Sacrament van de Eucharistie, Eerste Communie

IMG_1423 (240x177)Je wordt groter. Meer en meer mag je meedoen in het leven. Je begint te begrijpen wat belangrijk is om goed samen te leven. Nu maak je kennis met Jezus en zijn vrienden. Je ervaart dat samenleven pas echt mogelijk is als iedereen mee mag doen. Als je dat snapt, mag je meedoen aan de tafel in de kerk; dan ontvang je de eerste communie. En weet dat je altijd welkom bent!

Uitnodiging informatieavond

• ‘Samen onderweg’. Startviering Eerste Communie – januari 2018

Op zaterdag 27 januari start het Eerste Communie project met een viering in de Maria Magdalenakerk om 17.00 uur. Alle kinderen die dit jaar de Eerste Heilige Communie in de kerken van Molenschot en Rijen gaan ontvangen, worden verwacht bij deze startviering. Het thema van ons project is ‘Samen Onderweg’ en tijdens de viering willen we ‘Op reis gaan’. We gaan met Jezus mee om Hem beter te leren kennen. We willen echte vrienden en vriendinnen van Hem zijn. Daarvoor hebben we bagage nodig.
    De aanstaande communicanten nemen een koffertje mee naar de kerk met daarop hun naam. Dat koffertje blijft in de kerk achter zodat wij allemaal kunnen zien wie er op reis zijn gegaan op weg naar het communiefeest. De kinderen krijgen tijdens de viering een nieuwe koffer met daarin een belangrijke inhoud die nodig is voor de reis.
    Dus: 27 januari is een bijzondere dag voor alle communicanten! Tot dan!
    Pastor Joost de Bont en de werkgroep Eerste Communie

Wat kost het?

Klik hier voor meer informatie. Als u meedoet met de Actie Kerkbalans en de minimale bijdrage geeft, is deze dienstverlening kosteloos.

Aanmelden

Bij voorkeur via het Aanmeldformulier Sacrament van de Eucharistie, Eerste Communie
of via het parochiesecretariaat.

Telefoon 0161-222833
E-mail: info@parochieheiligegeest.nl

• Verslag van de Eerste Heilige Communie in Rijen – mei 2017

Op de mooie zondagochtend van 21 mei 2017 kwamen Elise, Jolien, Catelijne, Valentina, Iris, Sjoerd, Pleun, Gijs, Maud, Eefje, Ruben, Sanne, Sven, Jelmer, Bram, Floris D., Yannick, Floris E., Lynna, Roos, Giel, Kiara, Joy, Lucas, Quin, Tim, Joey en Marli, samen met hun ouders, naar de prachtig versierde Heilige Maria Magdalenakerk, om voor de eerste keer de Heilige Communie te ontvangen.
    Vanwege het belangrijke feest waren er veel mensen in de kerk. Samen met het koor “MM-Kidzz” zongen de communicanten vrolijke liederen. Ze luisterden naar het evangelieverhaal over ‘Het grote feest’ en maakten het altaar klaar voor de viering van de Eucharistie.  Nadat we samen bij het brood en de wijn van Jezus hadden gebeden, werden de communicanten uitgenodigd aan de Tafel van Jezus. Dat was een heel feestelijk moment. Wanneer Jezus zelf de gastheer is van een feest, kan het niet meer stuk.
    Voor de communicanten: Veel geluk!
    Pastor Joost de Bont (meer…)