Gezinskerk

In onze parochies bespeuren wij het verlangen van ouders om samen met hun kinderen meer thuis te raken in geloven en kerk. Daarom zijn wij enkele jaren geleden gestart met een speciaal programma op zondagmorgen voor gezinnen met jonge kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Uitnodiging Gezinskerk

Kom eens zien en beleef het mee. We maken een kring en steken een kaars aan. Dan zijn we klaar voor het Bijbelse verhaal.
– Spel
– Verwondering
– Gesprek
– Stilte
– Gebed
– Jong en oud

Samen binnenstappen in een Bijbels verhaal. Op een speelse manier wordt het verhaal verteld. Vragend en verwonderend luisteren en kijken. Sprekend of in stilte ontdekken. Ieder op eigen wijze. Vertrouwd raken met het geheim van ons leven: ‘God met mensen’.
We sluiten samen af met drinken en iets lekkers erbij.

Programma 2019-2020

Dit seizoen zijn er zes bijeenkomsten in het parochiecentrum, familievieringen met Kerstmis, Palmpasen en Pasen en een zomerafsluiting in de buitenlucht. Iedere bijeenkomst wordt aangekondigd via website, facebook en de parochiepagina in het weekblad. Er is ook een aparte folder met informatie over het programma van het seizoen 2019-2020.

Volg ons ook op Facebook.

Uitnodiging bijeenkomst:

• Uitnodiging Gezinskerk 29 september – juli 2019

‘Abraham en Sara gaan op weg’

De gezinskerk begint weer. We maken een nieuwe reis door de Bijbel. We volgen Abraham en Sara die een lange reis maken dwars door de woestijn. Waar zal hun nieuwe thuis zijn en zal God daar ook te vinden zijn?
    We beginnen op zondag 29 september om 10.00 uur in het parochiecentrum in Dongen, aan de Hoge Ham 84. Daar eindigen we ook om ongeveer 11.30 uur.
    O ja, neem je wat lekkers mee voor bij de koffie/limonade? Je bent van harte welkom!
    Graag vooraf aanmelden via e-mail gezinskerk@parochieheiligegeest.nl.
    Wil je ook aangeven met hoeveel personen je komt?

Tot 29 september om 10.00 uur in Dongen!

Werkgroep Gezinskerk

Verslagen van gezinskerk bijeenkomsten:

• Zomerse afsluiting Gezinskerk – juni 2019

Vergezeld van stralend weer en plunjezak gevuld met drinken en iets lekkers gingen we op zondag 23 juni bij Wolfsweide in Rijen, samen op reis.
    Net als Jezus met zijn leerlingen, zaten wij samen in een kring en luisterden naar het verhaal van de verloren zoon.
    Een vader woonde met zijn twee zonen op de boerderij. De jongste zoon wil op reis de wijde wereld in. Zijn vader geeft hem een zak geld, (het voorschot op zijn erfenis) en blijft samen met de oudste zoon achter op de boerderij.
    Na enkele jaren uitbundig in de stad te hebben geleefd is het geld van de jongste zoon op.

Ondertussen speelden de kinderen het spel ‘ik ga op reis en neem mee’ en trokken ook zij spelenderwijs de wijde wereld in. Er werd geld uitgedeeld in de vorm van goudklompjes en de kinderen schreven op wat ze ervoor zouden kopen. Vervolgens werd het uitgegeven en stonden zij net als de jongste zoon met lege handen.

De jongste zoon ging weg uit de stad naar een boerderij om te werken alwaar hij nog minder te eten kreeg dan de varkens. Hij kreeg steeds meer heimwee naar huis. Via een levend kwartetspel zagen de kinderen hoe hard men moet werken op een boerderij.
    Tenslotte keert de jongste zoon vol berouw terug naar de boerderij van zijn vader en oudere broer.
    Zijn vader verwelkomt hem met open armen, laat het beste kalf slachten en geeft een groot feest als uiting van vreugde dat zijn verloren zoon is teruggekeerd.

Kinderen en ouders werden gesplitst.
    De ouders kregen de opdracht om zich voor te stellen dat ze hun kinderen jarenlang niet gezien zouden hebben en te omhelzen.
    Aan de kinderen werd gevraagd hoe ze het zouden aanpakken. Het was mooi om te zien hoe ouders en kinderen zich verheugden weer herenigd te zijn, net als de vader en zijn verloren zoon.