Sacrament van de Eucharistie, Eerste Communie

IMG_1423 (240x177)Je wordt groter. Meer en meer mag je meedoen in het leven. Je begint te begrijpen wat belangrijk is om goed samen te leven. Nu maak je kennis met Jezus en zijn vrienden. Je ervaart dat samenleven pas echt mogelijk is als iedereen mee mag doen. Als je dat snapt, mag je meedoen aan de tafel in de kerk; dan ontvang je de eerste communie. En weet dat je altijd welkom bent!

• Uitnodiging Eerste Heilige Communie 2021 – oktober 2020

De nieuwe data voor de viering van de Eerste Communie in 2021 zijn bekend. In Molenschot is dit op 23 mei en in Rijen op 30 mei 2021. Kinderen die nu in groep 4 zitten en gedoopt zijn, kunnen dan voor het eerst meedoen rond de tafel van Jezus.
    Kinderen in groep vier leren van alles op school en thuis. Aan tafel gaan bij Jezus betekent zoveel als willen leren van Jezus en zo ontdekken dat je er niet alleen voor staat.
    De voorbereiding start op zaterdagochtend 16 januari 2021 in de Maria Magdalenakerk in Rijen.
    Met het aanmeldformulier kunt u uw kind aanmelden. Graag ontvangen wij uw aanmelding vóór 1 december. Voor kerstmis ontvangt u alle informatie over de voorbereiding op de Eerste Communie.
    Heeft u vragen? Neem dan contact op met Edith Hertog (telefoon: 06-10633371 email: ehertog@parochieheiligegeest.nl) of met de werkgroep Eerste Communie (email: communie@parochiedongen.nl).
    Kinderen die in 2013 zijn geboren worden in november ook persoonlijk per brief benaderd.
    Namens de werkgroep Eerste Communie,
    pastor Joost de Bont en pastor Edith Hertog

Wat kost het?

Klik hier voor meer informatie. Als u meedoet met de Actie Kerkbalans en de minimale bijdrage geeft, is deze dienstverlening kosteloos.

Bij voorkeur via het Aanmeldformulier Eerste Communie 2021
of via het parochiesecretariaat.

Telefoon 0161-222833
E-mail: info@parochieheiligegeest.nl

• Terugblik viering Eerste Heilige Communie – oktober 2020

Van harte welkom rond de tafel van Jezus

Op zondag 13 september hing aan iedere kerkbank een hart, gemaakt door Marit, Sander, Tjibbe, Suus, Siem, Jasper, Bastiaan, Roos en Femke. Harten die zoveel zeggen als: ‘Wees welkom allemaal’. De MM-Kidzz zongen dit welkom van harte uit.
    Negen jongens en meisjes uit Rijen hebben in de afgelopen maanden gelezen, gekeken en geluisterd naar verhalen over Jezus. In de viering dachten ze na over het verhaal van de barmhartige Samaritaan. Hoe kun je helpen en word je geholpen?
    De communicanten zijn ingegaan op de uitnodiging van Jezus om zijn brood te ontvangen. We hopen dat het brood van Jezus jullie iedere keer weer kracht mag geven om van harte te leven.
    Op het einde van de viering ontvingen de communicanten onder een hartverwarmend applaus een kleine herinnering.