Gezinskerk

Een nieuwe vorm van kerk-zijn voor kinderen en hun ouders.
We willen onze kinderen graag een basis meegeven; iets waar ze in hun leven wat aan hebben. Een kijk op het leven om alles wat ze meemaken een betekenis en een plekje te geven. In onze parochies maken we zo’n plek. We noemen dat GEZINSKERK.
Het worden momenten van ontmoeting, waarin kinderen van 0-13 jaar samen met hun ouders (opvoeders) concreet werken aan de ontwikkeling van een levensbeschouwing, die gebaseerd is op de Joods-Christelijke traditie.

Uitnodiging Gezinskerk

In het nieuwe werkjaar zijn we gestart met een vast programma van de Gezinskerk, een project voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Er komen acht bijeenkomsten.
Meer informatie over dit project kunt u lezen in de folder die met het Jaarbeeldverslag ook bij de gezinnen met jonge kinderen in de bus is gedaan. Voorafgaand aan elke bijeenkomst vindt u uitgebreidere informatie op de parochiepagina van het Weekblad en via de website.
In de folder van het werkjaar 2018-2019 staat meer informatie voor u.

Volg ons ook op Facebook.

Uitnodiging bijeenkomst:

• Uitnodiging Gezinskerk 10 februari – januari 2019

Het hoogste gebod: ‘de liefde’

Bijna Valentijnsdag.

Speciaal op deze dag zeggen veel mensen tegen elkaar: ‘Ik hou van jou, ik zie je graag’.
    God zegt dat ook tegen ons. Iedere dag en op allerlei manieren.
    Ook Jezus heeft het op een dag heel duidelijk gehoord. We gaan luisteren naar zijn verhaal. Op de dag waarop hij zich laat dopen, gaat de hemel open…. We laten samen het Bijbelverhaal tot leven komen.

Kom je ook?

We beginnen op zondag 10 februari om 10.00 uur in het parochiecentrum in Dongen, aan de Hoge Ham 84.
    Daar eindigen we ook om ongeveer 11.30 uur.
    O ja, neem je wat lekkers mee voor bij de koffie/limonade? Van harte welkom!
    Graag vooraf via de email gezinskerk@parochieheiligegeest.nl aanmelden als je komt.
    Wil je in je email ook aangeven met hoeveel personen je komt?
    Tot 10 februari om 10.00 uur in Dongen!

Verslagen van gezinskerk bijeenkomsten:

• Terugblik Gezinskerk 10 februari ‘Het hoogste gebod’ – februari 2019

Vandaag was LIEFDE de rode draad van deze bijeenkomst. Na het openingslied hebben we geluisterd naar het verhaal over de doop van Jezus. In de nagemaakte woestijn kwam het Bijbelverhaal tot leven.
    Toen Jezus werd gedoopt en de hemel open ging, heeft hij van God gehoord hoe veel hij van hem houdt. Vervolgens mochten we kleuren: hoe voelt het om dichtbij God te zijn, hoe ervaren we zijn liefde en wat voor kleur heeft het? Kinderen mochten vertellen hoe ze aan hun ouders laten zien dat ze van hun houden en andersom: door te knuffelen, kusjes te geven, samen leuke uitjes te beleven, tijd vinden om samen te spelen ook op een drukke dag.
    Jij bent een parel in Gods hand. Na het gesprek konden de kinderen een steen van ‘de woestijn’ kiezen en deze mooi inkleuren om die vervolgens op een zelf geknutselde papieren hand neer te leggen. Op deze manier zijn vele pareltjes ontstaan, elke anders, elke mooi en uniek zoals wij allemaal, kinderen van God.
    Verslag van een enthousiaste ouder