Kerk en School

Wij bieden elk schooljaar een inspirerend en gevarieerd programma aan van workshops voor de verschillende jaargroepen in de basisscholen.

De scholen kunnen kiezen uit een aanbod en vervolgens inschrijven op workshops die passen in het jaarprogramma van de school.
Vooraf is er overleg met de leerkrachten over de organisatie van de workshop.

Het programma levert een inhoudelijke bijdrage aan het les- en leerprogramma van de school gebaseerd op het Christelijk geloof. De workshops zijn overzichtelijk en goed voorbereid, zodat de scholen er weinig of geen extra werk aan hebben. De activiteiten vinden plaats op de school en soms in de kerk. Elk jaar worden er enkele nieuwe workshops ontwikkeld.
Lees hier meer in het jaarprogramma 2019-2020 van Kerk en School.

Heeft u suggesties … laat het ons weten.

• Bezoek aan Peerke Donders – april 2019

Op 1 april hebben de leerlingen van groep 7 van basisschool De Brakken een bezoek gebracht aan het museum van Peerke Donders in Tilburg.
    Dit bezoek is speciaal gepland in de Vastentijd, omdat in het park rondom het museum 14 staties zijn uitgebeeld. Aan de hand van die beeldengroepen vertelden we de leerlingen het lijdensverhaal van Jezus.
    Peerke vond in het leven van Jezus zijn inspiratie voor het werken in Suriname voor de slaven en de melaatsen. Jezus en Peerke kwamen op voor de naasten die hulp nodig hadden.
    We namen een kijkje in de kapel en het geboortehuisje van Peerke en we keken naar een video over het land waar Peerke heeft gewerkt.
    Werkgroep Kerk en School