Voedsel voor de ziel

Categorie voor berichten over voedsel voor de ziel.

Boeiende lezing in het parochiecentrum

31 januari 2018, door Webmaster PHG

Adrie Lint kwam terug naar zijn oude parochie. Op 24 januari was de zaal hiervoor sfeervol ingericht. Op de tafels brandden kaarsen met de afbeelding van Maria Magdalena. Vijf en twintig deelnemers werden geboeid door ...Lees verder »

Stella Vocalis zong de sterren van de hemel

13 december 2017, door Pieter Hartman

Zondagmiddag 17 december liep de kerk langzaam vol voor het kerstconcert. Al jaren is het inmiddels een goede gewoonte dat de Maria Magdalenakerk haar deuren open zet voor een kerstconcert, waarbij een kleine gezellige kerstmarkt ...Lees verder »

Geweldloos Communiceren

10 november 2017, door Webmaster PHG

Een workshop in de Parochie Heilige Geest

Hoe blijf je met elkaar in gesprek als de meningen verschillen? Anke Bisschops, pastoraal psycholoog, nam ons mee in de eerste beginselen van geweldloze communicatie. Met 18 deelnemers luisterden ...Lees verder »

Activiteit Voedsel voor de Ziel

17 oktober 2017, door Webmaster PHG

We hebben een mooie boeklezing achter de rug, waarin Marjolein van Tooren ons loodste door het boek van Stefan Brijs, ‘de Engelenmaker’. Met 14 enthousiaste deelnemers bespraken we het boek.

Zondag 8 oktober was er in ...Lees verder »

Luther voor dummy’s.

25 september 2017, door Webmaster PHG

Het is op 31 oktober 500 jaar geleden dat Luther de aanval inzette op de aflaathandel in de katholieke kerk. Als opening van het jaarprogramma van Voedsel voor de Ziel met als titel ‘Van conflict ...Lees verder »

Iconenexpositie tijdens Rijen Ruikt

22 juni 2017, door Webmaster PHG

Wel 140 bezoekers kwamen naar de Maria Magdalenakerk om te genieten van 50 mooie iconen. Lisette Beenhakker, die nog maar kort schildert wilde graag haar werk exposeren. Ze maakte twee van haar medecursisten Wil Magielse ...Lees verder »

Verslag van ‘Een filmavondje uit’

12 mei 2017, door Webmaster PHG

Samsara, een overdonderende visuele beleving Zo was de aankondiging tevoren en zo was het ook. Een bijzondere film die, in het kader van ‘De schepping vertelt’, liet zien hoe de schepping er nu uitziet. Anderhalf uur ...Lees verder »

Verslag van concert Neva Ensemble

18 december 2016, door Webmaster PHG

Al vanaf 1992 komt elk jaar het Neva Ensemble van begin december tot half januari naar Nederland om in deze feestmaand op te treden bij Kerstconcerten. Zondag 18 december was de Maria Magdalenakerk aan de ...Lees verder »

Verslag van expositie in Annakerk tijdens Rijen Ruikt

15 juni 2016, door Pieter Hartman

Een indrukwekkende expositie van prachtige trouwjurken in onze Annakerk in Molenschot.

RijenRuikt2016-M1 RijenRuikt2016-M2 RijenRuikt2016-M3 RijenRuikt2016-M4 RijenRuikt2016-M5 RijenRuikt2016-M6 RijenRuikt2016-M7 RijenRuikt2016-M8 RijenRuikt2016-M9

 

Lees verder »

Verslag van Rijen Ruikt in Maria Magdalenakerk

12 juni 2016, door Pieter Hartman

Het werd een gezellige drukte tijdens Rijen Ruikt op 16 juni 2016 in de Maria Magdalenakerk in Rijen. Verschillende kunstenaars exposeerden hun bijzondere ontwerpen en ook de kinderen en jongeren uit het AZC Prinsenbos lieten onder leiding van Stichting de Vrolijkheid ...Lees verder »

Verslag van de litanie van Damiaan

25 mei 2016, door Pieter Hartman

Een mooie uitvoering in het parochiecentrum Heilige Geest

Zondag 22 mei 2016 in het jaar van de barmhartigheid waren we, met ongeveer 30 mensen, getuige van een eenakter van jewelste, in het kader van de activiteiten ...Lees verder »

Verslag van lezing Tibetaans dodenboek

19 november 2015, door Webmaster PHG

Dat was niet echt de juist benaming. Tibetaanse boeddhisten vieren het leven en niet de dood. Piet van der Pluijm gaf hierover op dinsdagmiddag 17 november een boeiende lezing. Bij het overlijden is er feest ...Lees verder »

Verslag van filmavond Die Wand

14 april 2015, door Pieter Hartman

In het kader van ‘Voedsel voor de Ziel’ werd op 14 april jl. de film ‘DIE WAND’ naar het gelijknamige boek van de Oostenrijkse schrijfster Marlen Hanshofer getoond in het Parochiecentrum in Rijen. Ik had de ...Lees verder »

Naar boven