Gezinskerk

In onze parochies bespeuren wij het verlangen van ouders om samen met hun kinderen meer thuis te raken in geloven en kerk. Daarom zijn wij enkele jaren geleden gestart met een speciaal programma op zondagmorgen voor gezinnen met jonge kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Uitnodiging Gezinskerk

Kom eens zien en beleef het mee. We maken een kring en steken een kaars aan. Dan zijn we klaar voor het Bijbelse verhaal.
– Spel
– Verwondering
– Gesprek
– Stilte
– Gebed
– Jong en oud

Samen binnenstappen in een Bijbels verhaal. Op een speelse manier wordt het verhaal verteld. Vragend en verwonderend luisteren en kijken. Sprekend of in stilte ontdekken. Ieder op eigen wijze. Vertrouwd raken met het geheim van ons leven: ‘God met mensen’.
We sluiten samen af met drinken en iets lekkers erbij.

Programma 2020-2021

Dit seizoen zijn er zes bijeenkomsten in het parochiecentrum, familievieringen met Kerstmis, Palmpasen en Pasen en een zomerafsluiting in de buitenlucht. Iedere bijeenkomst wordt aangekondigd via website, facebook en de parochiepagina in het weekblad.

Volg ons ook op Facebook.

Uitnodiging bijeenkomst:

• Een geschenk: Schepping! – september 2020

We gaan weer beginnen met de Gezinskerk.

Kom jij ook, samen met je ouders?
    Weet jij nog wat het grootste geschenk is dat je ooit hebt gekregen? We kijken en luisteren naar het verhaal van de Schepping. Wat ontdekken we over de Schenker als we kijken naar het geschenk van de Schepping?
    We beginnen op zondag 4 oktober om 10.00 uur in het Parochiecentrum in Rijen, aan de Hoofdstraat 58. Daar eindigen we ook om ongeveer 11.30 uur.
    Tot dan! We zien je graag komen. Je hoeft je niet op te geven.
    Werkgroep Gezinskerk

Verslagen van gezinskerk bijeenkomsten:

• Gezinskerk februari: Welk werk ga jij maken? – maart 2020

Een nieuwe voetstap op het wandkleed van de gezinskerk bij het verhaal van Mozes.

Het verhaal van Mozes is klaar. Welk werk ga jij maken? We kiezen uit de materialen die er zijn en gaan nu zelf aan de slag.
    Na een half uur is er een tekening over water en eten, een waterput, een woestijn met zand dat in de rondte wordt geblazen, een strand in de zon en Mozes met een mantel om.
    Al werkend zijn we bezig met de indrukken die zijn opgedaan: de honger en de dorst, het zand van de woestijn, het water, de hitte van de zon, Mozes die de weg wijst, … En dat alles in opperste concentratie.
    De werken gaan mee naar huis, de voetstap komt op het wandkleed.