Edith Hertog

edith-hertogWerkveld Catechese

E-mail: ehertog@parochieheiligegeest.nl

Per 1 maart 2016 heeft de bisschop mij benoemd als pastoraal werkster in de parochie. Namens het team ben ik de eerst aanspreekbare voor de parochie van Rijen en in het pastorale werk zal het accent liggen op catechese.
Ik woon in Breda waar ik ook geboren ben in 1963. Na de middelbare school ben ik eerst economie gaan studeren. De laatste jaren werkte ik bij Greenpeace. Toen ben ik theologie gaan studeren aan de Fontys in Tilburg.
Ik ben opgegroeid met ouders aan wie ik kon ervaren dat geloven ‘echt’ is. Van jongs af aan liep ik rond met vragen als: Wat doe ik hier? Waar is God? Wat is bidden? Wat moet ik met Jezus? Op een gegeven moment is het vragen stellen veranderd in een ontdekkingstocht door met nieuwsgierige aandacht te gaan luisteren, kijken, proeven…
Deze ontdekkingstocht maak ik niet alleen. Dat is ook de drijfveer voor mij als pastoraal werkster. Aandacht voor mensen om die stille stem van God in het eigen hart te gaan horen, om God toe te laten in ons leven. Die vreugde als je Gods liefde ontdekt gun ik ieder.

• Het verhaal van de Goede Week – april 2020

Pastor Edith Hertog vertelt het verhaal van de Goede Week, speciaal voor de kinderen die zich aan het voorbereiden zijn voor de Eerste Communie. Het maken van palmpasenstokken kan niet doorgaan en jammer genoeg is de viering van de Eerste Communie voorlopig uitgesteld. Ze hoopt toch dat deze video je inspireert en je helpt bij de ‘huiswerkopdracht’. Houd vol en blijf gezond.