Sacrament van de Eucharistie, Eerste Communie

IMG_1423 (240x177)Je wordt groter. Meer en meer mag je meedoen in het leven. Je begint te begrijpen wat belangrijk is om goed samen te leven. Nu maak je kennis met Jezus en zijn vrienden. Je ervaart dat samenleven pas echt mogelijk is als iedereen mee mag doen. Als je dat snapt, mag je meedoen aan de tafel in de kerk; dan ontvang je de eerste communie. En weet dat je altijd welkom bent!

Wat kost het?

Klik hier voor meer informatie. Als u meedoet met de Actie Kerkbalans en de minimale bijdrage geeft, is deze dienstverlening kosteloos.

• Verslag van de Eerste Heilige Communie in Rijen – mei 2017

Op de mooie zondagochtend van 21 mei 2017 kwamen Elise, Jolien, Catelijne, Valentina, Iris, Sjoerd, Pleun, Gijs, Maud, Eefje, Ruben, Sanne, Sven, Jelmer, Bram, Floris D., Yannick, Floris E., Lynna, Roos, Giel, Kiara, Joy, Lucas, Quin, Tim, Joey en Marli, samen met hun ouders, naar de prachtig versierde Heilige Maria Magdalenakerk, om voor de eerste keer de Heilige Communie te ontvangen.
    Vanwege het belangrijke feest waren er veel mensen in de kerk. Samen met het koor “MM-Kidzz” zongen de communicanten vrolijke liederen. Ze luisterden naar het evangelieverhaal over ‘Het grote feest’ en maakten het altaar klaar voor de viering van de Eucharistie.  Nadat we samen bij het brood en de wijn van Jezus hadden gebeden, werden de communicanten uitgenodigd aan de Tafel van Jezus. Dat was een heel feestelijk moment. Wanneer Jezus zelf de gastheer is van een feest, kan het niet meer stuk.
    Voor de communicanten: Veel geluk!
    Pastor Joost de Bont (meer…)