Voedsel voor de Ziel

voedsel voor de ziel‘Voedsel voor de Ziel’ is de noemer waaronder sinds 2007 specifieke activiteiten worden georganiseerd om tegemoet te komen aan spirituele verlangens van belangstellenden.
Op basis van de joods-christelijke traditie doen wij een aanbod aan mensen die hun geestelijk leven willen voeden, stimuleren en verrijken.

In de afgelopen jaren bestond ons programma uit:

• concerten, zoals het kerstconcert met kerstmarkt of een passieconcert
  • filmavonden met nabespreking
  • boekbesprekingen
  • diverse thema gerichte tentoonstellingen door plaatselijke kunstenaars
  • lezingen vanuit kunst en cultuurmeditatieve momenten en creatieve bijeenkomsten

Jaarprogramma Voedsel voor de Ziel 2018-2019.

Jopie van Lisdonk
E-mail: voedselvoordeziel@parochieheiligegeest.nl

Uitnodiging voor Voedsel voor de Ziel activiteit(en):

• Een filmavondje uit! – februari 2019

‘The Way’

Ook zin om weer eens naar de film te gaan? En er dan ook nog eens over praten? In dit ‘avondje uit’ kan dat. Na afloop bespreken we de film onder het genot van een drankje met Marjeet Verbeek.

Vanuit het jaarthema ‘Als leven reizen is’ kozen we voor The Way, van Emilio Estevez. We volgen hier de reis van Tom naar Santiago de Compostella, een bekende bedevaart route. Tom begint, juist daar waar zijn zoon Daniel is omgekomen in de Pyreneeën. Hij pakt de urn en de rugzak van zijn zoon en tijdens de voettocht strooit Tom steeds een deel van de as uit. Zo leggen ze samen de weg af en zo probeert Tom om zijn zoon, zij het postuum, beter te begrijpen, want hun relatie was verre van optimaal en hun levensvisies lagen hemelsbreed uit elkaar. Tom ontmoet andere reizigers met ieder een eigen reden om de ‘camino’ te lopen. Deze bijzondere road movie gaat het verdriet niet uit de weg. Toch wordt met mededogen en subtiele humor gekeken naar de wijze waarop ieder van hen omgaat met verdriet.
    Je bent van harte welkom.

Datum: donderdag 21 februari
    Tijd: 19.30 – 22.30 uur
    Plaats: Parochiecentrum, Hoofdstraat 58 in Rijen
    Bijdrage: € 5,00
    Aanmelden: parochiesecretariaat 0161-222833 of e-mail naar voedselvoordeziel@parochieheiligegeest.nl

Verslagen van Voedsel voor de Ziel activiteiten:

• KoRijen zingt de sterren van de hemel – december 2018

Kerstconcert Maria Magdalenakerk

Op zondagmiddag 16 december, een gure wind en in de nacht gevallen sneeuw die lang bleef liggen, was er in de Maria Magdalenakerk een warm concert. De kerk was lekker warm met veel bezoekers, er was warme glühwein, maar vooral een prachtig concert van KoRije. Met zo’n 50 zangers zongen zij een repertoire van bekende en minder bekende kerstliederen. De zangers vonden het fijn om in deze kerk te zingen. Zij willen graag nog eens terugkomen. Het publiek roemde de zangkwaliteit en de keuze van de liederen.

De kerstmarkt heeft goede zaken gedaan. Zowel de Wereldwinkel, de Zonnebloem en Hope of Good Hope zijn zeer tevreden. De verkoop van de kerststukjes, bestemd voor de Magdalenakinderen van het SOS-kinderdorp Tela in Honduras bracht € 217,00 op.