Gezinskerk

In onze parochies bespeuren wij het verlangen van ouders om samen met hun kinderen meer thuis te raken in geloven en kerk. Daarom zijn wij enkele jaren geleden gestart met een speciaal programma op zondagmorgen voor gezinnen met jonge kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Uitnodiging Gezinskerk

Kom eens zien en beleef het mee. We maken een kring en steken een kaars aan. Dan zijn we klaar voor het Bijbelse verhaal.
– Spel
– Verwondering
– Gesprek
– Stilte
– Gebed
– Jong en oud

Samen binnenstappen in een Bijbels verhaal. Op een speelse manier wordt het verhaal verteld. Vragend en verwonderend luisteren en kijken. Sprekend of in stilte ontdekken. Ieder op eigen wijze. Vertrouwd raken met het geheim van ons leven: ‘God met mensen’.
We sluiten samen af met drinken en iets lekkers erbij.

Programma 2019-2020

Dit seizoen zijn er zes bijeenkomsten in het parochiecentrum, familievieringen met Kerstmis, Palmpasen en Pasen en een zomerafsluiting in de buitenlucht. Iedere bijeenkomst wordt aangekondigd via website, facebook en de parochiepagina in het weekblad. Er is ook een aparte folder met informatie over het programma van het seizoen 2019-2020.

Volg ons ook op Facebook.

Uitnodiging bijeenkomst:

• Een stukje kerk in de huiskamer – april 2020

Nu gezinnen niet meer naar de kerk kunnen en thuis zitten, willen we vanuit het Franciscuscentrum een stukje kerk in hun huiskamer brengen.
    Vanaf Palmzondag gaat Kapelaan Jochem elke avond om zeven uur live op de Facebookpagina. Hij leest een verhaal voor gebaseerd op het Evangelie van de dag.  Kinderen kunnen via de reacties voorbeden naar hem sturen waar hij direct voor bidt en ten slotte geeft hij ze de zegen.
    Via Facebook en de site van het Sint Franciscuscentrum kunnen ze kleurplaten en werkjes downloaden om met het verhaal aan de slag te gaan.
    In de Goede Week komt er zo’n ‘uitzending’ op elke bijzondere dag (Witte Donderdag, Goede Vrijdag, enz.) tot en met Paaszondag. Daarna zal er een ‘uitzending’ zijn op iedere zondag- en woensdagavond.

Met hartelijke groet,

Egbert Bornhijm, diaken, Ineke Leemput,  Kapelaan Jochem van Velthoven en Brechje Loenen

Verslagen van gezinskerk bijeenkomsten:

• Gezinskerk februari: Welk werk ga jij maken? – maart 2020

Een nieuwe voetstap op het wandkleed van de gezinskerk bij het verhaal van Mozes.

Het verhaal van Mozes is klaar. Welk werk ga jij maken? We kiezen uit de materialen die er zijn en gaan nu zelf aan de slag.
    Na een half uur is er een tekening over water en eten, een waterput, een woestijn met zand dat in de rondte wordt geblazen, een strand in de zon en Mozes met een mantel om.
    Al werkend zijn we bezig met de indrukken die zijn opgedaan: de honger en de dorst, het zand van de woestijn, het water, de hitte van de zon, Mozes die de weg wijst, … En dat alles in opperste concentratie.
    De werken gaan mee naar huis, de voetstap komt op het wandkleed.