Agenda


Vakantie

Op 6 juli beginnen zes weken zomervakantie. Het werk ligt even stil. We hebben u al laten weten dat er in de Maria Magdalenakerk op zaterdagavond niet meer gevierd wordt.
Wij wensen iedereen een mooie vakantie toe. Bij het begin van het werkjaar bent u van harte welkom in de Startviering op zondag 8 september.
Het pastoraal team en het parochiebestuur

Lezen in de vakantie

‘De acht bergen’ van Paolo Cognetti

Een spannend boek heeft ‘Voedsel van de Ziel’ uitgekozen om te bespreken in het kader van het nieuwe jaarthema ‘De wind van het leven’’. Maandag 23 september 2019 bepreekt Marjolein van Tooren voor de 10e keer een boek. De vakantie is een uitgelezen tijd het boek te lezen!

De hoofdpersonen, Pietro en Bruno, waaien mee met de wind van hun zeer verschillend leven. Ze ontdekken wat de waarde is van vriendschap en familiebanden. Er gaat een fascinerende werking uit van de door Cognetti beschreven natuur, de Italiaanse Alpen. Het boek ontving in Italië meerdere prijzen. Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is scheikundige, en gefrustreerd door zijn werk in een fabriek. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Valle d’Aosta waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.
Maandag 23 september 19.30 uur Parochiecentrum, Hoofdstraat 58 in Rijen
Aanmelden: voedselvoordeziel@parochieheiligegeest.nl of bel naar het secretariaat 0161 222833

Anna Concerten

Annakapel in Molenschot biedt podium aan lokale artiesten.

De Annakapel in Molenschot is al lange tijd bekend als bedevaartsoord onder de spreuk “naar St. Anneke vur een manneke”. Maar wist u al dat de Annkapel ook beschikt over een schitterende akoestiek? Reden voor de werkgroep Annaconcerten om artiesten te benaderen voor een drietal zomerconcerten. Mocht u reeds voorzien zijn van een partner of is u kinderwens al vervuld, dan heeft u nu toch een goede reden om het mooie kapelletje te bezoeken en te genieten van muziek in een sfeervolle omgeving.

Op donderdag 18 juli aanstaande bijt het DUO Ellen en Sylvana het spits af. Pianiste Ellen van Bergen en zangeres Sylvana Doelman brengen dan een easy listening repertoire met een vleugje jazz voor een mooie zomeravond.

Op donderdag 15 augustus volgen DE KIBBELS; vijf vrouwen, twee generaties die elkaar stimuleren en inspireren. Amarens van der Meulen, Berber van der Heide, Corina van Steenhoven, Jacqueline Broeders en Mejon de Hoon brengen met hun warme stemmen een gevarieerd programma van “Liederen die Raken, Roeren en Relativeren”. Zelfgeschreven luisterliederen over levensechte thema’s met scherpe teksten en natuurlijk een vleugje humor, begeleid door gitaar en ukelele.

Tenslotte op donderdag19 september treedt COMBO BONNEFOOI op. Zangeres Marie-José Staps wordt begeleid door 5 doorwinterde jazzmuzikanten. Gezellige jazzmuziek uit Breda voor een swingende afsluiting van de reeks Annaconcerten.

Entree €5,- per concert, voor 3 concerten betaalt u slechts €10,-
Kaarten en passe-partouts verkrijgbaar bij “Herberg de Drie Linden” en “Café ‘t Engeltje” in Molenschot.

Rondje Open Kerk 2019

In de zomermaanden zijn voor de twaalfde keer een aantal kerken in de regio op woensdagmiddag open voor bezichtiging. De Parochie Heilige Geest stelt de Annakerk en Annakapel te Molenschot hiervoor beschikbaar. Dit in samenwerking met parochies uit de regio Chaam, Riel, Baarle-Nassau, Baarle Hertog, Bavel, Ulvenhout en Ginneken.

De officiële opening van het Rondje Open Kerk is op vrijdag 12 juli met een concert in de Ledevaertkerk te Chaam, aanvang 20.00 uur. Dit jaar horen we twee vaste bespelers van het Ledevaertkerk-orgel: Peter van der Stoel en Jan Sjoerd van der Vaart. Peter van der Stoel speelt piano sinds zijn 10de en is op zijn 17de met orgelspelen begonnen. Hij zal deze avond voornamelijk als pianist te horen zijn.
Jan-Sjoerd van der Vaart studeerde orgel en naast de medewerking aan kerkdiensten geeft hij jaarlijks enkele orgelconcerten, onder andere in de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch en de Sint Walburgiskerk in Antwerpen). Bijzonder is dat we het orgel en de piano tijdens het concert ook tegelijkertijd zullen horen. Aansluitend aan het concert zal er een tentoonstelling met schilderijen van Martin van Wagenvoorde worden geopend.

De kerken zijn te bezichtigen op 10, 17, 24 en 31 juli en op 7 en 14 augustus steeds van 13.30 uur tot 16.30 uur. In alle kerken zullen vrijwilligers hun kerk presenteren. Een mooi moment dus om de kerken eens van binnen te bekijken en vragen te stellen over de beelden op de consoles, de mooie gebrandschilderde ramen, de preekstoel en het altaar. Bij binnenkomst is er een folder aanwezig met een duidelijke uiteenzetting van alle bezienswaardigheden. Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld en er wordt u tijdens uw rondwandeling koffie of thee aangeboden.
Voor meer info en de fietsroutes zie www.rondjeopenkerk.nl of klik hier voor de folder van Rondje Open Kerk.

Werkgroep Rondje Open Kerk Molenschot.

Startviering 8 september

Zondag 8 september om 10.00 uur in de Maria Magdalenakerk.

De parochie van de afgelopen decennia is een geheel van werkgroepen en taken. Die werkgroepen kunnen op zichzelf werken, maar vormen in wezen één dynamisch geheel: de kerk, het lichaam van Christus. Het thema van de viering ‘Oog hebben voor elkaar’ sluit aan bij deze gedachtegang.
Aan het begin van ieder pastoraal werkjaar kent de parochie een startviering. Het is een viering waarin we aandacht geven aan de gemeenschap die we in Rijen willen vormen, samen met de verschillende koren en werkgroepen die er zijn.
Natuurlijk, ook in de startviering komen we samen rond de kern van ons geloof, het Woord van God en de eucharistie. De aandacht gaat echter ook uit naar elkaar. We willen oog voor elkaar hebben.
We hopen alle vrijwilligers en betrokken parochianen bij deze viering te mogen ontmoeten, om met elkaar het nieuwe seizoen positief in te gaan. Vrijwilligers, koren en pastores werken aan een mooie viering.

Naar boven