Kerk en School

Wij bieden elk schooljaar een inspirerend en gevarieerd programma aan van workshops voor de verschillende jaargroepen in de basisscholen.

De scholen kunnen kiezen uit een aanbod en vervolgens inschrijven op workshops die passen in het jaarprogramma van de school.
Vooraf is er overleg met de leerkrachten over de organisatie van de workshop.

Het programma levert een inhoudelijke bijdrage aan het les- en leerprogramma van de school gebaseerd op het Christelijk geloof. De workshops zijn overzichtelijk en goed voorbereid, zodat de scholen er weinig of geen extra werk aan hebben. De activiteiten vinden plaats op de school en soms in de kerk. Elk jaar worden er enkele nieuwe workshops ontwikkeld.
Lees hier meer in het jaarprogramma 2019-2020 van Kerk en School.

Heeft u suggesties … laat het ons weten.

• Vanuit Kerk en School – december 2019

In november kwamen de leerlingen van groep 5 van basisschool De Brakken naar het Parochiecentrum voor de workshop: ‘Opa en Oma’.
    Die spelen een belangrijke rol in het leven van kinderen. Elk kind lijkt op zijn ouders en grootouders. Herkennen zij in zichzelf ook iets van hen? Heel enthousiast is daarover verteld.
    Maar op wie lijken de eerste mensen? Daarover is duizenden jaren geleden door mensen een eigen verhaal ontstaan, dat steeds wordt doorverteld en dat in de Bijbel staat. De eerste mensen zijn uit klei gemaakt en God vond dat de mens goed was. Nu weten wij dat de mens in de evolutie ontstaan is uit mensapen.
    Naar aanleiding van dat verhaal mochten de kinderen hun opa of oma uit klei boetseren. Zij hebben geprobeerd uit te beelden hoe ze op opa of oma lijken. Wat was dat een uitdaging!