Gezinskerk

In onze parochies bespeuren wij het verlangen van ouders om samen met hun kinderen meer thuis te raken in geloven en kerk. Daarom zijn wij enkele jaren geleden gestart met een speciaal programma op zondagmorgen voor gezinnen met jonge kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Uitnodiging Gezinskerk

Kom eens zien en beleef het mee. We maken een kring en steken een kaars aan. Dan zijn we klaar voor het Bijbelse verhaal.
– Spel
– Verwondering
– Gesprek
– Stilte
– Gebed
– Jong en oud

Samen binnenstappen in een Bijbels verhaal. Op een speelse manier wordt het verhaal verteld. Vragend en verwonderend luisteren en kijken. Sprekend of in stilte ontdekken. Ieder op eigen wijze. Vertrouwd raken met het geheim van ons leven: ‘God met mensen’.
We sluiten samen af met drinken en iets lekkers erbij.

Programma 2019-2020

Dit seizoen zijn er zes bijeenkomsten in het parochiecentrum, familievieringen met Kerstmis, Palmpasen en Pasen en een zomerafsluiting in de buitenlucht. Iedere bijeenkomst wordt aangekondigd via website, facebook en de parochiepagina in het weekblad. Er is ook een aparte folder met informatie over het programma van het seizoen 2019-2020.

Volg ons ook op Facebook.

Uitnodiging bijeenkomst:

• Familiekerstvieringen – december 2019

‘Volg het spoor’

Jezus is geboren. Geen appje maar een ster verschijnt. De herders volgen de ster naar de stal.
    Waar kunnen wij Jezus vinden? We leggen een spoor van voetstappen die de weg wijzen naar Jezus.
    Laat Jezus geboren worden in je hart!
    In deze familievieringen vertellen we het verhaal van de geboorte van Jezus, we zingen en bidden en delen samen het brood van Jezus.

Kom je ook?

naar de communievieringen op dinsdag 24 december om 17.00 uur in Maria Magdalenakerk in Rijen of om 19.00 uur in de Annakerk in Molenschot.

Van harte welkom!

Verslagen van gezinskerk bijeenkomsten:

• November – het mosterdzaadje – november 2019

Deze keer geen woestijnzak en geen juten ondergrond waarop het verhaal uit de Bijbel zich gaat afspelen. Uit de doos halen we iets geels. Ik vraag me af… Wat zou het kunnen zijn? De parabel kan beginnen. Lezend in de Bijbel kun je deze parabel gemakkelijk over het hoofd zien.
    In de gezinskerk nemen we er de tijd voor. We laten ons uitnodigen om er naar binnen te gaan. De mosterdstruik groeit en groeit en de vogels vliegen aan en bouwen hun nesten. Ik vraag me af… Wat zou het in het echt zijn? Allerlei antwoorden borrelen op.
    We sluiten vierend af in de kring: we bidden, met of zonder woorden en steken hierbij een licht aan. Het licht van de grote kaars verspreidt zich en wordt niet kleiner. De lichtjes gaan mee naar huis om er een adventskrans van te maken.