Sacrament van Boete en Verzoening, de Biecht

Sacrament van boete en verzoeningWie leeft maakt fouten. Mensen gaan naar elkaar toe in de fout. En soms voel je je daar schuldig over. Een goed gesprek kan dan helpen. En waar jij jezelf niet kunt vergeven, mag je weten en horen dat God altijd opnieuw wil beginnen met iedere mens, ook met jou.

In onze kerken wordt er in de veertigdagen tijd (voorafgaand aan Pasen) en in de Advent (voorbereiding op Kerstmis) een boeteviering gehouden. Als gemeenschap houden we een gewetensonderzoek en we erkennen onze tekorten en ons falen. Met een beroep op Gods’ barmhartigheid spreken wij de wens uit om een nieuw begin te maken.

De parochies Heilige Geest en Dongen en Klein Dongen-Vaart willen de mogelijkheid bieden voor het ontvangen van het Sacrament van boete en verzoening in een persoonlijk gesprek met een priester.
Voor het maken van een vertrouwelijke afspraak kunt u bellen met pastor Joost de Bont, 06-53678200.