Sacrament van het Vormsel

Het Vormsel is, na de Doop en de Eerste Communie, het derde sacrament in de geloofsopvoeding van katholieke kinderen. Je kiest langzaam maar zeker je eigen weg. Je moet vertrouwen op je eigen oordeel en je eigen keuzes maken. Een beetje hulp van buiten en van boven kun je daarbij goed gebruiken. In het Vormsel vragen we om Gods Geest, dat je een bezield mens mag worden.

Wat kost het?

Voor het Vormsel wordt de parochiebijdrage gevraagd van minstens één jaar. Dit bedrag is voor het jaar 2018 door het bisdom Breda vastgesteld op € 118,–. Heeft u het volledige bedrag reeds betaald voor het jaar 2018, dan volgt er geen rekening meer. Heeft u niet (of minder) betaald, dan volgt een (aanvullende) rekening.

Foto’s

Er wordt één gezamenlijke foto-dvd gemaakt van de viering. Deze dvd kost € 10,00. Dit bedrag betaalt u contant aan de werkgroep. Tijdens de viering kunnen er geen eigen foto’s worden gemaakt.
In het kader van de wet op de privacy (AVG) moet u schriftelijk toestemming geven voor het maken van foto’s in en rond de viering. U kunt er ook bezwaar tegen hebben. Beide opties staan op het aanmeldformulier.

• Dit was Lopend Vuurtje 2018 – december 2018

Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halsteren, Nieuw-Vossemeer, Roosendaal, Ulicoten, Oosterhout, Princenhage, Prinsenbeek. De vormelingen die op 27 oktober bij Lopend Vuurtje namens hun vormselgroep de vlag de kerk in dragen komen uit deze en nog andere plekken uit het hele bisdom naar Bergen op Zoom. Ook de Vormelingen uit Dongen en Rijen hebben deelgenomen.
    Kijk voor het hele verslag van Lopend Vuurtje 2018 op de site van het Bisdom Breda.