Vrijwilligerswerk

21 maart 2018, door Webmaster PHG

De Parochie Heilige Geest kent veel vrijwilligers met allerlei taken. Elke maand stellen wij een groep aan u voor. Deze keer is het de werkgroep `Schoonmaak Parochiecentrum`. Soms ondankbaar werk. Immers thuis is het ook iedere week hetzelfde, stofzuigen, ramen zemen, sanitair schoonmaken, soppen en dweilen. U weet ook dat het regelmatig moet gebeuren.
Eenmaal per week komt een aantal dames een ochtend bij elkaar en wordt er volgens een vast schema een gedeelte van het Parochiecentrum onder handen genomen. Hoofdzakelijk de benedenverdieping, maar ook de trappen, de zolder en een gedeelte van de eerste verdieping zijn regelmatig aan de beurt.
De vrijwilligers, die deel uit maken van deze werkgroep, doen dit werk al vele jaren. De leeftijd gaat meetellen! Als u nog een ochtendje vrij hebt, zullen ze blij zijn als u hen komt helpen. Specifieke kennis van het werk wordt niet gevraagd, u krijgt een interne opleiding. In de keuken, het hart van het Parochiecentrum is het om ongeveer half elf koffiedrinken. Iedereen die op dat moment aanwezig is, aangevuld met ‘langskomers’ schuift dan aan voor de koffie. Het lopende werk, het weer, de politiek en alles wat er in onze kerk en de Kerk omgaat, wordt dan besproken. De koffie staat uiteraard ook voor u klaar.