Pastorale brief

Pastorale brief 13 van 31 mei: Pinksteren

30 mei 2020, door Webmaster PHG

Beste parochianen,

Met het Pinksterfeest wordt het vijftig dagen durende Paasfeest voltooid. God schenkt de Kerk, de vrucht van dit paasmysterie: de Heilige Geest. De Heilige Geest maakt levend, verbindt ons met elkaar en met God. ...Lees verder »

Pastorale brief 11 van 21 mei: Hemelvaart

20 mei 2020, door Webmaster PHG

Op het feest van Hemelvaart vieren we dat Jezus Christus ten hemel opstijgt en plaats neemt aan de rechterhand van de Vader. Jezus geeft ons een missionaire opdracht: Maak leerlingen en doop hen. We mogen ...Lees verder »

Pastorale brief 10 van 17 mei: Zesde Zondag van Pasen

16 mei 2020, door Webmaster PHG

In de Pastorale Brief van de Zesde Zondag van Pasen staan de drie lezingen volledig opgenomen. We geven aandacht aan verschillende onderwerpen: zieken genezen, getuigen van je geloof, geloofsvervolging, nabijheid, homoseksualiteit en de belofte van Jezus ...Lees verder »

Pastorale brief 9 van 10 mei: het diakenambt

09 mei 2020, door Webmaster PHG

Het is de vijfde zondag van Pasen. We geven in deze brief aandacht aan de instelling van het diakenambt (Eerste Lezing), halen kleine opvallende fragmenten uit de Eerste brief van Petrus (Tweede Lezing), geven in ...Lees verder »

Pastorale brief 7 van 26 april: de Emmausgangers

25 april 2020, door Webmaster PHG

Op de derde zondag van Pasen staan de Emmaüsgangers centraal. Een verhaal over twee mensen, teleurgesteld door de dood van Jezus. De verrezen Christus komt bij hen, als een toevallige voorbijganger. Maar deze vreemdeling komt dichterbij ...Lees verder »

Pastorale brief 5 van 12 april: Pasen

11 april 2020, door Webmaster PHG

Tijdens het Paasfeest stappen we de geschiedenis van het licht binnen. De duisternis blijkt niets anders dan de afwezigheid van het licht. Waar het licht schijnt, wordt de duisternis verdreven. Wanneer we in de Paaswake het ...Lees verder »

Pastorale brief 3 van 5 april: Palmzondag

04 april 2020, door Webmaster PHG

In deze moeilijke tijden gaat De Goede Week van start. In deze 3de pastorale brief zijn er gebeden, lezingen en beelden die ons kunnen bemoedigen. Op Palmzondag is het mogelijk om in de kerken een gezegend palmtakje ...Lees verder »

Naar boven