Sacrament van de Eucharistie, Eerste Communie

IMG_1423 (240x177)Je wordt groter. Meer en meer mag je meedoen in het leven. Je begint te begrijpen wat belangrijk is om goed samen te leven. Nu maak je kennis met Jezus en zijn vrienden. Je ervaart dat samenleven pas echt mogelijk is als iedereen mee mag doen. Als je dat snapt, mag je meedoen aan de tafel in de kerk; dan ontvang je de eerste communie. En weet dat je altijd welkom bent!

Informatie.

• De voorbereidingen zijn begonnen – maart 2018

Met veel enthousiasme kwamen woensdagmiddag 21 februari ondanks de bittere kou alle communicanten naar het parochiecentrum. De reiskoffertjes meegenomen en vol verwachting begonnen ze aan hun eerste bijeenkomst. Een beetje onwennig zo’n eerste keer in een vreemde groep.
    Na het zingen van het ‘Wees Welkom’ luisterden we naar het verhaal van de man die geen naam had en na enig aandringen ‘Ik vraag het je nog een keer’ kwam er uiteindelijk toch een naam. ‘Adam’ heette de man.
    Wat een opluchting de man had een naam, een van de duizend-en-een namen die geschreven staan in Gods Hand. We praatten nog even over het bijzondere verhaal.
    ‘Spreek je naam en ga door de poort van alle mensen’, met deze spreuk en onder het zingen van het lied ‘Wil je zeggen hoe je heet, zeg je naam’, gingen de kinderen door de Poort in ‘Het land van God’. Daar gingen we samen bidden en toen was het pauze.
    We brachten een bezoek aan de doopvont en luisterden en ervaarden wat dopen is. Vervolgens gingen de kinderen aan de slag in het ‘Land van God’ en maakten een zelfportret. En toen de papa’s en de mama’s al stonden te wachten, werd met het lied ‘Geef me je hand’ afgesloten.
    Met nog wat extra bagage in de koffer gingen de kinderen voldaan huiswaarts.
    Werkgroep Eerste Communie

Wat kost het?

Klik hier voor meer informatie. Als u meedoet met de Actie Kerkbalans en de minimale bijdrage geeft, is deze dienstverlening kosteloos.

Aanmelden

Bij voorkeur via het Aanmeldformulier Sacrament van de Eucharistie, Eerste Communie
of via het parochiesecretariaat.

Telefoon 0161-222833
E-mail: info@parochieheiligegeest.nl

• Verslag van de Eerste Heilige Communie in Rijen – mei 2017

Op de mooie zondagochtend van 21 mei 2017 kwamen Elise, Jolien, Catelijne, Valentina, Iris, Sjoerd, Pleun, Gijs, Maud, Eefje, Ruben, Sanne, Sven, Jelmer, Bram, Floris D., Yannick, Floris E., Lynna, Roos, Giel, Kiara, Joy, Lucas, Quin, Tim, Joey en Marli, samen met hun ouders, naar de prachtig versierde Heilige Maria Magdalenakerk, om voor de eerste keer de Heilige Communie te ontvangen.
    Vanwege het belangrijke feest waren er veel mensen in de kerk. Samen met het koor “MM-Kidzz” zongen de communicanten vrolijke liederen. Ze luisterden naar het evangelieverhaal over ‘Het grote feest’ en maakten het altaar klaar voor de viering van de Eucharistie.  Nadat we samen bij het brood en de wijn van Jezus hadden gebeden, werden de communicanten uitgenodigd aan de Tafel van Jezus. Dat was een heel feestelijk moment. Wanneer Jezus zelf de gastheer is van een feest, kan het niet meer stuk.
    Voor de communicanten: Veel geluk!
    Pastor Joost de Bont (meer…)