Kerk en School

Meditatie

20 juni 2018, door Webmaster PHG

Groep 6 van de St. Jozefschool kwam 25 mei naar de Maria Magdalenakerk voor de workshop ‘Meditatie’. We hebben nagedacht over 3 vormen van contact:

Met wie of met wat kun je contact maken en hoe ...Lees verder »

Verwondering

20 juni 2018, door Webmaster PHG

De leerlingen van groep 3 van basisschool De Drie Musketiers uit Hulten hebben zich verwonderd tijdens hun wandeling in de natuur. De begeleider liet een mooi plantje zien en vertelde dat zo’n plantje groeit uit een ...Lees verder »

Palmpasenviering met kleuters

02 april 2018, door Webmaster PHG

De werkgroep Kerk en School bezocht op 12 maart de kleuters van de KBS St. Jozefschool om het verhaal van Palmpasen te vertellen. In het prentenboek ‘Op weg naar Pasen’ van J. Godfrey volgt Ben ...Lees verder »

Bezoek aan Peerke Donders

02 maart 2018, door Webmaster PHG

Op donderdag 22 februari en donderdag 1 maart zijn de groepen 7 van basisscholen De Brakken, St. Anna en De Drie Musketiers op bezoek geweest bij het Museum van Peerke Donders in Tilburg: het museum ...Lees verder »

Kerk en School: ‘Verwondering’

23 november 2017, door Webmaster PHG

In november zijn we met de kleuters van basisschool De Brakken op bezoek geweest bij Trayplant in Bavel. Met verwondering hebben de kinderen gekeken naar de grote kassen vol aardbeienplantjes. Dat uit een klein plantje ...Lees verder »

Verslag van Palmpasen en Vastenproject

19 april 2017, door Webmaster PHG

Ongeveer 45 kinderen gingen op zondag 9 april enthousiast aan de slag in de St. Jozefschool om een mooie palmpaasstok te maken. Er was materiaal te over: de kruizen, broodhaantjes, palmtakjes en kaartjes van de ...Lees verder »

Verslag van Workshops Kerk en School

09 november 2016, door Pieter Hartman

De afgelopen maanden hebben leerlingen van de katholieke basisscholen in Rijen en Dongen deelgenomen aan diverse workshops.

Samen verwonderen Kinderen van groep 1-2 van de basisscholen De Brakken, de Drie Musketiers en de Annaschool bezochten een boerderij ...Lees verder »

Naar boven