, Joris van Bergeijk, Joaquin Blanque Alcaraz, Nico van Bragt, Mathijs Bras, Jan van den Broek, ...Lees verder »

Die Nuusbrokkies van Namibia

05 juni 2018, door Webmaster PHG

Dit is 5 Junie en de tijd vliegt voorbij. We zitten in onze wintertijd en dit is al erg koud in de nacht : rond de 4 of 5 graden en soms lijkt het al, ...Lees verder »

De Video van de Paus, Sociale netwerken

05 juni 2018, door Pieter Hartman

Internet en de sociale netwerken bieden ons veel mogelijkheden. Maar het is noodzakelijk om ze goed en ten goede te gebruiken. Niet om ons te isoleren, maar om beter te communiceren. Niet om leugens te ...Lees verder »

Feest van de Eerste Heilige Communie in Molenschot

02 juni 2018, door Webmaster PHG

Op de Eerste Pinksterdag 20 mei 2018 kwamen Milan van de Berg, Sebastiaan Goethals en Nick Oomen naar de prachtig versierde Annakerk in Molenschot om tijdens een feestelijke Eucharistieviering voor het eerst de heilige Communie ...Lees verder »

Bezoek de Annaconcerten

22 mei 2018, door Webmaster PHG

Wij vragen graag uw aandacht voor de Annaconcerten, een nieuwe ervaring in de Sint Annakapel in Molenschot. Naast het feit dat de Sint Annakapel bekend staat als bedevaartsoord en trouwlocatie heeft de kapel ook een ...Lees verder »

Koorjubilaris bij Parochiekoor Rijen

16 mei 2018, door Webmaster PHG

Op 1 maart was het 40 jaar geleden dat Trees Verhoosel lid werd van het toenmalige kerkkoor Maria Boodschap in Rijen. Door de jaren heen bleef Trees het kerkkoor trouw. Niet alleen droeg ze haar ...Lees verder »

Die Nuusbrokkies van Namibia

09 mei 2018, door Webmaster PHG

Dit was ‚n geweldige mooie feestdag op zaterdag 5 Mei 2018 en het volgende verslag was op maandag 7 Mei in de Republikein te lezen. : „Talle plaaslike en gelowiges van die buiteland het ...Lees verder »

Nieuwsbrief Vicariaat Breda nr. 5

03 mei 2018, door Webmaster PHG

Nieuwsbrief 5 van het Vicariaat is uit met o.m. het volgende bericht:

Laaiend Vuur 2018

Op 2e Pinksterdag, maandag 21 mei 2018, vindt er weer de jaarlijkse diocesane tiener- en jongerendag  plaats: Laaiend Vuur! Deze dag staat geheel ...Lees verder »

Weet u dat …

02 mei 2018, door Webmaster PHG
de parochie opzoek is naar een pianist(e) die op zaterdagmorgen om half elf het Vitakoor wil begeleiden bij de viering in de Regent? Elke zaterdagmorgen is natuurlijk fantastische, maar als u één keer per maand ...Lees verder »

Vrijwilligers van het secretariaat

02 mei 2018, door Webmaster PHG

De Parochie Heilige Geest kent veel vrijwilligers, die allerlei taken vervullen. Elke maand stellen wij een groep aan u voor. Deze keer de medewerkers van het Secretariaat. Wanneer u met de Parochie belt, langs komt om ...Lees verder »

Impressie voorbereiding Eerste Communie

02 mei 2018, door Webmaster PHG

Afgelopen weken hebben we in Dongen en Rijen heel wat beleefd. De derde kindermiddag had als thema ‘De poort van samen eten’. Hoe het delen van vijf broden en twee vissen, die Tobie bij zich ...Lees verder »

Meimaand ‘bij Maria in gebed’

02 mei 2018, door Webmaster PHG

Tijdens het jaarlijkse uitstapje van de pastores werden we door de gids van de Onze Lieve Vrouwe Kathedraal van Antwerpen gewezen op een prachtige Madonna met kind. Een beeld dat het vertrouwen uitstraalt waarin wij ...Lees verder »

Pinksteren

02 mei 2018, door Webmaster PHG

Op het hoogfeest van Pinksteren vieren we dat de Heilige Geest over de Apostelen neerdaalt. Er zit een klein maar merkwaardig detail in het Bijbelverhaal dat we zullen lezen: De nederdaling van de Heilige Geest ...Lees verder »

Uitnodiging voor de Gezinskerk

02 mei 2018, door Webmaster PHG

Het thema van deze bijeenkomst is ‘Onze Vader’. Hoe kunnen we bidden? “Vragen staat vrij!”, zegt Jezus. Wat heb je nodig als je op reis gaat? We maken samen een gebed voor iemand die op reis ...Lees verder »

Vrijheid in Nederland

02 mei 2018, door Webmaster PHG

Dit jaar vieren we 73 jaar vrijheid in Nederland. Vrede en vrijheid zijn van onschat-bare waarde. Bij de viering van 5 mei wil ik, pastor Joost de Bont, uw aandacht vragen voor veelzeggende bevrijdingspoëzie, geschreven door ...Lees verder »

Voedsel voor de Ziel biedt een mooie lezing

30 april 2018, door Webmaster PHG

Kerken in dialoog: ‘Een weg te gaan’

Zestien oude kopergravures van Pieter Schut uit een prentenbijbel die in 1650 verscheen, werden razend populair en overgenomen op tegels, kannen, haardschermen, bedschotten, boten en nog veel meer. Rob ...Lees verder »

Naar boven