Inspiratie

Als Inspiratie berichten ook als nieuwsbericht getoond moeten worden moet het bericht ook de categorie nieuwsbericht krijgen.
De categorie inspiratie wordt getoond op de pagina Inspiratie.

Stilte …

16 januari 2020, door Webmaster PHG

Wie in deze tijd de natuur intrekt, ervaart het: de winter is de stilste tijd van het jaar. Weinig geluiden en weinig beweging. Alles lijkt tot rust gekomen. Onder de mensen krijgt stilte steeds minder ...Lees verder »

Parochievernieuwing

13 november 2019, door Webmaster PHG

Bij mijn aanstelling in de Parochie Heilige Geest was één van de opdrachten om te werken aan de opbouw van de parochie. Je kunt dat invullen met: ‘Het Pastoraal Team voorzitten en het bijwonen van ...Lees verder »

Grond onder de voeten

11 oktober 2019, door Webmaster PHG

De aarde draagt ons. Wie hoogtevrees heeft, verliest niet graag het directe contact met de grond. Zonder dit contact word je onzeker of erger: je kunt geen stap meer zetten. Vaste grond onder onze voeten ...Lees verder »

40 dagen retraite

17 februari 2018, door Pieter Hartman
“Met uw wegen vertrouwd” Op zoek naar bezinning in de veertig dagen naar Pasen?

Op de website www.ignatiaansbidden.org kun je iedere dag een korte bezinning vinden tot aan Pasen. Heel ons leven is als een weg, altijd onderweg. ...Lees verder »

Advent, tijd van verwachten

21 november 2017, door Webmaster PHG

Advent is de tijd om te verwachten, om verzonken te zijn in gedachten.

Advent is de tijd om stil te staan bij wat God voor ons heeft gedaan.

Advent is de tijd om ons voor te bereiden op Zijn ...Lees verder »

Ontmoeten (Allerzielen)

06 november 2017, door Webmaster PHG

In iedere ontmoeting is het afscheid al voelbaar. We kunnen elkaar niet voor altijd vasthouden, nog niet. Iedere mens heeft hoe dan ook zijn of haar eigen weg te gaan. Alleen-zijn is eigen aan ons mens-zijn. Deze eenzaamheid delen ...Lees verder »

Terugkeer naar Liefde

19 mei 2017, door Webmaster PHG

Onderstaande tekst sprak pastor Joost uit tijdens het vrijwilligersfeest op 12 mei 2017.

Onze grootste angst is niet dat we onvolmaakt zijn. Onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn. Het is ons licht, niet onze schaduw, ...Lees verder »

Doe wat je wil

04 mei 2017, door Webmaster PHG

Dit gedicht las pastor Rob van Uden voor tijdens de dodenherdenking op 4 mei 2017 in Gilze.

Ga en doe wat goed is, doe goed en gebruik je verstand. Neem je brood, breek je brood en deel, want vrijheid ...Lees verder »

Inspiratie

18 maart 2017, door Pieter Hartman
God, wanneer er meer solidariteit zou zijn tussen mensen en volkeren, zou de wereld er heel anders uitzien. Mensen gunnen elkaar vaak het licht niet in de ogen. Zij willen meestal alles voor zichzelf houden.Daarom is er zoveel ...Lees verder »

Vluchteling?

28 oktober 2016, door Pieter Hartman
Maar ik ben geen vluchteling want ik ben niet gevlucht. Ik ben weggewaaid als een blad van een boom.Er is in ons land een verschrikkelijke wind opgestoken. Een wind vol vuur en verkrachting. En op een dag, op een dag die ik ...Lees verder »

Herinnering

14 juni 2016, door Pieter Hartman
Herinnering

Je kunt huilen dat ik ben gegaan en je kunt lachen dat ik heb geleefd.Je kun jouw ogen sluiten en willen dat ik terug kom en je kunt ze openen en zien wat ik achter gelaten heb.Je kunt altijd er aan ...Lees verder »

Naar boven