Voedsel voor de Ziel

voedsel voor de ziel‘Voedsel voor de Ziel’ is de noemer waaronder sinds 2007 specifieke activiteiten worden georganiseerd om tegemoet te komen aan spirituele verlangens van belangstellenden.
Op basis van de joods-christelijke traditie doen wij een aanbod aan mensen die hun geestelijk leven willen voeden, stimuleren en verrijken.

In de afgelopen jaren bestond ons programma uit:

• concerten, zoals het kerstconcert met kerstmarkt of een passieconcert
  • filmavonden met nabespreking
  • boekbesprekingen
  • diverse thema gerichte tentoonstellingen door plaatselijke kunstenaars
  • lezingen vanuit kunst en cultuurmeditatieve momenten en creatieve bijeenkomsten

Jaarprogramma Voedsel voor de Ziel 2020-2021.

Jopie van Lisdonk
E-mail: voedselvoordeziel@parochieheiligegeest.nl

Uitnodiging voor Voedsel voor de Ziel activiteit(en):

• Aanpassingen jaarprogramma Voedsel voor de Ziel – oktober 2020

De werkgroep Voedsel voor de Ziel heeft na overleg besloten het jaarprogramma aan te passen. Hieronder treft u de wijzigingen aan.

• De boekbespreking van het boek STONER die voor 28 september op het programma stond, is uitgesteld.
    • De lezing over Augustinus van 27 oktober gaat wel door, maar met een beperkt aantal personen. Gedacht wordt aan vijftien aanwezigen, maar dat is nog niet zeker.
    • De workshop Iona die voor 12 november was gepland, wordt uitgesteld.
    • Het kerstconcert van 20 december gaat door onder voorbehoud, maar dan wel met inschrijving. Het wordt een concert zonder pauze en zonder koffie.
    • De kerstmarkt van 20 december gaat niet door.

Verslagen van Voedsel voor de Ziel activiteiten:

• Kerstconcert 2019 in de Maria Magdalenakerk – januari 2020

Zondagmiddag 22 december, op een druilerige regendag, namen veel mensen toch de moeite naar de kerk te komen om te luisteren naar het kerstconcert van Zangvereniging Euterpe. De kerk was goed gevuld, ook met mensen uit Dongen, om Theatergroep Message uit Dongen die ook een deel van het programma vulde, te ondersteunen.

Bij het binnendruppelen van het publiek werden zij ontvangen met orgelspel van Ronald, Kamminga, de organist van Euterpe. Meteen stonden zij in de kerstmarkt met mooie producten uit de Wereldwinkel, de Zonnebloem en Marcel Geritse, die uitleg gaf over schoolbibliotheken voor Cambodja en een donatie vroeg.

Op de laatste zondag van de Advent begon het concert toepasselijk met Rorate Caeli,de eerste woorden van het gregoriaanse intredegezang voor de mis op die laatste zondag van de Advent. Dirigent Danny Pals zong de coupletten en het koor die langzaam de kerk binnen trad zong het refrein. Er volgde nog vele mooie klassieke liederen en kerst carols, die we mee konden zingen. In een mooi uitgevoerd programmaboekje stonden de teksten van de meezingliederen. Soliste Amber Brouwers, een 19-jarige studente, liet haar talenten zien in diverse stukken. Zij oogstte hiermee veel applaus.

Net voor en na de pauze was er het kerstverhaal van theatergroep Message, een groep jonge mensen die theater met enthousiasme speelden. Zij vertelde het verhaal dat niemand meer geloofde op aarde, totdat ze toch nog iemand vonden, die kon vertellen hoe belangrijk het was te geloven en ieder daarin mee kon gaan. Jammer dat hun geluidsinstallatie niet zo goed in de kerk paste, waardoor de verstaanbaarheid te wensen overliet. Toch kunnen we terugkijken op een sfeervolle middag als opgang naar het Kerstfeest.