Vastenactie

Vastenactie 2019 ‘Water verandert alles’

20 maart 2019, door Webmaster PHG

In 2019 steunt Vastenactie projecten die schoon water bij mensen brengen. Zo gaan we dit jaar in Niger een waterput slaan en speciale watercomités oprichten die de nieuwe waterbron gaan beheren. Een van de taken ...Lees verder »

Vastenactie 2018

12 februari 2018, door Pieter Hartman
Gaan waar niemand gaat …

Het vastenactiecampagneproject richt zich op 300 hiv-positieve mannen en vrouwen in de Mbala-regio in Zambia.

Het doel van dit project is de onafhankelijkheid van deze mensen te vergroten door ze te trainen ...Lees verder »

Verslag van Vastenmaaltijd

01 april 2017, door Webmaster PHG
Puspusas met tortido

Met gerechten uit San Salvador stonden we stil bij het Vastenactieproject Eilanden van Hoop. Ton Schepens, missionair veldwerker van Vastenactie Nederland, liet ons meebeleven hoe aan de criminaliteit nauwelijks te ontkomen is voor ...Lees verder »

Verslag van Debatavond en Vastenactie

19 maart 2017, door Webmaster PHG
Kiezen voor Rechtvaardigheid

Op de debatavond van 13 maart kwamen politiek en Vastenactie bij elkaar. Voor beide onderwerpen is er iets te kiezen. Diaken Rob van Uden leidde de avond in met een brief van Mgr. ...Lees verder »

Kom in beweging voor Eilanden van Hoop

23 februari 2017, door Webmaster PHG

Voor de meest agressieve stad ter wereld San Salvador slaat een aantal katholieke organisaties de handen ineen en werkt aan veilige eilanden in deze zee van geweld. De Vastenactie 2017 onderschrijft dit initiatief en de ...Lees verder »

Vastentijdactiviteiten

23 februari 2017, door Webmaster PHG
Maandag 13 maart: politiek debat ‘Kiezen voor rechtvaardigheid’. Aanvang 20.00 uur Parochiecentrum, Rijen. Dinsdag 22 maart: lezing ‘Vastenactie: Inspiratie voor ons’. Aanvang 20.00 uur Parochiecentrum, Hoge Ham in Dongen. Weekend 25/26 maart: vieringen met het thema ‘Eilanden ...Lees verder »

Een periode van soberheid en schoonmaak

23 februari 2017, door Webmaster PHG

Jezus heeft zelf gevast, maar hij spreekt ook over gelovigen die van het vasten een schijnvertoning maken: huichelaars die de betekenis verdraaien. De heilige bisschop Augustinus houdt deze waarschuwing vast als hij rond het jaar 400 ...Lees verder »

Naar boven