Joost de Bont

Pasen: licht en water

10 april 2019, door Webmaster PHG

Licht en water, voorwaarden voor alle leven en alle groei zijn wezenlijke elementen voor de viering van Pasen. Op de ijskoude Noordpool kan geen plant groeien, in een dorre woestijn evenmin en in een grot ...Lees verder »

Het nieuwe jaar 2019

14 januari 2019, door Webmaster PHG

Het nieuwe jaar 2019 is al enkele weken oud. De kerststallen zijn weer zorgvuldig ingepakt. Rond de jaarwisseling stonden we stil bij de komst van Jezus in ons bestaan. Die beleving mogen we als gelovige mensen het hele ...Lees verder »

In huis

24 oktober 2018, door Webmaster PHG

De eerste koude dagen laten je voelen hoe belangrijk je huis is. Nu de avonden langer worden trekken mensen zich graag terug in de kamers van hun woning. Maar laat ook in de donkere maanden je huis een rustplaats zijn waar deuren ...Lees verder »

Vrijheid in Nederland

02 mei 2018, door Webmaster PHG

Dit jaar vieren we 73 jaar vrijheid in Nederland. Vrede en vrijheid zijn van onschat-bare waarde. Bij de viering van 5 mei wil ik, pastor Joost de Bont, uw aandacht vragen voor veelzeggende bevrijdingspoëzie, geschreven door ...Lees verder »

Carnaval

12 februari 2018, door Pieter Hartman

Carnaval is een van oorsprong katholiek feest dat vooraf gaat aan de periode van het vasten. Waarschijnlijk vindt het zijn oorsprong in het middeleeuwse Italië, waar het gemaskerd bal veel toeschouwers trok. Vanuit hier waaide ...Lees verder »

December

23 november 2017, door Webmaster PHG

In deze soms donkere dagen hangt een sfeer van intimiteit, thuis-zijn, geborgenheid. Wie naar de reclame-uitingen kijkt, ziet dat de nadruk ligt op de lichtzijde van het leven, het zorgeloze. Wie beter oplet, hoort de mensen ...Lees verder »

Het Recept

13 oktober 2017, door Webmaster PHG

Aflevering 7 van het Recept wordt weer een hele bijzondere want vanavond mochten we komen eten bij Pastor Joost. En wat een geweldige avond was dat! Mooie gerechten, een prachtige keuken en een gezellig gesprek met een ...Lees verder »

Helende stilte

22 juni 2017, door Webmaster PHG

Stilte kan soms onaangenaam en confronterend zijn en daarom ontvluchten we haar graag. Ze houdt ons een spiegel voor en wij zijn soms bang, onze werkelijkheid onder ogen te durven zien. Terwijl we juist dan ...Lees verder »

Interview met pastor Joost de Bont

23 mei 2017, door Webmaster PHG
Leven als Swiebertje, kiezen voor het celibaat

In BNdeStem, editie Oosterhout van dinsdag  23 mei 2017 is een interview met pastor Joost de Bont gepubliceerd. We willen u dit interview niet onthouden en daarom plaatsen we het ...Lees verder »

We zijn een evenwichtig team

02 december 2016, door Webmaster PHG

Pastor Joost de Bont voelt zich hier thuis

Pastor Joost de Bont is al bijna anderhalf jaar werkzaam in het samenwerkingsverband van de parochies Heilige Geest en Dongen en Klein Dongen–Vaart. Het is tijd om terug ...Lees verder »

Naar boven