Sacrament van de Eucharistie, Eerste Communie

IMG_1423 (240x177)Je wordt groter. Meer en meer mag je meedoen in het leven. Je begint te begrijpen wat belangrijk is om goed samen te leven. Nu maak je kennis met Jezus en zijn vrienden. Je ervaart dat samenleven pas echt mogelijk is als iedereen mee mag doen. Als je dat snapt, mag je meedoen aan de tafel in de kerk; dan ontvang je de eerste communie. En weet dat je altijd welkom bent!

Informatie.

• Eerste Communieviering uitgesteld! – mei 2020

De werkgroep Eerste Communie laat aan de communicanten in een brief  het volgende weten:

De scholen gaan weer open. Na een lange tijd kunnen jullie je klasgenoten en onderwijzers weer zien.
    Helaas laat het feest van de Eerste Communie nog op zich wachten.
    We schuiven het feest door naar september. We weten het nog niet zeker of het dan ook echt kan.
    Toch hebben we alvast een datum gereserveerd:

• Zondag 13 september in de Laurentiuskerk in Dongen.
    • Zondag 27 september in de Maria Magdalenakerk in Rijen.

We houden jullie op de hoogte.

met een hartelijke groet,

Werkgroep Eerste Communie
    Edith Hertog, pastoraal werkster (06-10633371)
    Jos van Dongen (06-53910154)

Wat kost het?

Klik hier voor meer informatie. Als u meedoet met de Actie Kerkbalans en de minimale bijdrage geeft, is deze dienstverlening kosteloos.

Bij voorkeur via het Aanmeldformulier Eerste Communie 2020
of via het parochiesecretariaat.

Telefoon 0161-222833
E-mail: info@parochieheiligegeest.nl

• Het verhaal van de Goede Week – april 2020

Pastor Edith Hertog vertelt het verhaal van de Goede Week, speciaal voor de kinderen die zich aan het voorbereiden zijn voor de Eerste Communie. Het maken van palmpasenstokken kan niet doorgaan en jammer genoeg is de viering van de Eerste Communie voorlopig uitgesteld. Ze hoopt toch dat deze video je inspireert en je helpt bij de ‘huiswerkopdracht’. Houd vol en blijf gezond.