Molenschot – Annakapel

AnnakapelDe Annakapel

De kapel dateert uit de zestiende eeuw en werd in 1960 gerestaureerd en recentelijk nog in 1995. De kapel is een Rijksmonument. Op 1 juni 1879 werd de Broederschap van de Heilige Anna opgericht waarna er jaarlijkse pelgrimages uit de omgeving ontstonden. Het patronesfeest is op 26 juli en wordt jaarlijks gevierd in de Annakerk.
Op zaterdag 25 juli is er om 19.00 uur een viering van Woord en Communie en op zondag 26 juli is er om 10.00 uur een Eucharistieviering in de Annakerk. In beide vieringen is het thema: ‘Verlangen……’. Het verlangen naar elkaar en een zinvolle toekomst staat centraal. Door de opgelegde maatregelen van het RIVM is er bij de vieringen plaats voor 65 personen en is aanmelden dus noodzakelijk. Dit kunt u doen telefonisch 0161 222833 of via e-mail: info@parochieheiligegeest.nl.
Bij gelegenheid van het Annafeest zijn de kapel en de kerk op 25 en 26 juli heel de dag open voor gebed en bezichtiging.

De gunsten waar de pelgrims om vragen zijn velerlei. Eén ervan is bij veel mensen bekend: jonge mensen komen er bidden om een man of vrouw te vinden. Of zoals de spreuk zegt: “Naar Molenschot gaat ieder Anneke om een Manneke. Ieder Manneke om een Anneke”.

Meer informatie over de patrones Heilige Anna.

De kapel wordt niet meer gebruikt voor vieringen, maar wordt door de gemeente Gilze en Rijen als trouwlocatie gebruikt. De kapel is in stijl ingericht en biedt ruimte aan circa 50 personen.

Openingstijden

Om een kaars aan te steken in de Annakapel kunt u in de zomer dagelijks terecht van 10.00 uur tot 18.00 uur. In de winter kan dat van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Meer informatie over de kerk, de kapel en Molenschot.

Naar boven