Nieuwsberichten

Gezinsdag 7 juli 2018: Geen grotere liefde!

17 april 2018, door Webmaster PHG

De kracht van de verrijzenis en de betekenis daarvan voor ons huwelijk.

Fotografie: R. Mangold

De quote ‘Geen grotere liefde’ komt van de apostel Johannes (15, 13). Hij vervolgt: “kan iemand hebben dan deze, dat hij ...Lees verder »

Bedevaart naar Medjurgorge in Bosnië-Herzegovina

17 april 2018, door Webmaster PHG

Van 27 september t/m 4 oktober 2018 kunt u per touringcar op bedevaart naar Medjurgorje. In dit wonderlijke dorp in Bosnië-Herzegovina verschijnt Maria sedert 24 juni 1981 aan zes zieners. Op maandag 7 mei wordt er in het Parochiecentrum, Hoofdstraat ...Lees verder »

Drie ton kleding en 130 fietsen

16 april 2018, door Webmaster PHG

Afgelopen zaterdag hielden we traditiegetrouw samen met Sam’s Kledingactie weer een kledinginzameling. Zoals altijd namen weer veel mensen de moeite om gebruikte kleding af te geven.

De opbrengst van deze voorjaarsactie bedraagt ongeveer 3 ton aan kleding, ...Lees verder »

Nieuwsbrief Vicariaat Breda nr. 4

10 april 2018, door Webmaster PHG
Nieuwsbrief 4 van het Vicariaat is uit met o.m. het volgende bericht:

Uitnodiging: Geloofsfeest voor kinderen 2018: Welkom Thuis! Alle kinderen tussen 7 en 12 jaar zijn dit jaar van harte uitgenodigd voor het Geloofsfeest op 30 juni ...Lees verder »

Die Nuusbrokkies van Namibia

10 april 2018, door Webmaster PHG

Dit is vrijdag 6 April en de wereld rondom ons wordt al mooi groen. We hebben intussen een keer ‘n regenbui van 8 mm en een keer 18 mm gekregen. De kleine plantjes van gras ...Lees verder »

Een filmavondje uit

08 april 2018, door Webmaster PHG

In a better world

Ook zin om eens lekker naar de film te gaan? En er dan ook nog eens over praten? Wat heb ik nu gezien en wat vind ik ervan? In dit ‘avondje uit’ ...Lees verder »

Kleding- en fietseninzameling

08 april 2018, door Webmaster PHG

Op zaterdag 14 april wordt er weer een kledingactie gehouden. De werkgroep Diaconie gaat ook (oude) fietsen inzamelen voor bewoners van het AZC Prinsenbosch. Folders met meer informatie over deze acties worden in de eerste ...Lees verder »

Rozenkransgebed voor de vrede

08 april 2018, door Webmaster PHG

Op maandag 9 april wordt om 19.00 uur in de Mariakapel van de Maria Magdalenakerk voor de vierde keer dit jaar een rozenkrans gebeden voor de vrede. We bidden ter gelegenheid van het Hoogfeest ‘de Aankondiging van ...Lees verder »

Gezinsviering op paaszaterdag

04 april 2018, door Webmaster PHG

Terwijl buiten de eerste regendruppels het paasweekend inluidden, druppelden de eerste kerkgangers, voor de gezinsviering, de Maria Magdalenakerk binnen op zaterdag 31 maart. Binnen waren de lampen uit. Maar na een welkomstwoord van voorganger Edith Hertog ...Lees verder »

Workshop Bezinnend Schrijven gaat niet door

30 maart 2018, door Webmaster PHG

De Workshop Bezinnend Schrijven gaat niet door wegens onvoldoende belangstelling. Kijken met andere ogen! Met een schrijfworkshop haken we in op het jaarthema van Conflict naar Verbinding. Hoe kunnen we ons verbinden? Iedereen heeft mensen om zich heen ...Lees verder »

Palmpasenviering in de Annakerk

26 maart 2018, door Webmaster PHG

Voor in de kerk rekken met Palmpaasstokken en manden vol met palmtakjes, in de banken een aantal kinderen met ouders en grootouders; Palmpasen werd op zaterdag 24 maart gevierd. Er was een kindvriendelijke lezing met aandacht ...Lees verder »

Terugblik armoededebat Parochiecentrum

21 maart 2018, door Webmaster PHG

Accepteert de gemeente Gilze en Rijen armoede? Deze vraag stond centraal tijdens het debat dat op donderdag 15 maart plaatsvond in het parochiecentrum in Rijen. Alle politieke partijen waren uitgenodigd om deze vraag te beantwoorden en ...Lees verder »

De driedaagse van Pasen

21 maart 2018, door Webmaster PHG

Op de Witte Donderdag komen we samen rond de avondmaalstafel. Jezus laat zich kennen als een dienaar die de voeten van zijn leerlingen wast en we vieren de instelling van de eucharistie. De viering eindigt ...Lees verder »

Pasen is een doortocht

21 maart 2018, door Webmaster PHG

Tijdens de paaswake lezen we over de doortocht door de Rode Zee. Het verhaal staat bij velen op het netvlies. God ziet het lijden van zijn volk en wil de slavernij beëindigen. Prachtig. Vorig jaar kreeg ...Lees verder »

Uitnodiging Gezinskerk op 31 maart 2018

21 maart 2018, door Webmaster PHG
‘Word wakker, sta op!’

Kom je het grote feest van Pasen vieren op zaterdag 31 maart om 17.00 uur in de Maria Magdalenakerk? Jezus is gestorven en hij leeft! Nieuw leven voor Jezus en alle mensen. We ...Lees verder »

Doneer een concertkaart aan een vluchteling!

21 maart 2018, door Webmaster PHG

Een warm welkom voor nieuwkomers in Nederland, dat is wat twee orkesten willen bieden met het concert Common Ground op zondag 15 april om 14.00 uur in Concertzaal Tilburg. Bestel niet alleen kaartjes voor uzelf, ...Lees verder »

De voorbereidingen zijn begonnen

21 maart 2018, door Webmaster PHG

Met veel enthousiasme kwamen woensdagmiddag 21 februari ondanks de bittere kou alle communicanten naar het parochiecentrum. De reiskoffertjes meegenomen en vol verwachting begonnen ze aan hun eerste bijeenkomst. Een beetje onwennig zo’n eerste keer in ...Lees verder »

Naar boven