Kerk en School

Wij bieden elk schooljaar een inspirerend en gevarieerd programma aan van workshops voor de verschillende jaargroepen in de basisscholen.

De scholen kunnen kiezen uit een aanbod en vervolgens inschrijven op workshops die passen in het jaarprogramma van de school.
Vooraf is er overleg met de leerkrachten over de organisatie van de workshop.

Het programma levert een inhoudelijke bijdrage aan het les- en leerprogramma van de school gebaseerd op het Christelijk geloof. De workshops zijn overzichtelijk en goed voorbereid, zodat de scholen er weinig of geen extra werk aan hebben. De activiteiten vinden plaats op de school en soms in de kerk.
Elk jaar worden er enkele nieuwe workshops ontwikkeld.

Heeft u suggesties … laat het ons weten.

• Meditatie – juni 2018

Groep 6 van de St. Jozefschool kwam 25 mei naar de Maria Magdalenakerk voor de workshop ‘Meditatie’. We hebben nagedacht over 3 vormen van contact:

• Met wie of met wat kun je contact maken en hoe doe je dat? Die personen of dingen zijn zichtbaar.
    • Kun je ook contact maken met iets wat je niet ziet? We hebben onder andere gesproken over engelen.
    • Tenslotte werd de vraag gesteld of je ook contact kunt maken met jezelf! Dat kan als je het heel stil maakt in jezelf: mediteren. We hebben ervaren dat je dan soms bijzondere dingen voelt. Die zou je uit kunnen spreken in een gebedje. Na de meditatie merk je dat je uitgerust bent en nieuwe energie hebt opgedaan om verder te gaan.

Werkgroep Kerk en School

• Verwondering – juni 2018

De leerlingen van groep 3 van basisschool De Drie Musketiers uit Hulten hebben zich verwonderd tijdens hun wandeling in de natuur.
    De begeleider liet een mooi plantje zien en vertelde dat zo’n plantje groeit uit een enkel zaadje. Een bijzonder proces! Daarna verzamelden de kinderen voorwerpen uit de natuur in een mandje. Zij vertelden elkaar wat zij er zo bijzonder aan vonden.
    Aansluitend werd het bijbelverhaal verteld van de bloemen en de vogels in het veld, die mooier zijn dan een koning.
    Werkgroep Kerk en School