Sacrament van de Eucharistie, Eerste Communie

IMG_1423 (240x177)Je wordt groter. Meer en meer mag je meedoen in het leven. Je begint te begrijpen wat belangrijk is om goed samen te leven. Nu maak je kennis met Jezus en zijn vrienden. Je ervaart dat samenleven pas echt mogelijk is als iedereen mee mag doen. Als je dat snapt, mag je meedoen aan de tafel in de kerk; dan ontvang je de eerste communie. En weet dat je altijd welkom bent!

Informatie.

• Aanmelding Eerste Communie – oktober 2018

Vanaf het moment dat kinderen in groep vier zitten, kunnen ze hun Eerste Communie doen.
    De kinderen nemen dan deel aan de Eucharistie en ontvangen voor het eerst de Heilige Communie.
    Als je je Eerste Communie doet, kies je ervoor om je nadrukkelijker aan te sluiten bij de vrienden van Jezus. In de voorbereiding op de Eerste Communie gaan kinderen met elkaar en met de ouders in gesprek over Jezus van Nazareth en wat we van hem kunnen leren.
    De Eerste Communie is in 2019 op 26 mei in Rijen en op 2 juni in Molenschot.
    Het deelnemen aan de Eerste Communie zal het nodige vragen aan voorbereiding van zowel communicant als van de ouders/verzorgers.
    Daarom nodigen wij u uit voor een informatieavond waarin de opzet zal worden toegelicht.
    De ouders van kinderen die geboren zijn in 2011, in groep 4 zitten en ingeschreven staan in de ledenadministratie van de parochie ontvangen een persoonlijke uitnodiging.
    De informatieavond is op donderdagavond 15 november om 20.00 uur in het parochiecentrum van Rijen (Hoofdstraat 58, ingang links aan de zijkant).
    Na deze informatieavond kunt u uw communicant tot 11 december inschrijven via de website van de Parochie Heilige Geest.
    Werkgroep Eerste Communie.

Wat kost het?

Klik hier voor meer informatie. Als u meedoet met de Actie Kerkbalans en de minimale bijdrage geeft, is deze dienstverlening kosteloos.

Aanmelden

Bij voorkeur via het Aanmeldformulier Sacrament van de Eucharistie, Eerste Communie
of via het parochiesecretariaat.

Telefoon 0161-222833
E-mail: info@parochieheiligegeest.nl

• Feest van de Eerste Heilige Communie in Rijen – juni 2018

Op zondag 3 juni 2018, de zondag van het Heilig Sacrament, kwamen Niels van der Aa, Jeano Adriaansen, Jay-Lynn Bartels, Joris van Bergeijk, Joaquin Blanque Alcaraz, Nico van Bragt, Mathijs Bras, Jan van den Broek, Esmee Drijvers, Femke Drijvers, Joris Jansen, Tess Kraaikamp, Lucas Machielsen, Rick Rullens, Hailey Stubbe en Melle Wens naar de prachtig versierde Maria Magdalena kerk in Rijen om tijdens een feestelijke Eucharistieviering voor het eerst de Heilige Communie te ontvangen. De zon straalde door de kerkramen toen de communicanten door het middenpad naar het altaar liepen. Het jeugdkoor: de MM-Kidzz zong, onder leiding van hun nieuwe dirigent Stan Thielen, vrolijke liederen. We vierden dat we allemaal samen onderweg zijn met Jezus. In elke Eucharistieviering die we mogen beleven geeft Hij zichzelf aan ons in een stukje Heilig Brood. Voedsel voor onze reis door het leven. Aan de gezichten van de communicanten was af te lezen dat ze ontzettend blij waren met hun Eerste Heilige Communie. Na maandenlang van voorbereiden is het nu zover. Telkens wanneer de communicanten vieren in de kerk, kunnen ze voortaan deelnemen aan de maaltijd van Jezus. Na een ‘Lang zullen ze leven’ werden de communicanten op het plein voor de kerk feestelijk opgewacht door hun papa’s en mamma’s, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s, om op een andere plaats het zomerse Communiefeest voort te zetten. Voor onze communicanten: veel geluk!
    Pastor Joost de Bont