Sacrament van de Eucharistie, Eerste Communie

IMG_1423 (240x177)Je wordt groter. Meer en meer mag je meedoen in het leven. Je begint te begrijpen wat belangrijk is om goed samen te leven. Nu maak je kennis met Jezus en zijn vrienden. Je ervaart dat samenleven pas echt mogelijk is als iedereen mee mag doen. Als je dat snapt, mag je meedoen aan de tafel in de kerk; dan ontvang je de eerste communie. En weet dat je altijd welkom bent!

Informatie.

• Eerste Communieviering uitgesteld! – mei 2020

De werkgroep Eerste Communie laat aan de communicanten in een brief  het volgende weten:

De scholen gaan weer open. Na een lange tijd kunnen jullie je klasgenoten en onderwijzers weer zien.
    Helaas laat het feest van de Eerste Communie nog op zich wachten.
    We schuiven het feest door naar september. We weten het nog niet zeker of het dan ook echt kan.
    Toch hebben we alvast een datum gereserveerd:

• Zondag 13 september in de Maria Magdalenakerk in Rijen.
    • Zondag 27 september in de Laurentiuskerk in Dongen.

We houden jullie op de hoogte.

met een hartelijke groet,

Werkgroep Eerste Communie
    Edith Hertog, pastoraal werkster (06-10633371)
    Jos van Dongen (06-53910154)

Wat kost het?

Klik hier voor meer informatie. Als u meedoet met de Actie Kerkbalans en de minimale bijdrage geeft, is deze dienstverlening kosteloos.

Bij voorkeur via het Aanmeldformulier Eerste Communie 2020
of via het parochiesecretariaat.

Telefoon 0161-222833
E-mail: info@parochieheiligegeest.nl

• Van Harte Welkom rond de tafel van Jezus – september 2020

Op zondag 13 september hing er langs het middenpad aan iedere kerkbank een hart gemaakt door Marit, Sander, Tjibbe, Suus, Siem, Jasper, Bastiaan, Roos en Femke. Harten die zoveel zeggen als: “Wees welkom allemaal”. De MM-kidzz zongen dit welkom van harte uit.
    Negen jongens en meisjes uit Rijen hebben in de afgelopen maanden gelezen, gekeken en geluisterd naar verhalen over Jezus. In de viering dachten ze na over het verhaal van de barmhartige Samaritaan. Hoe kun je helpen en word je geholpen?
    De communicanten zijn ingegaan op de uitnodiging van Jezus om zijn brood te ontvangen. We hopen dat het brood van Jezus jullie iedere keer weer kracht mag geven om van harte te leven.
    Op het einde van de viering ontvingen de communicanten onder een hartverwarmend applaus een kleine herinnering.