Nieuwsbrief Vicariaat Breda nr. 6-2019

Nieuwsbrief 6 van het Vicariaat Breda is uit met o.m. het volgende bericht:

Gezinsdag aan zee

Begin de zomer met een vakantiedag mét inhoud. Op zaterdag 6 juli is er een gezinsdag in de strandkerk van Cadzand, op steenworpafstand van het strand en de zee. God kan ons maar op één moment nabij zijn: nu. Gisteren is geweest en morgen is er nog niet. Hij geeft Zijn genade op dit moment, ook als het leven tegenzit. Vaak zien we pas als we terugkijken dat Hij ons gedragen heeft. Marie-José van den Heuvel is een jonge veearts, getrouwd en woont in Cadzand. Zij heeft zich in dit onderwerp verdiept en zal hierover spreken, ook uit eigen ervaring.
We gaan met de kinderen een speurtocht doen op het strand, gezellig barbecueën en vieren samen ons geloof tijdens een mooie Eucharistieviering.

Klik hier voor alle informatie in nieuwsbrief 6.

Vakantie

Op 6 juli beginnen zes weken zomervakantie. Het werk ligt even stil. We hebben u al laten weten dat er in de Maria Magdalenakerk op zaterdagavond niet meer gevierd wordt.
Wij wensen iedereen een mooie vakantie toe. Bij het begin van het werkjaar bent u van harte welkom in de Startviering op zondag 8 september.
Het pastoraal team en het parochiebestuur

Lezen in de vakantie

‘De acht bergen’ van Paolo Cognetti

Een spannend boek heeft ‘Voedsel van de Ziel’ uitgekozen om te bespreken in het kader van het nieuwe jaarthema ‘De wind van het leven’’. Maandag 23 september 2019 bepreekt Marjolein van Tooren voor de 10e keer een boek. De vakantie is een uitgelezen tijd het boek te lezen!

De hoofdpersonen, Pietro en Bruno, waaien mee met de wind van hun zeer verschillend leven. Ze ontdekken wat de waarde is van vriendschap en familiebanden. Er gaat een fascinerende werking uit van de door Cognetti beschreven natuur, de Italiaanse Alpen. Het boek ontving in Italië meerdere prijzen. Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is scheikundige, en gefrustreerd door zijn werk in een fabriek. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Valle d’Aosta waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.
Maandag 23 september 19.30 uur Parochiecentrum, Hoofdstraat 58 in Rijen
Aanmelden: voedselvoordeziel@parochieheiligegeest.nl of bel naar het secretariaat 0161 222833