Gezinskerk

Een nieuwe vorm van kerk-zijn voor kinderen en hun ouders.
We willen onze kinderen graag een basis meegeven; iets waar ze in hun leven wat aan hebben. Een kijk op het leven om alles wat ze meemaken een betekenis en een plekje te geven. In onze parochies maken we zo’n plek. We noemen dat GEZINSKERK.
Het worden momenten van ontmoeting, waarin kinderen van 0-13 jaar samen met hun ouders (opvoeders) concreet werken aan de ontwikkeling van een levensbeschouwing, die gebaseerd is op de Joods-Christelijke traditie.

Uitnodiging Gezinskerk

In het nieuwe werkjaar zijn we gestart met een vast programma van de Gezinskerk, een project voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Er komen acht bijeenkomsten.
Meer informatie over dit project kunt u lezen in de folder die met het Jaarbeeldverslag ook bij de gezinnen met jonge kinderen in de bus is gedaan. Voorafgaand aan elke bijeenkomst vindt u uitgebreidere informatie op de parochiepagina van het Weekblad en via de website.
In de folder van het werkjaar 2017-2018 staat meer informatie voor u.

Volg ons ook op Facebook.

Uitnodigingen bijeenkomsten 2017-2018:

• Gezinskerk ‘Jezus eigen wijs?’ – februari 2018

Kom je weer naar de Gezinskerk?
    Groot feest in Jeruzalem. Jezus gaat met zijn vader en moeder naar de tempel. En als zijn ouders teruggaan, blijft hij achter. Wat doet Jezus daar?
    We beginnen zondag 25 februari om 10.00 uur in het parochiecentrum in Dongen aan de Hoge Ham 84. Daar eindigen we ook om 11.30 uur.
    O ja, neem wat lekkers mee voor bij de koffie/limonade?

Verslagen van gezinskerk bijeenkomsten 2017-2018:

• Goed bericht van de engelen op kerstavond – januari 2018

Het was een gezellige drukte in de Maria Magdalenakerk op kerstavond. Honderden mensen, groot en klein, kwamen naar de viering van de Gezinskerk. Al voordat de viering begon, zongen de MM-Kidzz de mooiste kerstliederen. Iedereen was in een opperbeste stemming, want op die avond kregen we ‘Goed bericht van engelen’. In het kerstverhaal vertelden zij ons dat er een kindje was geboren in een stal. Dat kindje is Jezus, een redder voor ons allemaal!
    Een levensgrote engel zagen we door de kerk vliegen tot boven de kerststal. Daar bleef de engel de gehele kersttijd stil aanwezig, om Maria, Jozef en hun kind te beschermen. Zo werd de engel een voorbeeld voor ons allemaal. Want ook wij willen als engelen zijn: beschermend voor de mensen om ons heen. Vooral voor hen die onze liefde en aandacht het meest nodig hebben. Alle kinderen mochten een ‘engel’ mee naar huis nemen, om thuis het ‘Goede bericht’ helemaal tot zich door te laten dringen.
    Werkgroep Gezinskerk

Verslagen van gezinskerk bijeenkomsten 2016-2017:

Verslagen van gezinskerk bijeenkomsten 2015-2016: