Gezinskerk

Een nieuwe vorm van kerk-zijn voor kinderen en hun ouders.
We willen onze kinderen graag een basis meegeven; iets waar ze in hun leven wat aan hebben. Een kijk op het leven om alles wat ze meemaken een betekenis en een plekje te geven. In onze parochies maken we zo’n plek. We noemen dat GEZINSKERK.
Het worden momenten van ontmoeting, waarin kinderen van 0-13 jaar samen met hun ouders (opvoeders) concreet werken aan de ontwikkeling van een levensbeschouwing, die gebaseerd is op de Joods-Christelijke traditie.

Uitnodiging Gezinskerk

In het nieuwe werkjaar zijn we gestart met een vast programma van de Gezinskerk, een project voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Er komen acht bijeenkomsten.
Meer informatie over dit project kunt u lezen in de folder die met het Jaarbeeldverslag ook bij de gezinnen met jonge kinderen in de bus is gedaan. Voorafgaand aan elke bijeenkomst vindt u uitgebreidere informatie op de parochiepagina van het Weekblad en via de website.
In de folder van het werkjaar 2017-2018 staat meer informatie voor u.

Volg ons ook op Facebook.

Uitnodiging bijeenkomst 2017-2018:

• Zomerse afsluiting – met vrienden kom je er wel! – juni 2018

De zomerse afsluiting van de gezinskerk is op 24 juni 2018 Kom je ook? Het wordt een spannende bijeenkomst. We gaan iemand volgen!
    Vijf vrienden gaan op reis naar Jezus, maar één daarvan kan niet lopen. Bij het huis van Jezus is het een drukte van belang. Ze kunnen niet bij hem komen. Wat nu?
    We volgen de vijf vrienden op hun weg. Elkaar dragen en gedragen worden. We ervaren hoe het is om elkaar helpen.
    Trek stevige schoenen aan! En kom op zondag 24 juni met het hele gezin en iedereen die mee wil naar de parkeerplaats van de Duiventoren aan de Moerkensdreef in Dongen. Daar starten we om 10.00 uur en eindigen om 11.30 uur. We sluiten feestelijk af met broodjes en drinken. Aanmelden via email gezinskerk@parochieheiligegeest.nl. Geef aan met hoeveel personen je komt.
    Tot 24 juni om 10.00 uur!
    Werkgroep Gezinskerk

Verslagen van gezinskerk bijeenkomsten 2017-2018:

• Met vrienden kom je er wel! – juli 2018

De zomerafsluiting van de gezinskerk was dit jaar buiten in het bos rond de Duiventoren. Kinderen en ouders leefden zich in in het verhaal van de lamme man. Zijn vrienden brengen hem in contact met Jezus. Hoe is het als je je moet laten dragen door je vrienden? En hoe vind je je weg door de menigte? Hoe voelt het als je Jezus ontmoet? Met een gezellige picknick sloten we de bijeenkomst af.
    Werkgroep Gezinskerk

Verslagen van gezinskerk bijeenkomsten 2016-2017:

Verslagen van gezinskerk bijeenkomsten 2015-2016: