Dinsdag 11 juli t/m donderdag 13 juli: Ziekentriduüm in Dongen

In de Laurentiuskerk en in het Jongerencentrum de Poort wordt het jaarlijkse Ziekentriduüm gehouden. Het Ziekentriduümteam biedt de gasten een programma waarin ruimte is voor religieuze viering, bezinning, ontmoeting en ontspanning.
Het centrale thema is dit jaar: ‘Geloof, Hoop en Liefde’.
Aanmelden voor het volledige programma bij Mirjam van Kerkhof.
Telefoonnummer 06-44125042 of e-mail: mirjamvankerkhof62@gmail.com.

Woensdag 26 juli en zondag 30 juli: Sint Anneke, Molenschot

De Heilige Anna is patrones van de kerk en kapel in Molenschot. Haar feestdag is op 26 juli. De oude spreuk ‘met Sint Anneke gaat ieder Anneke om ’n manneke en ieder manneke om ’n Anneke’ is nog steeds actueel. Veel mensen bezoeken de mooie eeuwenoude kapel, toegewijd aan de Heilige Anna. Zij komen om hun diepste verlangens en gevoelens neer te leggen bij deze Heilige vrouw. Niet alleen vanuit de regio, maar van heinde en verre. Als moeder van Maria en grootmoeder van Jezus geeft zij kennelijk veel mensen vertrouwen en troost.

Op woensdag 26 juli is er om 19.00 uur een Eucharistieviering in de Annakerk. Bij het begin van de viering brengen kinderen een bloemenhulde aan de heilige Anna. Na afloop is er gelegenheid om samen een kopje koffie of thee te drinken. Bij mooi weer op het kerkplein, bij regen in de kerk.

Op zaterdag 29 juli is er om 19.00 uur een viering van Woord en Communie en op zondag 30 juli is er om 10.00 uur een Eucharistieviering. In alle drie de vieringen zal het verlangen naar elkaar en zinvolle toekomst centraal staan. Het parochiekoor zal onder leiding van dirigent-organist de heer Anton van Vulpen de vieringen muzikaal opluisteren.

Bij gelegenheid van het Annafeest is de kerk op bovengenoemde woensdag en zondag open voor gebed en bezichtiging. De kapel is in de zomer alle dagen open van 10.00 tot 18.00 uur.

Woensdagen 12,19 en 26 juli en 2,9 en 16 augustus: Rondje Open Kerk

Heilige Annakerk in Molenschot en Maria Magdalenakerk in Rijen.
Woensdagmiddagen van 13.30 uur tot 16.30 uur.
Klik hier voor meer informatie in de folder.

Zondag 17 september Startviering

10.00 uur: Maria Magdalenakerk