Nieuws Torenlicht

Op deze pagina vindt u het nieuws over de actie Torenlicht … LED it be!


Persbericht in het Weekblad van Gilze en Rijen van 14-12-2016

Torenlicht … LED it be
Het licht wordt ontstoken.

foto Huub Bink FAEn daar stonden we dan zaterdagavond 10 december om 19.30 uur op het kerkplein, een beetje koud, een klein beetje regen, maar verwachtingsvol. De vier uurwerken in de toren van de Maria Magdalenakerk zouden weer gaan branden!
Er was voor deze gelegenheid een mooi podium neergezet op het kerkplein. Vicevoorzitter Frans van Emstede memoreerde de start van de actie ‘Torenlicht … LED it be’ in september van dit jaar, waarbij werd gevraagd een lamp te doneren. Het resultaat was geweldig. Velen deden enthousiast mee en er is € 13.500 gedoneerd. Voldoende om de lampen met bijbehorende techniek te vervangen. Er blijft zelfs nog iets over voor het onderhoudsfonds van de toren. Frans bedankte iedereen heel hartelijk voor hun bijdrage. Hij sprak ook dank uit aan iedereen die de actie mogelijk hadden gemaakt: de projectgroep Torenlicht, de winkeliersvereniging, Albert Hein, Jumbo, Gardenmaster, Brasserie de Heeren van Rijen, de fotograven van FA Rijen, Frank Hermes voor het ontwerp van de flyer en degenen die het Promofilmpje hadden gemaakt.
Toen was het tijd voor de derde trekking onder de certificaathouders van een lamp. Wethouder Rolph Dols trok de drie winnende prijzen: 2 flessen wijn voor Jos Biemans, een cadeaubon van Gardenmaster voor de heer Van Riel en de hoofdprijs een minuut winkelen bij AH voor Mevr. Trees Verhoosel. Rolph noemde het project een mooi voorbeeld hoe de bevolking kan samenwerken. Daarna had hij de eer om het licht te ontsteken door op een knop te drukken. Hij begeleidde dat op sympathieke wijze.
En bij het geluid van de klokken ging het licht aan. Een bijzonder moment!
Aansluitend konden we genieten van het Midwinterconcert van Zangvereniging Euterpe o.l.v. Danny Pals, dat sfeervol begon met het lied Rorate Caeli, een adventslied op weg naar het licht van Kerstmis. Toepasselijk kwam het koor binnen met in de hand kaarslicht. Een mooie afsluiting van een mooi project.
Een enthousiaste bezoeker.


Persbericht in het Weekblad van Gilze en Rijen van 16-11-2016
trekking-13-11-foto2-kleinTorenlicht … LED it be.  LED will be!
Kies je eigen lamp in één van de vier uurwerken in de kerktoren van de Maria Magdalenakerk. Dat viel bij veel Rijenaren in de smaak en inmiddels zijn alle 152 lampen verkocht, dus licht zal er zijn op 10 december!!. Geweldig, de belangstelling overtrof onze stoutste verwachtingen. Heel hartelijk dank voor al uw bijdragen. Inmiddels hebben we ook een reserve kunnen opbouwen voor het onderhoudsfonds kerktoren.
Trekking prijzen actie Torenlicht
Na de viering op zondag 13 november stond Ted van der Lee, voorzitter van de winkeliersvereniging, klaar om de namen van de prijswinnaars te onthullen. Ted gaf eerst de Rijense winkeliers een compliment voor hun soepele houding als hij om prijzen komt vragen. Twee flessen wijn (winkeliersvereniging) gingen naar de familie Janssens, een cadeaubon van Gardenmaster kon ter plekke aan de familie Smeekens worden uitgereikt. De hoofdprijs, een digitale cadeaubon van € 100,- van Jumbo, ging naar de familie Lips.
Uitnodiging lichtceremonie en concert
Op zaterdag 10 december zullen om 19.30 uur de LEDlampen officieel worden ontstoken door wethouder Dols. Tevens zal de laatste trekking van de actie Torenlicht zijn met als hoofdprijs een minuut winkelen bij AH Rijen. Aansluitend zal Zangvereniging Euterpe in de Maria Magdalenakerk een prachtig Winterconcert ten gehore brengen.
Voor de lichtceremonie en het concert van Euterpe bent u van harte uitgenodigd.
Voor het koor kunt u een vrijwillige bijdrage geven.

Torenlicht … LED it be
Een werkgroep van de Parochie Heilige Geest


Persbericht in het Weekblad van Gilze en Rijen van 26-10-2016
Vier weken geleden is de actie Torenlicht … LED it be gestart. Een actie om de uurwerken van de toren van de Maria Magdalenakerk van nieuwe LED verlichting te voorzien. Wij vroegen u om een LED lampje te doneren en iedere donateur ontving daarvoor een certificaat. Het is een geweldige start geweest. Er zijn op dit moment 134 van de 152 certificaten uitgedeeld. Er zijn nog 8 weken te gaan, dus wees er snel bij als u nog een lamp wilt doneren. certificaat-gem-gilze-en-rijen1-kleinDonaties blijven welkom, ook als alle lampen zijn verkocht. We zullen deze inkomsten storten in het onderhoudsfonds van de toren.
Ook op de Jaarmarkt was veel belangstelling voor de actie. Er werden vijf lampen verkocht en bezoekers van de kraam doneerden spontaan een bijdrage. Fantastisch!
Het College van B en W in onze gemeente heeft het ook belangrijk gevonden om een bijdrage te leveren. Alle lampen van de kleine wijzer OOST zijn door het college gedoneerd. Op 20 oktober nam wethouder Ariane Zwarts het certificaat in ontvangst. Zij vond het een mooi initiatief van burgerparticipatie. Het is een goede zaak dat we als gemeenschap er samen voor zorgen dat de verlichting van de torenuurwerken weer gaat branden.
Er zijn nog twee trekkingen: op zondag 13 november na de viering van 10.00 uur en op zaterdag 10 december om 19.30 uur bij de ontsteking van de nieuwe lampen.


