Gezinskerk

Een nieuwe vorm van kerk-zijn voor kinderen en hun ouders.
We willen onze kinderen graag een basis meegeven; iets waar ze in hun leven wat aan hebben. Een kijk op het leven om alles wat ze meemaken een betekenis en een plekje te geven. In onze parochies maken we zo’n plek. We noemen dat GEZINSKERK.
Het worden momenten van ontmoeting, waarin kinderen van 0-13 jaar samen met hun ouders (opvoeders) concreet werken aan de ontwikkeling van een levensbeschouwing, die gebaseerd is op de Joods-Christelijke traditie.

Uitnodiging Gezinskerk

In het nieuwe werkjaar zijn we gestart met een vast programma van de Gezinskerk, een project voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Er komen acht bijeenkomsten.
Meer informatie over dit project kunt u lezen in de folder die met het Jaarbeeldverslag ook bij de gezinnen met jonge kinderen in de bus is gedaan. Voorafgaand aan elke bijeenkomst vindt u uitgebreidere informatie op de parochiepagina van het Weekblad en via de website.
In de folder van het werkjaar 2017-2018 staat meer informatie voor u.

Volg ons ook op Facebook.

Uitnodigingen bijeenkomsten 2017-2018:

• Gezinskerk ‘Wie heeft je nodig?’ – november 2017

Kom je weer naar de gezinskerk?

Midden op de dag wordt een man overvallen. Wie zal hem helpen? De een na de ander loopt hem voorbij.
    We staan stil en kijken rond in de wereld: ‘Wie heeft ons nodig?’
    We beginnen zondag 26 november om 10.00 uur in het Parochiecentrum in Rijen aan de Hoofdstraat 58. Daar eindigen we ook om 11.30 uur.
    O ja, neem je wat lekkers mee voor bij de koffie/limonade? Van harte welkom!
    Graag vooraf via de email gezinskerk@parochiedongen.nl of gezinskerk@parochieheiligegeest.nl aanmelden als je komt. Wil je in je email ook aangeven met hoeveel personen je komt? Tot 26 november om 10.00 uur in Rijen!
    Werkgroep Gezinskerk

Verslagen van gezinskerk bijeenkomsten 2017-2018:

• Verslag ‘de eerste dag’ – oktober 2017

De gezinskerk is weer begonnen op zondag 24 september.
    Dit keer luisterden we naar het ‘voorwoord’ van de bijbel: het gedicht over hoe God de mensen tot leven roept en zegt dat het goed is, zeer goed!

De kinderen schilderden samen één groot schilderij bij dit verhaal. Het krijgt een plaats in het parochiecentrum.
    De ouders verdiepten zich ondertussen verder in het verhaal.

Verslagen van gezinskerk bijeenkomsten 2016-2017:

Verslagen van gezinskerk bijeenkomsten 2015-2016: