Gezinskerk

Een nieuwe vorm van kerk-zijn voor kinderen en hun ouders.
We willen onze kinderen graag een basis meegeven; iets waar ze in hun leven wat aan hebben. Een kijk op het leven om alles wat ze meemaken een betekenis en een plekje te geven. In onze parochies maken we zo’n plek. We noemen dat GEZINSKERK.
Het worden momenten van ontmoeting, waarin kinderen van 0-13 jaar samen met hun ouders (opvoeders) concreet werken aan de ontwikkeling van een levensbeschouwing, die gebaseerd is op de Joods-Christelijke traditie.

Uitnodiging Gezinskerk

In het nieuwe werkjaar zijn we gestart met een vast programma van de Gezinskerk, een project voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Er komen acht bijeenkomsten.
Meer informatie over dit project kunt u lezen in de folder die met het Jaarbeeldverslag ook bij de gezinnen met jonge kinderen in de bus is gedaan. Voorafgaand aan elke bijeenkomst vindt u uitgebreidere informatie op de parochiepagina van het Weekblad en via de website.
In de folder van het werkjaar 2018-2019 staat meer informatie voor u.

Volg ons ook op Facebook.

Uitnodiging bijeenkomst:

• Gezinskerk Familiepaasviering – april 2019

Kom je mee het grote feest van Pasen vieren op zaterdag 20 april om 17.00 uur in de Maria Magdalenakerk? Jezus is gestorven en hij leeft! Nieuw leven voor Jezus en alle mensen. We gaan dit op een bijzondere manier vieren met vuur, licht, water en brood.
    Het is donker en helemaal stil want Jezus is gestorven. We ontsteken het vuur van Pasen en geven het licht aan elkaar door. We luisteren naar het verhaal van Pasen: Jezus leeft! We mogen opnieuw beginnen.
    Water verandert alles. Zonder water kunnen we niet leven. We worden ook met water gedoopt, teken van nieuw leven. Teken dat we bij God altijd opnieuw kunnen beginnen. Om dat niet te vergeten, zegenen we de mensen in deze viering opnieuw met water.
    Vul thuis een flesje of afsluitbare beker met kraanwater en neem dit mee naar de viering.
    Na afloop zoeken we eieren in de tuin van het parochiecentrum.

Verslagen van gezinskerk bijeenkomsten:

• Aan de weg timmeren met Jozef – maart 2019

Bij de gezinskerk van zondag 17 maart stond het verhaal van twee huizenbouwers centraal.
    Een parabel die Jezus heeft verteld. Twee mannen wilden een huis bouwen en zochten het mooiste plekje uit. Een man bouwde een huis op een rots, het duurde lang om alle stenen naar boven te sjouwen en hij moest hard werken. Toen het klaar was ging hij erin wonen en er stak een storm op. Het water van de zee sloeg tegen de rotsen. Toen de storm was gaan liggen stond het huis nog fier overeind en de man kon gaan vissen. De andere man vond een mooi plekje aan het strand dichtbij de zee en bouwde daar zijn huis. Toen het af was ging hij er in wonen. Er kwam een storm. Het water van de zee sloeg tegen het huis aan. Toen de storm was gaan liggen bleek het huis verwoest.
    Hoe hebben de beide mannen zich gevoeld tijdens de bouw, tijdens de storm en toen de wind was gaan liggen? Wat zijn de huizen op de rots en in het zand? Vragen waarover we na het verhaal in gesprek zijn gegaan.
    Daarna waren de kinderen aan de beurt om zelf huizen te bouwen, op een rots of in het zand? De kinderen moesten met hun ogen dicht een huis bouwen van blokken, de ouders gaven aanwijzingen. Het was lastig om er een stevig bouwwerk van te maken. Daarna speelden we het spel Jenga. Omdat er bij de vorige bouwwerken voor de rots was gekozen, werd de toren nu in het zand gebouwd. Wat een wiebelende toren!
    Saskia