Verslag van lezing Tibetaans dodenboek

2015 Tibetaans dodenboek 20151117_155531_resizedDat was niet echt de juist benaming. Tibetaanse boeddhisten vieren het leven en niet de dood. Piet van der Pluijm gaf hierover op dinsdagmiddag 17 november een boeiende lezing. Bij het overlijden is er feest om alle goede dingen die in het leven zijn geweest. Tibetaanse boeddhisten kennen geen ‘Hiernamaals’, je geest komt terug in deze wereld, maar op een andere manier. Het is een andere kijk dan we kennen in onze westerse wereld van resultaatgerichtheid. Hij verhaalde van zijn eigen zoektocht naar werken en leven vanuit zijn gevoel, intuïtie en passie. Piet vond een enthousiast gehoor van 31 luisteraars. De balzaal van het Parochiecentrum zat helemaal vol.
We zijn benieuwd naar nog twee lezingen over ‘het Hiernamaals vanuit het Christendom’ op 21 januari en ‘het Hiernamaals vanuit andere religies’ op 4 februari.

Voedsel voor de Ziel
Een werkgroep van de Parochie Heilige Geest
‘De kunst tegemoet te komen aan spirituele verlangens’