Rob van Uden

Rob van UdenTeamleider

Werkvelden: Diaconie, communicatie, oecumene en ouderen

Email: rvuden@parochiedongen.nl

Op 21 april 1960, één dag na mijn geboorte, werd ik gedoopt in de Dominicuskerk van Tiel. Na mijn middelbare school, studeerde ik theologie en in 1988 ging ik het parochiepastoraat in; eerst in Princenhage, daarna Bavel en Ulvenhout. In december 1995, op de dag van de Mensenrechten, heeft bisschop Muskens mij tot diaken gewijd. In 2010 werd mijn werkgebied uitgebreid met de voormalige Jeruzalemparochie in Breda.
In diezelfde tijd werd ik afgevaardigde van de bisschop in de landelijke Katholieke Vereniging voor Oecumene. Door mijn inzet voor de oecumene, mijn voorzitterschap van het Stadsdichterscollectief Breda en mijn betrokkenheid bij carnaval overstegen mijn activiteiten geregeld de parochie.
Bisschop Liesen heeft gevraagd of ik me per 1 maart 2016 wil inzetten voor deze parochies. Ik zal dat van harte doen. Mijn werk wil ik beginnen met het Heilig Jaar in gedachte: Met een houding van barmhartigheid creëer je een ruimte van liefde en respect voor een ander en voor jezelf en kun je elkaar open maken voor een gemeenschap naar Gods hart.

• Bezinning bij schilderijen en gedichten – april 2017

Pien Storm van Leeuwen, kunstenares uit Chaam en diaken Rob van Uden van de Parochie Heilige Geest houden een bezinning aan de hand van een geprojecteerde kruisweg, geschilderd door Victor van Meerbeeck. Deze kruisweg hangt …