Kerk en School

Wij bieden elk schooljaar een inspirerend en gevarieerd programma aan van workshops voor de verschillende jaargroepen in de basisscholen.

De scholen kunnen kiezen uit een aanbod en vervolgens inschrijven op workshops die passen in het jaarprogramma van de school.
Vooraf is er overleg met de leerkrachten over de organisatie van de workshop.

Het programma levert een inhoudelijke bijdrage aan het les- en leerprogramma van de school gebaseerd op het Christelijk geloof. De workshops zijn overzichtelijk en goed voorbereid, zodat de scholen er weinig of geen extra werk aan hebben. De activiteiten vinden plaats op de school en soms in de kerk. Elk jaar worden er enkele nieuwe workshops ontwikkeld.
Lees hier meer in het jaarprogramma 2018-2019 van Kerk en School.

Heeft u suggesties … laat het ons weten.

• Meditatie – juni 2018

Groep 6 van de St. Jozefschool kwam 25 mei naar de Maria Magdalenakerk voor de workshop ‘Meditatie’. We hebben nagedacht over 3 vormen van contact:

• Met wie of met wat kun je contact maken en hoe doe je dat? Die personen of dingen zijn zichtbaar.
    • Kun je ook contact maken met iets wat je niet ziet? We hebben onder andere gesproken over engelen.
    • Tenslotte werd de vraag gesteld of je ook contact kunt maken met jezelf! Dat kan als je het heel stil maakt in jezelf: mediteren. We hebben ervaren dat je dan soms bijzondere dingen voelt. Die zou je uit kunnen spreken in een gebedje. Na de meditatie merk je dat je uitgerust bent en nieuwe energie hebt opgedaan om verder te gaan.

Werkgroep Kerk en School