Gezinskerk

Een nieuwe vorm van kerk-zijn voor kinderen en hun ouders.
We willen onze kinderen graag een basis meegeven; iets waar ze in hun leven wat aan hebben. Een kijk op het leven om alles wat ze meemaken een betekenis en een plekje te geven. In onze parochies maken we zo’n plek. We noemen dat GEZINSKERK.
Het worden momenten van ontmoeting, waarin kinderen van 0-13 jaar samen met hun ouders (opvoeders) concreet werken aan de ontwikkeling van een levensbeschouwing, die gebaseerd is op de Joods-Christelijke traditie.

Uitnodiging Gezinskerk

In het nieuwe werkjaar zijn we gestart met een vast programma van de Gezinskerk, een project voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Er komen acht bijeenkomsten.
Meer informatie over dit project kunt u lezen in de folder die met het Jaarbeeldverslag ook bij de gezinnen met jonge kinderen in de bus is gedaan. Voorafgaand aan elke bijeenkomst vindt u uitgebreidere informatie op de parochiepagina van het Weekblad en via de website.
In de folder van het werkjaar 2018-2019 staat meer informatie voor u.

Volg ons ook op Facebook.

Uitnodiging bijeenkomst 2018-2019:

• Storm… – september 2018

Jezus vaart met zijn vrienden in een boot op het grote meer van Galilea.
    Donkere wolken pakken zich samen boven het meer. Het wordt één en al storm. Golven gooien zich op de boot. Hoe zal dit aflopen?
    We beginnen op zondag 7 oktober om 10.00 uur in het parochiecentrum in Dongen, aan de Hoge Ham 84. Daar eindigen we ook om ongeveer 11.30 uur.
    O ja, neem je wat lekkers mee voor bij de koffie/limonade?
    Van harte welkom!

Graag vooraf via de email gezinskerk@parochiedongen.nl of gezinskerk@parochieheiligegeest.nl aanmelden als je komt. Wil je in je email ook aangeven met hoeveel personen je komt?
    Tot 7 oktober om 10.00 uur in Dongen!
    Werkgroep Gezinskerk

Verslagen van gezinskerk bijeenkomsten 2018-2019:

• de laatsten zullen de eersten zijn – september 2018

Alle werkers in de wijngaard krijgen hetzelfde loon, is dat wel eerlijk?

Al pratende ontdekten we dat in de ogen van God iedereen meetelt!

Natuurlijk mochten de lekkere druiven niet ontbreken.

Verslagen van gezinskerk bijeenkomsten 2017-2018:

Verslagen van gezinskerk bijeenkomsten 2016-2017:

Verslagen van gezinskerk bijeenkomsten 2015-2016: