Inspiratie

Als Inspiratie berichten ook als nieuwsbericht getoond moeten worden moet het bericht ook de categorie nieuwsbericht krijgen.
De categorie inspiratie wordt getoond op de pagina Inspiratie.

Het nieuwe jaar 2019

14 januari 2019, door Webmaster PHG

Het nieuwe jaar 2019 is al enkele weken oud. De kerststallen zijn weer zorgvuldig ingepakt. Rond de jaarwisseling stonden we stil bij de komst van Jezus in ons bestaan. Die beleving mogen we als gelovige mensen het hele ...Lees verder »

Het eerste kerstlied

12 december 2018, door Webmaster PHG

Het eerste kerstlied in de geschiedenis stamt niet van mensen, maar van engelen. Zij hebben het gezongen boven de velden van Bethlehem toen Jezus werd geboren: Eer aan God in den hoge en vrede op ...Lees verder »

Advent, tijd van verwachten

21 november 2018, door Webmaster PHG

Advent is de tijd om te verwachten, om verzonken te zijn in gedachten.

Advent is de tijd om stil te staan bij wat God voor ons heeft gedaan.

Advent is de tijd om ons voor te bereiden op Zijn ...Lees verder »

In huis

24 oktober 2018, door Webmaster PHG

De eerste koude dagen laten je voelen hoe belangrijk je huis is. Nu de avonden langer worden trekken mensen zich graag terug in de kamers van hun woning. Maar laat ook in de donkere maanden je huis een rustplaats zijn waar deuren ...Lees verder »

40 dagen retraite

17 februari 2018, door Pieter Hartman
“Met uw wegen vertrouwd” Op zoek naar bezinning in de veertig dagen naar Pasen?

Op de website www.ignatiaansbidden.org kun je iedere dag een korte bezinning vinden tot aan Pasen. Heel ons leven is als een weg, altijd onderweg. ...Lees verder »

Ontmoeten (Allerzielen 2017)

06 november 2017, door Webmaster PHG

In iedere ontmoeting is het afscheid al voelbaar. We kunnen elkaar niet voor altijd vasthouden, nog niet. Iedere mens heeft hoe dan ook zijn of haar eigen weg te gaan. Alleen-zijn is eigen aan ons mens-zijn. Deze eenzaamheid delen ...Lees verder »

Terugkeer naar Liefde

19 mei 2017, door Webmaster PHG

Onderstaande tekst sprak pastor Joost uit tijdens het vrijwilligersfeest op 12 mei 2017.

Onze grootste angst is niet dat we onvolmaakt zijn. Onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn. Het is ons licht, niet onze schaduw, ...Lees verder »

Doe wat je wil

04 mei 2017, door Webmaster PHG

Dit gedicht las pastor Rob van Uden voor tijdens de dodenherdenking op 4 mei 2017 in Gilze.

Ga en doe wat goed is, doe goed en gebruik je verstand. Neem je brood, breek je brood en deel, want vrijheid ...Lees verder »

Inspiratie

18 maart 2017, door Pieter Hartman
God, wanneer er meer solidariteit zou zijn tussen mensen en volkeren, zou de wereld er heel anders uitzien. Mensen gunnen elkaar vaak het licht niet in de ogen. Zij willen meestal alles voor zichzelf houden.Daarom is er zoveel ...Lees verder »

Vluchteling?

28 oktober 2016, door Pieter Hartman
Maar ik ben geen vluchteling want ik ben niet gevlucht. Ik ben weggewaaid als een blad van een boom.Er is in ons land een verschrikkelijke wind opgestoken. Een wind vol vuur en verkrachting. En op een dag, op een dag die ik ...Lees verder »

Herinnering

14 juni 2016, door Pieter Hartman
Herinnering

Je kunt huilen dat ik ben gegaan en je kunt lachen dat ik heb geleefd.Je kun jouw ogen sluiten en willen dat ik terug kom en je kunt ze openen en zien wat ik achter gelaten heb.Je kunt altijd er aan ...Lees verder »

Naar boven