Persbericht in het Weekblad van Gilze en Rijen van 12-10-2016
Eerste trekking van de certificaten
trekking-09-10-20161Drie weken geleden is de actie Torenlicht … LED it be gestart. Een actie om de uurwerken van de toren van de Maria Magdalenakerk van nieuwe LED verlichting te voorzien. Wij vroegen u om een LED lampje te doneren en iedere donateur ontving daarvoor een certificaat. Het is een geweldige start geweest. Er zijn op dit moment 108 van de 152 certificaten uitgedeeld. Er zijn nog 9 weken te gaan, dus wees er snel bij, want op=op. Dat zei vicevoorzitter Frans van Emstede zondag 9 oktober na de viering.
sponsor0910v2Onder de uitgedeelde certificaten werden zondag drie prijzen verdeeld, die zijn geschonken door Rijense bedrijven. Hiervoor onze hartelijke dank. Ted van der Lee, voorzitter van de winkeliersvereniging Rijen deed de trekking. Uit een mooie glazen pot trok hij de certificaatnummers: 2 flessen wijn, geschonken door de winkeliersvereniging, gaan naar de firma Dieden Assurantiën, een bloemencadeaubon van Gardenmaster gaat naar de familie Timme en een dinerbon van Brasserie de Heeren van Rijen gaat naar Jeanne de Hoon.
Ted van der Lee maakte van de gelegenheid gebruik om aan te geven dat de winkeliersvereniging erg hecht aan een gemeenschap, die iets voor elkaar over heeft. Hij noemde ook de pas geopende Voedselbank, waar de winkeliers goederen aan schenken.
Er zijn nog twee trekkingen: op zondag 13 november na de viering van 10.00 uur en op zaterdag 19.30 uur bij de ontsteking van de nieuwe lampen. Aansluitend is er een winterconcert van Euterpe.


Foto’s opening op 18 december na de viering.

Persbericht in het Weekblad van Gilze en Rijen van 25-09-2016
Onze ‘meesterkunstenaar’ Jos Biemans heeft een klok gemaakt, die nu buiten aan de toren van de Maria Magdalenakerk hangt. Hierop kunnen we de stand van zaken volgen. Als alle 12 lampen branden, zijn alle 152 ‘echte’ lampen verkocht. Er branden al twee lampjes.
Het doel van de Actie Torenlicht is om op 10 december de verlichting van de vier uurwerken op de toren van de Maria Magdalenakerk weer te laten branden. Zondag 18 september werd het startsein gegeven. Er was koffie en gebak met het mooie logo van torenlicht.
Gerard de Graaf leidde de opening door de pastores Edith en Joost te vragen om het logo, de klok, die de stand gaat aangeven en een mooie hout gesneden toren (ook van de hand van Jos Biemans) te onthullen. Direct waren er al 35 opties om een lamp te doneren. Daarvoor onze hartelijke dank. U ontvangt hiervoor een certificaat en dingt mee naar onze prijzen.
U kunt nog meedoen! Doneer op rekening NL89 RABO 0310 7731 64  t.n.v. Parochie Heilige Geest met vermelding van: ‘Torenlicht’ en vermeld uw naam en adres, zodat we een certificaat kunnen uitschrijven.
Op zondag 9 oktober om 11.15 uur is de eerste trekking uit de certificaten in de Maria Magdalenakerk. Iedereen is uitgenodigd, ook om nog een lamp te doneren en er is koffie! Nog 117 lampen te gaan!
Torenlicht … LED it be.


Persbericht in het Weekblad van Gilze en Rijen van 14-09-2016

logo TorenlichtTorenlicht … led it be
Een actie van de Parochie Heilige Geest

De vier uurwerken in de toren van de Maria Magdalenakerk moeten van nieuwe lampen worden voorzien. Hiervoor hebben we 152 lampen nodig en we kiezen voor energiezuinige LED lampen.
De toren is van ons allemaal, daarom durven wij u, de Rijense bevolking, een bijdrage te vragen. Doe mee en doneer een LED lamp voor € 75,00. Dat is veel geld! Je kunt daarom ook samen iets doneren, vraag je buurt, werk, school of vereniging mee te doen. Je ontvangt bij aankoop een certificaat en dingt dan maandelijks mee naar een leuke prijs
Start van de actie: zondag 18 september 11.15 uur in de Maria Magdalenakerk. Iedereen is welkom. Op zaterdag 10 december hopen we om 19.30 de nieuwe lichten te ontsteken, aansluitend ben je welkom in de kerk bij het concert van zangvereniging Euterpe.
Zie voor meer informatie de flyer die huis aan huis is verspreid of kijk op de website www.parochieheiligegeest.nl onder Torenlicht.
Torenlicht …LED it be.


 

Naar boven