Kerk en School

Wij bieden elk schooljaar een inspirerend en gevarieerd programma aan van workshops voor de verschillende jaargroepen in de basisscholen.

De scholen kunnen kiezen uit een aanbod en vervolgens inschrijven op workshops die passen in het jaarprogramma van de school.
Vooraf is er overleg met de leerkrachten over de organisatie van de workshop.

Het programma levert een inhoudelijke bijdrage aan het les- en leerprogramma van de school gebaseerd op het Christelijk geloof. De workshops zijn overzichtelijk en goed voorbereid, zodat de scholen er weinig of geen extra werk aan hebben. De activiteiten vinden plaats op de school en soms in de kerk. Elk jaar worden er enkele nieuwe workshops ontwikkeld.
Lees hier meer in het jaarprogramma 2019-2020 van Kerk en School.

Heeft u suggesties … laat het ons weten.

• Terugblik Kerk en School: Vriendschap – oktober 2019

Op dinsdag 17 september zijn leerlingen van groep 4/5 van basisschool Sint Anna uit Molenschot op bezoek geweest in het bos bij de Hannebroeck in Oosterhout. Onder het thema ‘Vriendschap’ hebben we met de kinderen gesproken over hun vriendschapservaringen op school. In de Bijbel staat ook een verhaal over vriendschap: Jezus op de berg (Markus 9). Jezus beklimt met zijn vrienden een berg en op de top bouwen ze tenten om nog even gezellig bij elkaar te zijn, voordat Jezus terug gaat naar Jeruzalem.
    Na dit verhaal hebben de kinderen de opdracht gekregen om in kleine groepjes in overleg met elkaar tenten te bouwen van takken en lappen. Ze vonden het geweldig om te doen. Ze hadden aandacht voor elkaar en plezier in het samenwerken. We hebben de workshop afgesloten door samen een lied te zingen.