Inspiratie

Als Inspiratie berichten ook als nieuwsbericht getoond moeten worden moet het bericht ook de categorie nieuwsbericht krijgen.
De categorie inspiratie wordt getoond op de pagina Inspiratie.

Ter inspiratie

07 mei 2020, door Pieter Hartman

Al vele weken wordt ons samen-leven geplaagd door een lockdown. Met verbazing zag ik hoe de ene afspraak na de andere werd geschrapt. Met verbijstering dat zelfs de zondagsvieringen werden afgeblazen. Het voelde alsof ons ...Lees verder »

Stille Zaterdag…. wordt het nog Pasen?

01 april 2020, door Webmaster PHG

Het is stiller geworden op straat. Niemand kan zich onttrekken aan het Coronavirus. En niemand weet wat het worden zal. Het Coronavirus duwt ons met de neus op de feiten: we zijn en blijven kwetsbare ...Lees verder »

Stilte …

16 januari 2020, door Webmaster PHG

Wie in deze tijd de natuur intrekt, ervaart het: de winter is de stilste tijd van het jaar. Weinig geluiden en weinig beweging. Alles lijkt tot rust gekomen. Onder de mensen krijgt stilte steeds minder ...Lees verder »

Parochievernieuwing

13 november 2019, door Webmaster PHG

Bij mijn aanstelling in de Parochie Heilige Geest was één van de opdrachten om te werken aan de opbouw van de parochie. Je kunt dat invullen met: ‘Het Pastoraal Team voorzitten en het bijwonen van ...Lees verder »

Grond onder de voeten

11 oktober 2019, door Webmaster PHG

De aarde draagt ons. Wie hoogtevrees heeft, verliest niet graag het directe contact met de grond. Zonder dit contact word je onzeker of erger: je kunt geen stap meer zetten. Vaste grond onder onze voeten ...Lees verder »

40 dagen retraite

17 februari 2018, door Pieter Hartman
“Met uw wegen vertrouwd” Op zoek naar bezinning in de veertig dagen naar Pasen?

Op de website www.ignatiaansbidden.org kun je iedere dag een korte bezinning vinden tot aan Pasen. Heel ons leven is als een weg, altijd onderweg. ...Lees verder »

Advent, tijd van verwachten

21 november 2017, door Webmaster PHG

Advent is de tijd om te verwachten, om verzonken te zijn in gedachten.

Advent is de tijd om stil te staan bij wat God voor ons heeft gedaan.

Advent is de tijd om ons voor te bereiden op Zijn ...Lees verder »

Ontmoeten (Allerzielen)

06 november 2017, door Webmaster PHG

In iedere ontmoeting is het afscheid al voelbaar. We kunnen elkaar niet voor altijd vasthouden, nog niet. Iedere mens heeft hoe dan ook zijn of haar eigen weg te gaan. Alleen-zijn is eigen aan ons mens-zijn. Deze eenzaamheid delen ...Lees verder »

Terugkeer naar Liefde

19 mei 2017, door Webmaster PHG

Onderstaande tekst sprak pastor Joost uit tijdens het vrijwilligersfeest op 12 mei 2017.

Onze grootste angst is niet dat we onvolmaakt zijn. Onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn. Het is ons licht, niet onze schaduw, ...Lees verder »

Doe wat je wil

04 mei 2017, door Webmaster PHG

Dit gedicht las pastor Rob van Uden voor tijdens de dodenherdenking op 4 mei 2017 in Gilze.

Ga en doe wat goed is, doe goed en gebruik je verstand. Neem je brood, breek je brood en deel, want vrijheid ...Lees verder »
Naar boven