Torenlicht … LED it be

De actie ‘Torenlicht … LED it be’ gaat van start.
Op zondagmorgen 18 september werd de actie geopend en op zaterdag 10 december op het kerkplein feestelijk afgesloten. Het was een speciale actie om de verlichting van de vier uurwerken op de toren van de Maria Magdalenakerk weer volledig te laten branden.
In Rijen was er huis aan huis een prachtige folder in de bus gedaan.
Leerlingen van groep 5 t/m 8 van de 3 katholieke basisscholen in Rijen schreven in de vorm van een wedstrijd een spannend verhaal. De mooiste verhalen werden per school in een boekje met de titel ‘De geheimen van de klokkentoren!’ uitgegeven. Ter inspiratie van de kinderen, maar natuurlijk ook voor u, was er een promofilmpje in de toren gemaakt en waren er veel foto’s beschikbaar. Op de linken hieronder zijn die foto’s nu nog bereikbaar, kunt u de stand van zaken zien en ook het laatste nieuws van de actie lezen.

klok-stand-actie kaft-totaal  kistje-80x80  mm-kerk-2008-64  kerk-1907-rijen-1024x747  klok-80-80  onderhoud-toren-11
Nieuws Stand Boekjes Kluis In kerk Vroeger In 2006 In 2016