Kledingactie

kleding 11-2015 (4) (1024x425)Twee maal per jaar, in april en oktober, krijgt iedere inwoner van Rijen een flyer in de brievenbus. De datum van de kledingactie wordt dan bekend gemaakt. Op een zaterdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur kunt u al uw gebruikte kleding, schoeisel, gordijnen, handdoeken, lakens en dekens brengen naar de parkeerplaats achter de Rabobank naast de Maria Magdalenakerk in Rijen. De opbrengst komt ten goede aan Cordaid – Mensen in Nood. Deze organisatie verleent noodhulp aan hen die dat nodig hebben na een ramp en begint daarna direct met wederopbouw, waarbij zelfredzaamheid van de hulpbehoevenden wordt gestimuleerd en waarbij ingezet wordt op het voorkomen van nieuwe rampen.

• Succesvolle kledinginzameling – november 2018

Zaterdag 27 oktober vond onze halfjaarlijkse kledinginzamelingsactie weer plaats. Ondanks het nog steeds mooie weer was men blijkbaar toch bezig geweest met het opruimen van de kasten en dat leverde ongeveer 3,5 ton aan kleding en schoenen op.
    Zoals gebruikelijk werden de zakken op diverse manieren aangeleverd. Mensen kwamen te voet, met de rollator, de kinderwagen en met de fiets of de auto. Er waren 2 busjes nodig om alles af te voeren. Het eerste busje zat helemaal vol en het tweede voor driekwart.
    De opbrengst van deze actie komt ten goede aan Cordaid Mensen in Nood voor een project waarbij 18 basisscholen in de Centraal Afrikaanse republiek ondersteund worden.
    Namens de werkgroep Diaconie van de Parochie Heilige Geest heel hartelijk dank voor het ondersteunen van deze actie.

• Bedankt voor uw oude kleding! – november 2017

Ja, wij zijn blij met oude kleding! Want daarmee helpen we Cordaid, die zorgt dat de opbrengst van de ingezamelde kleding dit jaar naar de slachtoffers van de hongersnood in Zuid-Soedan gaat.
    Vijf actieve vrijwilligers van Diaconie stonden er zaterdagochtend 4 november klaar voor. Zij hielpen de zakken van de fiets te halen, uit de achterbakken van de auto’s pakken en namen het aan van hen die lopend aankwamen. Vanaf negen uur was er een bijna constante stroom van mensen die hun spullen afleverden. Dat gaf een warm gevoel.
    De kleding werd opgehaald in een grote bestelbus. We dachten dat er wel twee keer gereden moest worden. Het werd zelfs drie keer. De chauffeur van de bus schatte de hoeveelheid op ongeveer vier ton!
    Een woord van dank is dan ook zeker op zijn plaats voor iedereen die de moeite heeft genomen om kleding te brengen. En ook voor al degenen die de flyer Kledingactie in alle brievenbussen in Rijen hebben gestopt.
    Namens de werkgroep Diaconie, Sam’s Kledingactie en Cordaid Mensen in Nood, hartelijk dank.