Ieder draagt zijn steentje bij

Onder dit motto werd op vrijdag 25 mei ons vrijwilligersfeest gehouden in De Boodschap. Even na 20.00 uur opende vicevoorzitter Gerard Jansen de avond op een originele zingende wijze. Hij heette iedereen welkom, ook een aantal vrijwilligers uit Dongen, die al samenwerken in werkgroepen, zoals bij de Eerste Communie. Het decor was als een bouwplaats ingericht, we moesten tenslotte ons steentje bijdragen. Maar waar die catwalk toch voor was?

De avond begon met Vrouwengroep De Kibbels. Met hun muziek en verbindende teksten kregen zij de zaal stil en waren er momenten van ontroering. Een welverdiend applaus klonk na afloop. De ladyspeaker Jopie nodigde ons uit voor ontmoeting met een drankje en mooi opgemaakte kleine hapjes.

Met het pastoraal team keken we mee naar de belevenissen van hun teamuitje in de trein van Rijen naar Antwerpen. Onderweg kregen ontspannende maar ook serieuze onderwerpen aandacht in de vorm van gedichten en liederen. Harry Lommers gaf een perfecte imitatie van de omroepstem in de trein. Er werd gelachen om de hakkelende treinstem die door velen werd herkend. Er liep nogal wat fout in die trein, maar zij zongen vol vertrouwen ‘Samen bouwen, samen bouwen, aan de kerk’ (melodie ‘Met bloed, zweet en tranen’). De zaal zong volop mee en gaf een daverend applaus.

Na een tweede pauze bleek de catwalk een mooi podium voor het bestuur van de Personele Unie. Met lef en bravoure betrad ieder bestuurslid de catwalk en legde uit wat een Personele Unie is en welk steentje zij bijdroegen in het gezamenlijke bestuur van de parochie Heilige Geest en de parochie Dongen en Klein Dongen-Vaart. Het was een gevarieerde presentatie met een komische noot. Tenslotte zongen zij dat ‘engelen bestaan’: kijk maar in de zaal naar onze gedreven vrijwilligers!

Na het slotlied door het parochiekoor en het dankwoord van de vicevoorzitter kijk ik terug op een feest met veel gezelligheid en ontmoeting. En een mooie knolbegonia ontbrak ook dit jaar niet. Ieder droeg zijn eigen steentje bij en zo blijven we bouwen aan kerk en samenleving. Met speciale dank aan het organiserend comité, dat ons elk jaar weer op unieke wijze verrast.
Een enthousiaste vrijwilliger.