Sacrament van het Huwelijk

Geen mens kan leven zonder een ander mens. En soms voel je je zo tot een ander aangetrokken dat je samen een verbond aangaat voor het leven. Je spreekt naar elkaar een plechtige belofte uit, roept niemand minder dan God tot getuige van je beste bedoelingen en bidt samen om Gods zegen over jullie toekomst.

huwelijk

Rondom het sacrament van het huwelijk kent onze kerk een uitvoerige regelgeving. Zo kun je alleen voor de kerk trouwen als eerst het burgerlijk huwelijk is gesloten.

Soms laat de situatie van het bruidspaar zich niet rijmen met de bestaande regelgeving. Er kan dan gekozen worden voor een meer algemene viering waarin de dankbaarheid om de liefde wordt uitgedrukt en gebeden wordt om zegen over de gezamenlijke levensweg van de geliefden.

Bij het parochiesecretariaat.
Telefoon 0161-222833
E-mail: info@parochieheiligegeest.nl

Wat kost het?

Klik hier voor meer informatie.
Als u meedoet met de Actie Kerkbalans, dan worden uw bijdragen van de laatste vijf jaar verrekend.