Sacrament van de Eucharistie, Eerste Communie

IMG_1423 (240x177)Je wordt groter. Meer en meer mag je meedoen in het leven. Je begint te begrijpen wat belangrijk is om goed samen te leven. Nu maak je kennis met Jezus en zijn vrienden. Je ervaart dat samenleven pas echt mogelijk is als iedereen mee mag doen. Als je dat snapt, mag je meedoen aan de tafel in de kerk; dan ontvang je de eerste communie. En weet dat je altijd welkom bent!

Informatie.

• Informatieavond Eerste Communie – oktober 2019

Vanaf het moment dat kinderen in groep vier zitten en gedoopt zijn, kunnen ze hun Eerste Communie doen. Zij mogen dan net als alle grote mensen bij Jezus aan tafel. Wij drukken daarmee uit: Ik wil vriend zijn van Jezus en naar hem luisteren en van hem leren. Daarover gaat het tijdens de voorbereiding en dat proberen we ook te beleven in de Eerste Communieviering. De viering van de Eerste Communie is op 10 mei 2020 in Molenschot en op 17 mei 2020 in Rijen.
    De informatieavond is op woensdagavond 13 november om 20.00 uur in het parochiecentrum in Rijen (Hoofdstraat 58).
    U bent van harte welkom!
    Werkgroep Eerste Communie
    Pastor Joost de Bont

Wat kost het?

Klik hier voor meer informatie. Als u meedoet met de Actie Kerkbalans en de minimale bijdrage geeft, is deze dienstverlening kosteloos.

Aanmelden

Bij voorkeur via het Aanmeldformulier Sacrament van de Eucharistie, Eerste Communie
of via het parochiesecretariaat.

Telefoon 0161-222833
E-mail: info@parochieheiligegeest.nl

• Feest van de Eerste Heilige Communie in Molenschot – juni 2019

Op de warme zondagmorgen van 2 juni 2019 kwamen Anna, Rick, Kirsten, Jules, Tim, Tess en Finn naar de prachtig versierde Annakerk in Molenschot om tijdens een feestelijke Eucharistieviering voor het eerst de Heilige Communie te ontvangen.
    De zon straalde door de kerkramen toen de communicanten door het middenpad naar het altaar liepen. Een gelegenheidskoortje zong, onder leiding van Carien van Zon, mooie liederen. Met “Kleuren van geluk” vierden we dat we allemaal onderweg zijn met Jezus. In elke Eucharistieviering die we mogen beleven geeft Hij zichzelf aan ons in een stukje Heilig Brood. Voedsel voor het leven. Aan de gezichten van de communicanten was af te lezen dat ze ontzettend blij waren met hun Eerste Heilige Communie. Na maandenlang van voorbereiden is het nu zover. Telkens wanneer ze meevieren in de kerk kunnen ze voortaan deelnemen aan de maaltijd van Jezus.
    Na een ‘Lang zullen ze leven’ werden de communicanten in de voortuin van de kerk gefeliciteerd. Het werd een heel zonnige feestdag in Molenschot. Voor onze communicanten: veel geluk!
    Pastor Joost de Bont

de foto’s zijn van Jacomijn Dijkers