Kerk en School

Wij bieden elk schooljaar een inspirerend en gevarieerd programma aan van workshops voor de verschillende jaargroepen in de basisscholen.

De scholen kunnen kiezen uit een aanbod en vervolgens inschrijven op workshops die passen in het jaarprogramma van de school.
Vooraf is er overleg met de leerkrachten over de organisatie van de workshop.

Het programma levert een inhoudelijke bijdrage aan het les- en leerprogramma van de school gebaseerd op het Christelijk geloof. De workshops zijn overzichtelijk en goed voorbereid, zodat de scholen er weinig of geen extra werk aan hebben. De activiteiten vinden plaats op de school en soms in de kerk. Elk jaar worden er enkele nieuwe workshops ontwikkeld.

De werkgroep Kerk en School zal zich de komende periode buigen over mogelijkheden en/of activiteiten in verband met alle maatregelen wegens corona. Voor de werkgroepleden zijn de regels en beperkingen niet altijd duidelijk en wij zien ze steeds veranderen. Aan het begin van het nieuwe schooljaar maken we een opzet tot mogelijke activiteiten rondom catechese.

Heeft u suggesties … laat het ons weten.

• Meditatie – maart 2020

Groep 4/5 van de Drie Musketiers uit Hulten en de groepen 6 van de Jozefschool uit Rijen waren woensdag 4 maart in de Maria Magdalenakerk voor de workshop meditatie. In de kerk mediteren we om over onszelf na te denken. Voor mediteren is het woord ‘contact’ erg belangrijk. Met de leerlingen hebben we 3 vormen van contact besproken: contact met de zichtbare wereld, met de onzichtbare wereld (engelen, geesten, gestorven dieren) en contact met jezelf. Om contact te maken met jezelf moet je proberen heel stil te worden, te mediteren. Dat hebben we met een oefening proberen te ervaren. De oefening geeft rust, het voelt fijn, je doet energie op om verder te gaan met de dag, om Jezus iets van jezelf te vertellen of misschien om iets te vragen. Mediteren kun je altijd gebruiken thuis, op school en ook in de kerk.