Sacrament van de Eucharistie, Eerste Communie

IMG_1423 (240x177)Je wordt groter. Meer en meer mag je meedoen in het leven. Je begint te begrijpen wat belangrijk is om goed samen te leven. Nu maak je kennis met Jezus en zijn vrienden. Je ervaart dat samenleven pas echt mogelijk is als iedereen mee mag doen. Als je dat snapt, mag je meedoen aan de tafel in de kerk; dan ontvang je de eerste communie. En weet dat je altijd welkom bent!

Informatie.

• Startviering Eerste Communie ‘Kleuren van Geluk’ – januari 2019

Als je kleur wilt geven aan je leven komt er heel wat kijken. In kleur heb je veel nuances.
    In de verhalen van de Bijbel kun je horen hoe verschillend mensen kleur geven aan hun leven.
    Jezus van Nazareth heeft een heel uitgesproken mening over ‘Kleur geven aan je leven’.
    Al in de oudheid had kleur een bijzondere betekenis. Bij de ark van Noach was er een prachtige regenboog. Die was voor de mensen een signaal en een belofte van God.
    Met deze regenboog gaan we aan de slag!
    De communicanten knippen thuis een regenboog en versieren die met hun naam. Die regenbogen komen tijdens de Startviering op zaterdag 26 januari om 17.00 uur in de Maria Magdalenakerk op het prikbord in de kerk. Het koor de MM-Kidzz zingen in deze viering.
    In de voorbereiding naar de Eerste Communie luisteren de kinderen naar de verhalen van Adam, Levi, Mara, Tobi, Petrus, Andreas, Johannus en alle vrienden van Jezus van Nazareth.
    Hoe geven zij kleur aan hun leven?
    De Eerste Communieviering in de Maria Magdalenakerk in Rijen is op zondag 26 mei om 10.00 uur en in de St. Annakerk in Molenschot op zondag 2 juni, ook om 10.00 uur.
    U bent van harte welkom.
    Werkgroep Eerste Communie.

Wat kost het?

Klik hier voor meer informatie. Als u meedoet met de Actie Kerkbalans en de minimale bijdrage geeft, is deze dienstverlening kosteloos.

Aanmelden

Bij voorkeur via het Aanmeldformulier Sacrament van de Eucharistie, Eerste Communie
of via het parochiesecretariaat.

Telefoon 0161-222833
E-mail: info@parochieheiligegeest.nl

• Feest van de Eerste Heilige Communie in Rijen – juni 2018

Op zondag 3 juni 2018, de zondag van het Heilig Sacrament, kwamen Niels van der Aa, Jeano Adriaansen, Jay-Lynn Bartels, Joris van Bergeijk, Joaquin Blanque Alcaraz, Nico van Bragt, Mathijs Bras, Jan van den Broek, Esmee Drijvers, Femke Drijvers, Joris Jansen, Tess Kraaikamp, Lucas Machielsen, Rick Rullens, Hailey Stubbe en Melle Wens naar de prachtig versierde Maria Magdalena kerk in Rijen om tijdens een feestelijke Eucharistieviering voor het eerst de Heilige Communie te ontvangen. De zon straalde door de kerkramen toen de communicanten door het middenpad naar het altaar liepen. Het jeugdkoor: de MM-Kidzz zong, onder leiding van hun nieuwe dirigent Stan Thielen, vrolijke liederen. We vierden dat we allemaal samen onderweg zijn met Jezus. In elke Eucharistieviering die we mogen beleven geeft Hij zichzelf aan ons in een stukje Heilig Brood. Voedsel voor onze reis door het leven. Aan de gezichten van de communicanten was af te lezen dat ze ontzettend blij waren met hun Eerste Heilige Communie. Na maandenlang van voorbereiden is het nu zover. Telkens wanneer de communicanten vieren in de kerk, kunnen ze voortaan deelnemen aan de maaltijd van Jezus. Na een ‘Lang zullen ze leven’ werden de communicanten op het plein voor de kerk feestelijk opgewacht door hun papa’s en mamma’s, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s, om op een andere plaats het zomerse Communiefeest voort te zetten. Voor onze communicanten: veel geluk!
    Pastor Joost de Bont