Gezinskerk

In onze parochies bespeuren wij het verlangen van ouders om samen met hun kinderen meer thuis te raken in geloven en kerk. Daarom zijn wij enkele jaren geleden gestart met een speciaal programma op zondagmorgen voor gezinnen met jonge kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Uitnodiging Gezinskerk

Kom eens zien en beleef het mee. We maken een kring en steken een kaars aan. Dan zijn we klaar voor het Bijbelse verhaal.
– Spel
– Verwondering
– Gesprek
– Stilte
– Gebed
– Jong en oud

Samen binnenstappen in een Bijbels verhaal. Op een speelse manier wordt het verhaal verteld. Vragend en verwonderend luisteren en kijken. Sprekend of in stilte ontdekken. Ieder op eigen wijze. Vertrouwd raken met het geheim van ons leven: ‘God met mensen’.
We sluiten samen af met drinken en iets lekkers erbij.

Programma 2020-2021

Dit seizoen zijn er zes bijeenkomsten in het parochiecentrum, familievieringen met Kerstmis, Palmpasen en Pasen en een zomerafsluiting in de buitenlucht. Iedere bijeenkomst wordt aangekondigd via website, facebook en de parochiepagina in het weekblad.

Volg ons ook op Facebook.

Uitnodiging bijeenkomst:

• Uitnodiging Gezinskerk 15 november – november 2020

Een geschenk: ‘God is overal’

In de Gezinskerk luisteren we naar de Bijbelverhalen als een geschenk.
    Zondag 15 november halen we weer een nieuw verhaal tevoorschijn. Waar voel jij je thuis? We openen opnieuw de woestijnzak. De mensen dachten dat ze veilig waren achter hoge muren, maar dan worden ze meegenomen naar een vreemd land. Ver weg van huis! Waar is God nu?
    We beginnen om 10.00 uur in het Parochiecentrum in Dongen aan de Hoge Ham 84.
    Daar eindigen we ook om ongeveer 11.30 uur.
    Tot dan! Werkgroep Gezinskerk

Verslagen van gezinskerk bijeenkomsten:

• Het geschenk van het zand … – november 2020

In de Gezinskerk vertellen we sommige Bijbelverhalen met behulp van de woestijnzak. Deze keer het verhaal over de ballingschap, over … tja over wat? Er is zoveel te ontdekken in een verhaal, iedere keer iets anders en altijd verrassend.
    We zitten klaar voor het verhaal. De woestijnzak gaat open. Voor sommigen helemaal nieuw: ‘wat is dat?’ Anderen zijn er al mee vertrouwd. Het zand van de woestijn dat steeds weer verandert en beweegt. Het zand dat iedere beweging van je handen volgt.
    Na afloop is het zand voor iemand een beeld geworden voor hoe Jezus is: ‘Jezus is als het zand dat met je meebeweegt.’
    pastor Edith Hertog