Kerk en School

Wij bieden elk schooljaar een inspirerend en gevarieerd programma aan van workshops voor de verschillende jaargroepen in de basisscholen.

De scholen kunnen kiezen uit een aanbod en vervolgens inschrijven op workshops die passen in het jaarprogramma van de school.
Vooraf is er overleg met de leerkrachten over de organisatie van de workshop.

Het programma levert een inhoudelijke bijdrage aan het les- en leerprogramma van de school gebaseerd op het Christelijk geloof. De workshops zijn overzichtelijk en goed voorbereid, zodat de scholen er weinig of geen extra werk aan hebben. De activiteiten vinden plaats op de school en soms in de kerk. Elk jaar worden er enkele nieuwe workshops ontwikkeld.
Lees hier meer in het jaarprogramma 2018-2019 van Kerk en School.

Heeft u suggesties … laat het ons weten.

• Kerk en School – november 2018

Jona
    Maandag 29 oktober waren de groepen 6 van basisschool De Brakken in de kerk. We hebben de leerlingen een waardevol verhaal laten beleven. In de Bijbel staan verhalen waarin keuzes gemaakt moeten worden.
    Voor die beleving hebben wij het verhaal ‘Jona en de vis’ uit het Oude Testament gekozen. Jona komt in een aantal spannende situaties terecht, waarin hij keuzes moet maken. De kinderen speelden het verhaal van Jona, waarin ze zelf als een van de personages keuzes moesten maken. Zij ervaarden dat keuzes maken gevolgen heeft, waar je veel van kunt leren. De kinderen ontdekten, dat na een verkeerde keuze, je altijd een tweede kans kunt krijgen.
    Tenslotte hebben ze als Jona een brief aan hun ouders geschreven, waarin ze vertelden wat ze allemaal hadden meegemaakt.

Opa en Oma
    Maandag 12 november hebben de kinderen van groep 5 van basisschool De Brakken een workshop in de kerk gevolgd met als thema: Opa en Oma.
    Zij spelen een belangrijke rol in het leven van kinderen. Hun verhalen vormen een schakel tussen heden en verleden. Elk kind lijkt op zijn ouders. Maar op wie leken de eerste mensen? Daarover is duizenden jaren geleden een verhaal ontstaan, dat in de Bijbel staat. De eerste mensen zijn uit klei gemaakt en God vond dat de mens goed was. Wij weten nu dat de mens in de evolutie ontstaan is uit mensapen.
    De workshop eindigde met het boetseren van hun opa of oma. Zij hebben geprobeerd uit te beelden hoe ze op opa of oma lijken. Er is enthousiast gewerkt!