Die Nuusbrokkies van Namibia

09 oktober 2018, door Webmaster PHG

Het is namiddag 9 Oktober en ik ben juist terug gekomen uit Nederland.Ik ben op zondagnacht 7 Oktober vertrokken en op maandagmorgen 11.00 uur voormiddag aangekomen in Windhoek, waar drie medebroeders mij zijn komen ophalen.We zijn tot Mariental gereden en we zijn daar blijven slapen, omdat op dinsdagmorgen ‚n oude Zuster Irmlinde van de SMIC zusters begraven zou worden. Onze Emeritus Bisschop Ph. Pollitzer was de hoofd celebrant vanmorgen, omdat onze Bisschop Willem Christiaans de hele maand Oktober bij de Bisschopssynode in Rome is.Het kleine kerkje zat vol zusters. Zij is 91 jaar oud geworden.Voor de begrafenis ben ik nog gauw even bij de tandarts ,n afspraak gaan maken om mijn afgebroken tand te laten uittrekken. Dat zal aanstaande donderdag gedaan kunnen worden. Ik moet dan toch naar Witkrans kerk gaan houden en inkoopjes maken in Mariental.
Ik heb ‚n prachtige vakantie gehad in Nederland en omdat mijn rug toch zo goed hersteld is, ben ik toch ook nog twee volle weken met de trein naar Duitsland en Oostenrijk geweest.Ik heb op zaterdag 6 Oktober afscheid van mijn hele familie kunnen nemen, omdat op die dag mijn jongste broer Jan en Leny hun verjaardagen vastgelegd hadden.Ik wil nogmaals mijn hele familie bedanken en ook de logeeradressen in Linz, Wenen, Munchen,Regensburg en Eichstaet. Ook heb ik de hele vakantie prachtige weer gehad en ik ben weer vol goede moed terug gekomen naar mijn dierbaar geworden land Namibia.
De voetbalkleren zijn juist uit mijn koffer uitgehaald en verdeeld.Het zijn de shirts voor drie elftallen.Ik heb in Windhoek nog maar gauw 10 voetballen gekocht, zodat er weer gevoetbald kan worden.Ook de versierselen om de haren van de meisjes te bundelen of staartjes daarvan te maken, zullen bij de meisjes uitgedeeld gaan worden. Mijn koffer was goed vol, maar er was geen enkele kontrole bij de douane en mijn bloeddrukpillen voor ‚n hele jaar zijn dus ook goed aangekomen.
Het was ‚n mooie Pelgrimsweekend in Tses geweest, heb ik gehoord.Op zaterdagavond 6 Oktober is het begonnen en het is de hele nacht doorgegaan tot de zondagmiddag.Vanwegen de grote afstanden en de dure benzieneprijs was het aantal deelnemers niet zo groot geweest als de vorige pelgrimstocht, maar het was goed geweest.In Witkrans is daar de Eerste Kommunie feest gevierd in dat weekend.
Onze 5 priesterstudenten, die hun noviciaat klaar gemaakt hebben, zijn nu begonnen met hun philosophie in Abidjan en 2 zijn met hun theologie begonnen.De Oblatenstudenten van Namibia en Suid-Afrika gaan overal nu samen doen, zoals we dat ook in Nederland gezien hebben.Daarom hebben ze ook frans moeten leren.
Het weer is hier prachtig lenteweer. Het was vanmorgen helemaal niet meer koud. Het is nu half vijf in de namiddag en dit is 33 graden in Aranos volgens mijn ….maar op andere plekken heeft hij ook al 38 graden aangewezen. We zullen maar hopen, dat het volgende maand zal gaan regenen. De wereld is droooooog en bruin, vaal met net enkele groene bomen : De kameeldoringbomen beginnen nu te bloeien en ook de seringenbomen zijn al mooi opnieuw uitgeschoten en hebben paarse bloemen.Dit is het maar weer voor deze maand. Heel veel groeten en tot de volgende Nuusbrokkies van November.
P. Martin.