Kerk en School

Wij bieden elk schooljaar een inspirerend en gevarieerd programma aan van workshops voor de verschillende jaargroepen in de basisscholen.

De scholen kunnen kiezen uit een aanbod en vervolgens inschrijven op workshops die passen in het jaarprogramma van de school.
Vooraf is er overleg met de leerkrachten over de organisatie van de workshop.

Het programma levert een inhoudelijke bijdrage aan het les- en leerprogramma van de school gebaseerd op het Christelijk geloof. De workshops zijn overzichtelijk en goed voorbereid, zodat de scholen er weinig of geen extra werk aan hebben. De activiteiten vinden plaats op de school en soms in de kerk.
Elk jaar worden er enkele nieuwe workshops ontwikkeld.

Heeft u suggesties … laat het ons weten.


 • Verslag van Palmpasen en Vastenproject – april 2017

  Ongeveer 45 kinderen gingen op zondag 9 april enthousiast aan de slag in de St. Jozefschool om een mooie palmpaasstok te maken. Er was materiaal te over: de kruizen, broodhaantjes, palmtakjes en kaartjes van de parochie met uitleg van de symboliek en verder stroken crêpepapier, stickertjes, linten, chocolade paaseieren, kransjes, enzovoorts. In de kerk zorgde de stoet van kinderen en palmpaasstokken voor een indrukwekkende processie met trotse gezichtjes.
  Aansluitend beeldden 20 kinderen van KBS St. Jozef de situatie uit van kinderen uit de wijk Popotlan in de stad San Salvador. Door de slechte leefomstandigheden zijn drie bendes actief die zich veel met criminaliteit bezighouden. Daardoor is het op straat niet veilig voor kinderen. Gelukkig zijn er de zusters van de Beschermengel, die een jeugdhuis hebben opgericht. Hun droom is om een speeltuin te bouwen, zodat ook de jongste kinderen veilig kunnen spelen, en een moestuin aan te leggen, waar de kinderen leren om groente en fruit te verbouwen. Door het geld dat de kinderen in hun spaardoosjes verzameld hebben, kunnen de dromen van de zusters (en de kinderen!) verwezenlijkt worden. Door het lezen van drie voorbeden werd een succesvol vastenproject voor KBS St. Jozef afgesloten.
  Joke Schoenmakers, KBS St. Jozef.

 • Verslag van bezoek aan Peerke Donders met pastor Joost – maart 2017

  Activiteit verzorgd door werkgroep Kerk en School

  Donderdag 9 maart zijn wij naar Peerke Donders gegaan. Eerst gingen we met de bus. De Sint
  Agnes ging ook mee. Toen werden we in groepen verdeeld. We kregen een filmpje te zien dat ging over Peerke Donders. De eerste groep ging naar een museum en daar moesten we vragen maken.
  Toen gingen we naar het huisje van Peerke Donders en daar zagen we hoe hij leefde. Hij leefde in een klein huisje met een varken achter in een schuurtje. Daarna gingen we naar een kapel. Daar mochten we een kaarsje aansteken. Toen liepen we langs allemaal beelden over Jezus van dat hij gekruisigd werd. En daar vertelde pastor Joost allemaal verhalen bij.
  Toen moesten we weer naar de bus. Het was heel leuk en interessant bij Peerke Donders. Toen kwamen we weer aan bij school.
  Wisten jullie trouwens dat Roy Donders familie is van Peerke Donders? Dat hebben we gezien in een dik boek.
  Groetjes Lisa en Raomi van de Noorderpoort.

Naar boven