Gezinskerk

In onze parochies bespeuren wij het verlangen van ouders om samen met hun kinderen meer thuis te raken in geloven en kerk. Daarom zijn wij enkele jaren geleden gestart met een speciaal programma op zondagmorgen voor gezinnen met jonge kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Uitnodiging Gezinskerk

Kom eens zien en beleef het mee. We maken een kring en steken een kaars aan. Dan zijn we klaar voor het Bijbelse verhaal.
– Spel
– Verwondering
– Gesprek
– Stilte
– Gebed
– Jong en oud

Samen binnenstappen in een Bijbels verhaal. Op een speelse manier wordt het verhaal verteld. Vragend en verwonderend luisteren en kijken. Sprekend of in stilte ontdekken. Ieder op eigen wijze. Vertrouwd raken met het geheim van ons leven: ‘God met mensen’.
We sluiten samen af met drinken en iets lekkers erbij.

Programma 2019-2020

Dit seizoen zijn er zes bijeenkomsten in het parochiecentrum, familievieringen met Kerstmis, Palmpasen en Pasen en een zomerafsluiting in de buitenlucht. Iedere bijeenkomst wordt aangekondigd via website, facebook en de parochiepagina in het weekblad. Er is ook een aparte folder met informatie over het programma van het seizoen 2019-2020.

Volg ons ook op Facebook.

Uitnodiging bijeenkomst:

• Uitnodiging Gezinskerk: ‘Zacheüs zoekt Jezus’ – oktober 2019

Vandaag komt Jezus aan in de stad Jericho. Iedereen wil Jezus zien. Zacheüs klimt er voor in de boom. Jezus ziet hem zitten.
    We beginnen op zondag 20 oktober om 10.00 uur in het parochiecentrum in Rijen. Daar eindigen we ook om ongeveer 11.30 uur. De werkgroep Gezinskerk heet iedereen van harte welkom. Wie wil, mag iets lekkers mee nemen voor bij de koffie, thee of limonade.
    Aanmelden kan via gezinskerk@parochieheiligegeest.nl.
    Tot 20 oktober om 10.00 uur in Rijen!
    Werkgroep Gezinskerk

Verslagen van gezinskerk bijeenkomsten:

• Verslag Gezinskerk – oktober 2019

Ben je klaar voor het verhaal?

Zo werd iedereen die op 29 september binnenkwam, verwelkomd in de kring. Zittend in een kring wordt een verhaal uit de Bijbel in beeld gebracht. In een klein stukje woestijn ontvouwt zich vandaag het verhaal van Abraham en Sara die wegtrekken naar een onbekend land. Met grote aandacht wordt het verhaal op de voet gevolgd.
    Het verhaal is klaar, we leunen wat achterover en verwonderen ons erover. Wat vind jij het mooiste in dit verhaal? De antwoorden die naar boven komen, verrassen en maken indruk.
    Na een half uur is het tijd om aan het werk te gaan met het verhaal, helemaal voor jezelf. Dienan en Izabella maken de eerste voetstap voor het nieuwe wandkleed van de gezinskerk. Het wandkleed hangt in de grote zaal van het parochiecentrum.