Stella Vocalis zong de sterren van de hemel

13 december 2017, door Pieter Hartman

Zondagmiddag 17 december liep de kerk langzaam vol voor het kerstconcert. Al jaren is het inmiddels een goede gewoonte dat de Maria Magdalenakerk haar deuren open zet voor een kerstconcert, waarbij een kleine gezellige kerstmarkt voor extra aantrekkingskracht zorgt.

Stella Vocalis noemt zichzelf een koor met ‘geoefende zangers’. En dat was goed te horen. Het waren prachtige stemmen die de kerstliederen zongen. Het publiek was enthousiast. In de pauze werd er al vol lof over hen gesproken. De soliste en tevens dirigente Sonja van den Dries zong twee prachtige solo’s. Rick Muselaers bespeelde virtuoos zowel het orgel als de piano. Het was kerstmuziek op hoog niveau, met bekende en minder bekende liederen. Natuurlijk werd er volop meegezongen met de liedjes die we allemaal kennen, zoals ‘Nu zijt wellekome’ of ‘Gloria in Excelsis Deo’.
In de pauze kon iedereen genieten van koffie en kerstbrood of warme glühwein. En natuurlijk rondkijken en wellicht kopen van al het moois van de Wereldwinkel, de Zonnebloem, ReJoin in Malawi en de kerststukken voor de Magdalenakinderen in het SOS-dorp in Honduras.