Vrijwilligersfeest ‘Jij mag er zijn’

21 mei 2019, door Webmaster PHG

Vrijdagavond 17 mei was het jaarlijks vrijwilligersfeest in De Boodschap. Vanuit het thema ‘Jij mag er zijn’ werd door vicevoorzitter Gerard Jansen benadrukt hoe belangrijk de inzet van iedere vrijwilliger is voor de parochiegemeenschap. Ieder vanuit eigen talenten en inzet.
Een gevarieerd programma werd gepresenteerd door ladyspeaker Marij Geerts.
Als eerste gaf het pastoraal team ons op speelse wijze een kijkje in hun teamvergadering. Daarin lieten zij ons meekijken in parochievernieuwing, zoals Famcat, Rebuilt, Alphacursus en AVG-wet. Met een parodie op bestaande gedichten gaven zij de situatie weer. Het publiek mocht raden welke dichter zij hadden geciteerd. Maria Vernooij wist er te noemen. Na een pauze, waarin we een drankje en een lekker hapje kregen, presenteerde de werkgroep Diaconie zich. Zij lieten letterlijk zien hoe je het ‘teveel van de een kunt brengen naar het tekort van de ander’. Zij deelden voedsel uit, verzamelden kleding, waarbij Gerard Jansen zijn jasje weggaf en vroegen producten terug voor de kerstpakkettenactie. Armoede bestrijden doe je niet alleen. De georganiseerde actie om een politiek debat te houden werd op een ludieke manier zichtbaar gemaakt. Ook werd aandacht gevraagd voor de wandelpelgrimage op 29 mei a.s. Op HalloGilzeRijen staat hierover de film, die ook op de avond zelf werd vertoond.
Na opnieuw een korte pauze voor onderlinge ontmoeting was er een ontspannende afsluiting met een muzikale bingo. Onder leiding van DJ/quizmaster Gerard de Graaf met charmante assistente van Marij Geerts hoorden we liedjes uit ‘de oude doos’. De zaal moest raden van welke artiest de liedjes waren. Het waren bekende liedjes en er werd volop meegezongen!
Tot slot was er het lied ‘Jij mag er zijn’ met tekst van Willy van der Put, dat door de leden van het Parochiekoor werd gezongen en iedereen zong mee. Na nog even napraten was het weer voorbij.