Kledingactie

kleding 11-2015 (4) (1024x425)Twee maal per jaar, in april en oktober, krijgt iedere inwoner van Rijen een flyer in de brievenbus. De datum van de kledingactie wordt dan bekend gemaakt. Op een zaterdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur kunt u al uw gebruikte kleding, schoeisel, gordijnen, handdoeken, lakens en dekens brengen naar de parkeerplaats achter de Rabobank naast de Maria Magdalenakerk in Rijen. De opbrengst komt ten goede aan Cordaid – Mensen in Nood. Deze organisatie verleent noodhulp aan hen die dat nodig hebben na een ramp en begint daarna direct met wederopbouw, waarbij zelfredzaamheid van de hulpbehoevenden wordt gestimuleerd en waarbij ingezet wordt op het voorkomen van nieuwe rampen.


 • Kleding- en fietseninzameling – april 2018

  Op zaterdag 14 april wordt er weer een kledingactie gehouden. De werkgroep Diaconie gaat ook (oude) fietsen inzamelen voor bewoners van het AZC Prinsenbosch. Folders met meer informatie over deze acties worden in de eerste week van april huis aan huis in Rijen verspreid.
  De kleding en fietsen worden ingezameld op de parkeerplaats achter de Rabobank. U bent daar van 9.00 uur tot 12.00 uur van harte welkom.

   

 • Bedankt voor uw oude kleding! – november 2017

  Ja, wij zijn blij met oude kleding! Want daarmee helpen we Cordaid, die zorgt dat de opbrengst van de ingezamelde kleding dit jaar naar de slachtoffers van de hongersnood in Zuid-Soedan gaat.
  Vijf actieve vrijwilligers van Diaconie stonden er zaterdagochtend 4 november klaar voor. Zij hielpen de zakken van de fiets te halen, uit de achterbakken van de auto’s pakken en namen het aan van hen die lopend aankwamen. Vanaf negen uur was er een bijna constante stroom van mensen die hun spullen afleverden. Dat gaf een warm gevoel.
  De kleding werd opgehaald in een grote bestelbus. We dachten dat er wel twee keer gereden moest worden. Het werd zelfs drie keer. De chauffeur van de bus schatte de hoeveelheid op ongeveer vier ton!
  Een woord van dank is dan ook zeker op zijn plaats voor iedereen die de moeite heeft genomen om kleding te brengen. En ook voor al degenen die de flyer Kledingactie in alle brievenbussen in Rijen hebben gestopt.
  Namens de werkgroep Diaconie, Sam’s Kledingactie en Cordaid Mensen in Nood, hartelijk dank.

Naar boven