Kledingactie

kleding 11-2015 (4) (1024x425)Twee maal per jaar, in april en oktober, krijgt iedere inwoner van Rijen een flyer in de brievenbus. De datum van de kledingactie wordt dan bekend gemaakt. Op een zaterdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur kunt u al uw gebruikte kleding, schoeisel, gordijnen, handdoeken, lakens en dekens brengen naar de parkeerplaats achter de Rabobank naast de Maria Magdalenakerk in Rijen. De opbrengst komt ten goede aan Cordaid – Mensen in Nood. Deze organisatie verleent noodhulp aan hen die dat nodig hebben na een ramp en begint daarna direct met wederopbouw, waarbij zelfredzaamheid van de hulpbehoevenden wordt gestimuleerd en waarbij ingezet wordt op het voorkomen van nieuwe rampen.


 • Bedankt voor uw oude kleding! – november 2017

  Ja, wij zijn blij met oude kleding! Want daarmee helpen we Cordaid, die zorgt dat de opbrengst van de ingezamelde kleding dit jaar naar de slachtoffers van de hongersnood in Zuid-Soedan gaat.
  Vijf actieve vrijwilligers van Diaconie stonden er zaterdagochtend 4 november klaar voor. Zij hielpen de zakken van de fiets te halen, uit de achterbakken van de auto’s pakken en namen het aan van hen die lopend aankwamen. Vanaf negen uur was er een bijna constante stroom van mensen die hun spullen afleverden. Dat gaf een warm gevoel.
  De kleding werd opgehaald in een grote bestelbus. We dachten dat er wel twee keer gereden moest worden. Het werd zelfs drie keer. De chauffeur van de bus schatte de hoeveelheid op ongeveer vier ton!
  Een woord van dank is dan ook zeker op zijn plaats voor iedereen die de moeite heeft genomen om kleding te brengen. En ook voor al degenen die de flyer Kledingactie in alle brievenbussen in Rijen hebben gestopt.
  Namens de werkgroep Diaconie, Sam’s Kledingactie en Cordaid Mensen in Nood, hartelijk dank.

 • Verslag van Kledinginzameling – april 2017

  Kledinginzameling, wederom volle bak

  Op zaterdagochtend 8 april stonden we weer klaar om kleding in ontvangst te nemen voor Sam’s Kledingactie. Vanaf negen uur was er een bijna constante stroom aan mensen die lopend, op de fiets of met de auto hun spullen kwamen afgeven. Een woord van dank is op zijn plaats voor iedereen die weer de moeite heeft genomen om de kleding te komen brengen.
  De chauffeur die de kleding kwam ophalen schatte de hoeveelheid op ruim drie ton.
  Namens de werkgroep Diaconie, Sam’s Kledingactie en Cordaid, hartelijk dank.

Naar boven