Voedsel voor de Ziel

voedsel voor de ziel‘Voedsel voor de Ziel’ is de noemer waaronder sinds 2007 specifieke activiteiten worden georganiseerd om tegemoet te komen aan spirituele verlangens van belangstellenden.
Op basis van de joods-christelijke traditie doen wij een aanbod aan mensen die hun geestelijk leven willen voeden, stimuleren en verrijken.

In de afgelopen jaren bestond ons programma uit:

• concerten, zoals het kerstconcert met kerstmarkt of een passieconcert
  • filmavonden met nabespreking
  • boekbesprekingen
  • diverse thema gerichte tentoonstellingen door plaatselijke kunstenaars
  • lezingen vanuit kunst en cultuurmeditatieve momenten en creatieve bijeenkomsten

Jaarprogramma Voedsel voor de Ziel 2017-2018.

Jopie van Lisdonk
E-mail: jopievanlisdonk@hotmail.com

Uitnodiging voor Voedsel voor de Ziel activiteit(en):

• Geschiedenis van het kerstlied – november 2017

Laat je inspireren door Ben Verschuren, een enthousiaste muziekliefhebber, die het ontstaan en de ontwikkeling van het kerstlied komt vertellen. Hij neemt ons mee in diverse periodes vanaf de eerste christentijd tot nu.

In de Middeleeuwen en de latere Renaissance en Barok ontwikkelde de muziek van het kerstlied zich. Bekende componisten schreven uitbundige muziek. Verschuren laat het ons horen. In de 19e eeuw kwam de eenvoud terug in het kerstlied. Wist u dat Anton Pieck ook invloed heeft gehad op onze kerstliedjes? En kent u nog Jingle Bells? Zelfs een kerst-rap bestaat! Ben Verschuren weet er alles van. Hij verdiept zich in muziek en de geschiedenis ervan. Hij is medeoprichter van Operabarok in Breda, omdat hij van mening was dat opera’s in de barok niet voldoende aandacht kregen. Hij haalt ze ‘uit het stof’. Kom naar deze boeiende avond met veel beeld en geluid.

Donderdag 7 december 2017
    Plaats: Parochiecentrum Rijen
    Tijd: 20.00 – 22.00 uur
    Entree: € 3,00

• Uitnodiging ontwerp een kunstwerk – juli 2017

Leven is veranderen. Veranderen is conflict: strijden, vluchten, vechten, worstelen met …! Geen leven zonder pijn en lijden. Geen samenleving zonder conflict. Wat doet die strijd met ons? Hoe gaan wij daar mee om? Welke strijd voeren we en hoe?
    Voedsel voor de Ziel nodigt u uit om een kunstwerk te maken voor een tentoonstelling in de Maria Magdalenakerk in het najaar van 2018 met als titel: ‘Gevecht met de engel’. Het is een open en vrije opdracht. Ga aan de slag met uw creativiteit, elke uitwerking is welkom.

Belangstelling? Kom dan naar de informatieavond.

Datum:           in januari 2018
    Plaats:            Maria Magdalenakerk
    Aanmelden:   Meer informatie volgt nog

voedselvoordeziel@parochieheiligegeest.nl