Terugblik ‘Samen onderweg naar Santiago de Compostella’

20 maart 2019, door Webmaster PHG

Gert-Jan de Hoon vertelde op 12 maart over zijn reizen naar Santiago. Hij liep in 2005 de tocht voor het eerst en vele malen volgden. Gert-Jan vertelde enthousiast en is iemand te zijn die daadwerkelijk contacten kan maken op een ongedwongen manier. Beelden lieten ons zien hoe de Camino eruit ziet in alle jaargetijden en weersomstandigheden. Hij sleepte ons mee in de wereld van wandelen: Santiago nog 800 km. Steeds de gele pijlen volgen en het kan niet fout gaan. Een pelgrim voegt zich in oude sporen! De Camino brengt mensen in contact met elkaar en met dieperliggende vragen in hun leven.
Gert-Jan is ook medeoprichter van de stichting ‘Camino Anders Bekeken’ die o.a. pelgrimstochten naar Santiago organiseert voor mensen met een visuele beperking. Hij gaat in oktober 2019 voor de zesde keer een tocht maken met zes visueel gehandicapten en zes buddy’s. Een van de deelnemers met een visuele beperking, Pascal, vertelde hierover. Het maakte indruk Pascal uit eigen ervaring te horen vertellen hoe het was om dit mee te maken. Wij zagen er beelden bij, Pascal natuurlijk niet!
De 35 aanwezigen vonden het een boeiende avond en bij verschillenden is het zaadje geplant om zelf te gaan lopen.
Werkgroep Voedsel voor de Ziel