Gezinskerk

Een nieuwe vorm van kerk-zijn voor kinderen en hun ouders.
We willen onze kinderen graag een basis meegeven; iets waar ze in hun leven wat aan hebben. Een kijk op het leven om alles wat ze meemaken een betekenis en een plekje te geven. In onze parochies maken we zo’n plek. We noemen dat GEZINSKERK.
Het worden momenten van ontmoeting, waarin kinderen van 0-13 jaar samen met hun ouders (opvoeders) concreet werken aan de ontwikkeling van een levensbeschouwing, die gebaseerd is op de Joods-Christelijke traditie.

gezinskerk kleurUitnodiging Gezinskerk

In het nieuwe werkjaar zijn we gestart met een vast programma van de Gezinskerk, een project voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Er komen acht bijeenkomsten.
Meer informatie over dit project kunt u lezen in de folder die met het Jaarbeeldverslag ook bij de gezinnen met jonge kinderen in de bus is gedaan. Voorafgaand aan elke bijeenkomst vindt u uitgebreidere informatie op de parochiepagina van het Weekblad en via de website.
Klik hier voor meer informatie in de folder van het werkjaar 2016-2017.

Volg ons ook op Facebook.

Verslagen van gezinskerk bijeenkomsten 2016-2017:

• Zomerafsluiting van Gezinskerk in Molenschot – juni 2017

Op zondag 25 juni 2017 kwam een grote groep kinderen met hun ouders bijeen in Molenschot om samen het verhaal van Mozes te beleven. Op het speelplein van de basisschool waanden we ons in Egypte waar het volk van Israël ontzettend hard moest werken aan de bouw van piramides. Mozes voelde dat hij van God de opdracht kreeg om zijn volk te bevrijden uit die ellendige situatie. Daarom trokken de kinderen met hun ouders weg van het schoolplein.
    Ze begonnen aan hun tocht door de woestijn, met alle belevenissen die daarbij horen. Midden in de woestijn kreeg het volk tien woorden aangereikt om samen goed te kunnen leven. Door middel van een spel werden de tien leefregels aan de kinderen gepresenteerd. Na nog langer door de woestijn te hebben getrokken, kwamen ze aan bij de kerk: het Beloofde Land. Daar werd het volk gastvrij ontvangen met brood. De kinderen smulden van de bijzondere matzes die ze kregen. Nadat we mooie liederen hadden gehoord, gezongen door de MM-Kidzz, werd de thuiskomst in het land van Kanaän gevierd met een heerlijke lunch waarvan kinderen en hun ouders echt genoten.
    De zondagochtend werd door het verhaal van Mozes onvergetelijk.
    Wat fijn dat we zo samen aan de zomerperiode konden beginnen.
    Stuurgroep Gezinskerk

Verslagen van gezinskerk bijeenkomsten 2015-2016: