Rob van Uden

Rob van UdenTeamleider

Werkvelden: Diaconie, communicatie, oecumene en ouderen

Email: rvuden@parochiedongen.nl

Op 21 april 1960, één dag na mijn geboorte, werd ik gedoopt in de Dominicuskerk van Tiel. Na mijn middelbare school, studeerde ik theologie en in 1988 ging ik het parochiepastoraat in; eerst in Princenhage, daarna Bavel en Ulvenhout. In december 1995, op de dag van de Mensenrechten, heeft bisschop Muskens mij tot diaken gewijd. In 2010 werd mijn werkgebied uitgebreid met de voormalige Jeruzalemparochie in Breda.
In diezelfde tijd werd ik afgevaardigde van de bisschop in de landelijke Katholieke Vereniging voor Oecumene. Door mijn inzet voor de oecumene, mijn voorzitterschap van het Stadsdichterscollectief Breda en mijn betrokkenheid bij carnaval overstegen mijn activiteiten geregeld de parochie.
Bisschop Liesen heeft gevraagd of ik me per 1 maart 2016 wil inzetten voor deze parochies. Ik zal dat van harte doen. Mijn werk wil ik beginnen met het Heilig Jaar in gedachte: Met een houding van barmhartigheid creëer je een ruimte van liefde en respect voor een ander en voor jezelf en kun je elkaar open maken voor een gemeenschap naar Gods hart.

• Weblog diakenreis naar Suriname – augustus 2019

Vijf diakens van het Bisdom Breda reizen zaterdag 10 augustus af naar Bisdom Paramaribo voor een tiental ontmoetingsdagen. Samen met hun partners verblijven zij van 10 tot en met 20 augustus 2019 in Suriname voor …