Kerstpakkettenactie

Het teveel van de één, naar het tekort van de ander.

De werkgroep Diaconie bezorgt elk jaar kerstpakketten bij mensen die er een verdienen maar het om wat voor reden dan ook, niet krijgen. We ontvangen pakketten van verschillende kanten. Iedereen kan zijn eigen Kerstpakket inleveren. Verschillende scholen doen mee, winkeliers en serviceclubs. Pakketten worden anoniem aangeleverd bij het Parochiecentrum en ook anoniem thuis afgegeven aan hen die van een minimum uitkering moeten rondkomen.

• Kerstpakkettenactie – november 2018

Ook dit jaar wil de werkgroep Diaconie mensen weer blij maken met een kerstpakket. Door de nieuwe privacywet mogen instanties en organisaties echter geen namen en adressen van mensen die in hun ogen een kerstpakket verdienen, meer doorgeven. Via de gemeente heeft een aantal mensen een brief hierover gekregen. Hierin staat in hoe zij zelf kunnen doorgeven dat ze in aanmerking willen komen voor een kerstpakket.
    Heeft u deze brief niet gehad en vindt u dat u wel in aanmerking komt voor een kerstpakket, dan kunt u dit tot 30 november doorgeven door een mailtje te sturen naar: diaconie-caritas@parochieheiligegeest.nl
    Vermeld hierin dat u in aanmerking wilt komen voor een kerstpakket + uw naam, adresgegevens, telefoonnummer en het aantal personen waaruit uw huishouden bestaat.
    U kunt deze gegevens ook via een briefje doorgeven aan de Werkgroep Diaconie, Hoofstraat 58, 5121 JG Rijen.

• Kerstpakkettenactie Parochie Heilige Geest – januari 2018

Bedankt alle gulle gevers en medewerkers

Bedankt iedereen die heeft meegedaan aan de Actie Kerstpakketten van de Parochie Heilige Geest. Ook dit keer weer zoveel spontane gevers. Wij waren er stil van! De werkgroep Diaconie bezorgt elk jaar kerstpakketten bij mensen die er een verdienen maar, er om wat voor reden dan ook, geen krijgen.
    Het deed ons goed dat er zoveel mensen bereid waren hieraan mee te werken. We hebben dit jaar 244 pakketten kunnen uitdelen. Geweldig, want steeds meer mensen hebben het moeilijk en zijn blij met iets extra’s.
    Wij bedanken de Rotaryclub Gilze-Rijen en Dongenvallei, basisschool de Brakken, de supermarkten Albert Heijn, Emté en Jumbo voor hun fijne medewerking, CC de Boodschap voor het beschikbaar stellen van een ruimte, al degenen die hun pakketten hebben afgegeven bij het parochiecentrum, alle mensen die een of meerdere producten hebben gekocht bij de supermarkten en deze aan ons geschonken hebben en tenslotte alle vrijwilligers die bij de supermarkten hebben gestaan, de producten gesorteerd hebben, de pakketten hebben samengesteld en rond gebracht.
    HET WAS FANTASTISCH. HEEL HARTELIJK BEDANKT!
    Werkgroep Diaconie Parochie Heilige Geest