Nieuwsberichten

Rondje Open Kerk 2019

09 juli 2019, door Webmaster PHG

In de zomermaanden zijn voor de twaalfde keer een aantal kerken in de regio op woensdagmiddag open voor bezichtiging. De Parochie Heilige Geest stelt de Annakerk en Annakapel te Molenschot hiervoor beschikbaar. Dit in samenwerking ...Lees verder »

Feestdag van Sint Anneke op 26 juli

09 juli 2019, door Webmaster PHG

De Heilige Anna is patrones van de parochiekerk en kapel in Molenschot. De oude spreuk ‘Met Sint Anneke gaat ieder Anneke om ’n manneke en ieder manneke om ’n Anneke’ is nog steeds actueel. Velen ...Lees verder »

Die Nuusbrokkies van Namibia

08 juli 2019, door Webmaster PHG

Het is zondag 7 Julie en ik ben juist terug gekomen van de H.Mis in Aranos. Alle kinderen zijn vrijdag middag naar huis gegaan voor ‘n lange weekend en ze komen vanavond of morgenvroeg weer ...Lees verder »

De video van de Paus, juli 2019

07 juli 2019, door Pieter Hartman
Voor een integere rechterlijke macht

Zij die werken als onderdeel van de rechterlijke macht hebben een grote verantwoordelijkheid. Hun werk is absoluut niet gemakkelijk en heeft gevolgen die rechtstreeks ingrijpen in het leven van mensen. Daarom ...Lees verder »

Nieuwsbrief Vicariaat Breda nr. 7-2019

03 juli 2019, door Webmaster PHG
Nieuwsbrief 7 van het Vicariaat Breda is uit met o.m. het volgende bericht:

Ouders en begeleiders van harte uitgenodigd voor Lopend vuurtje. Lopend vuurtje is een dag voor vormelingen. Voor hun ouders en begeleiders is er ...Lees verder »

Anna Concerten

26 juni 2019, door Webmaster PHG
Annakapel in Molenschot biedt podium aan lokale artiesten.

De Annakapel in Molenschot is al lange tijd bekend als bedevaartsoord onder de spreuk “naar St. Anneke vur een manneke”. Maar wist u al dat de Annkapel ook ...Lees verder »

Zomerse afsluiting Gezinskerk

26 juni 2019, door Webmaster PHG

Vergezeld van stralend weer en plunjezak gevuld met drinken en iets lekkers gingen we op zondag 23 juni bij Wolfsweide in Rijen, samen op reis. Net als Jezus met zijn leerlingen, zaten wij samen in een ...Lees verder »

Lezen in de vakantie

25 juni 2019, door Webmaster PHG
‘De acht bergen’ van Paolo Cognetti Een spannend boek heeft ‘Voedsel van de Ziel’ uitgekozen om te bespreken in het kader van het nieuwe jaarthema ‘De wind van het leven’’. Maandag 23 september 2019 bepreekt Marjolein ...Lees verder »

Plannen krijgen handen en voeten

25 juni 2019, door Webmaster PHG

In 2018 verscheen het Parochieplan 2018 – 2023. Een plan vol goede voornemens die gemakkelijk in het vergeetboek kunnen raken. Toch worden nieuwe beleidslijnen langzaamaan zichtbaar. In de zondagsliturgie zijn kleine veranderingen aangebracht. De regie ...Lees verder »

Vakantie

25 juni 2019, door Webmaster PHG

Op 6 juli beginnen zes weken zomervakantie. Het werk ligt even stil. We hebben u al laten weten dat er in de Maria Magdalenakerk op zaterdagavond niet meer gevierd wordt. Wij wensen iedereen een mooie vakantie ...Lees verder »

Nalatenschap of erfenis

25 juni 2019, door Webmaster PHG

Draagt u de kerk ook een goed hart toe? Heeft u de kerk ook af en toe nodig voor gebed, een doop of een uitvaart? Vindt u het belangrijk dat de kerk blijft bestaan? Ook ...Lees verder »

Weet je dat …

25 juni 2019, door Webmaster PHG
de zaterdagavondviering van 17.00 uur in Rijen met ingang van 6 juli komt te vervallen? een verslag van de Workshop ‘Bidden en schrijven’ van 20 juni elders in dit weekblad te vinden is? het secretariaat van de ...Lees verder »

Terugblik workshop ‘Bidden en schrijven’

25 juni 2019, door Webmaster PHG
In het parochiecentrum in Rijen vond op donderdag 20 juni een workshop Bidden en schrijven plaats. De avond werd geleid door mevrouw Mirjam Dirkx, die de zeventien aanwezigen kennis liet maken met gebeden en psalmen. ...Lees verder »

Rijen Ruikt

18 juni 2019, door Webmaster PHG

Wat een prachtige dag om de tuinen te bezoeken. Voor het eerst was ook de tuin van het parochiecentrum open. Simon Woudwijk presenteerde zo’n 10 beelden. Ruimte genoeg voor een mooie expositie. In het parochiecentrum ...Lees verder »

Adem

05 juni 2019, door Webmaster PHG

Ademen is leven. Wil je weten hoe het met je gaat? Let dan eens op je ademhaling. We kunnen van ons afblazen, diep en rustig inademen of opgelucht ademhalen. Het is maar net wat er ...Lees verder »

Pinksteren: Doof de Geest niet uit

05 juni 2019, door Webmaster PHG

Voor mij ligt het boekje ‘Doof de Geest niet uit’ (2018). Het is de weergave van een intensieve dialoog tussen de Rooms-Katholieke Kerk en de klassieke Pinksterbeweging. De beide tradities bemoedigen elkaar ‘om de liefde ...Lees verder »

Nieuwsbrief Vicariaat Breda nr. 6-2019

05 juni 2019, door Webmaster PHG
Nieuwsbrief 6 van het Vicariaat Breda is uit met o.m. het volgende bericht: Gezinsdag aan zee

Begin de zomer met een vakantiedag mét inhoud. Op zaterdag 6 juli is er een gezinsdag in de strandkerk van Cadzand, ...Lees verder »

Feest van de Eerste Heilige Communie in Molenschot

05 juni 2019, door Webmaster PHG

Op de warme zondagmorgen van 2 juni 2019 kwamen Anna, Rick, Kirsten, Jules, Tim, Tess en Finn naar de prachtig versierde Annakerk in Molenschot om tijdens een feestelijke Eucharistieviering voor het eerst de Heilige Communie ...Lees verder »

Naar boven