Actie Kerkbalans

Mijn kerk verbindt

Aktie Kerkbalans

Elk jaar in januari houden de kerken in Nederland hun jaarlijkse Actie Kerkbalans. Deze actie is bedoeld om de kerken de nodige financiële middelen te verschaffen om haar werk in de samenleving te kunnen blijven doen. De opbrengsten zijn bestemd voor onderhoud van gebouwen, energiekosten, personeelskosten en de kosten van de pastorale programma’s.

Uw bijdrage

U kunt uw bijdrage overmaken op
rekeningnummer NL19 RABO 0145 1030 80
t.n.v. Parochie Heilige Geest met vermelding van Parochiebijdrage en het kalenderjaar.

Klik hier voor de folder Actie Kerkbalans 2017.

Belastingaftrek

Uw bijdrage aan Kerkbalans komt in aanmerking voor belastingaftrek: als u meer dan 1% van uw verzamelinkomen en tevens meer dan € 60 aan giften per jaar uitgeeft, is het meerdere tot maximaal 10% van het verzamelinkomen aftrekbaar. Als u ervoor kiest uw bijdrage gedurende vijf jaar vast te leggen, is zelfs het gehele bedrag aftrekbaar. Dit hoeft niet meer notarieel vastgelegd te worden, maar u kunt een schriftelijke overeenkomst opstellen met de parochie.
Klik hier voor de overeenkomst met de Parochie Heilige Geest met toelichting.

Uw testament en de parochie

Klik hier voor meer informatie over legaten en erfstelling.