Kerstconcert 2019 in de Maria Magdalenakerk

Zondagmiddag 22 december, op een druilerige regendag, namen veel mensen toch de moeite naar de kerk te komen om te luisteren naar het kerstconcert van Zangvereniging Euterpe. De kerk was goed gevuld, ook met mensen uit Dongen, om Theatergroep Message te ondersteunen.
Bij het binnendruppelen van het publiek werden wij verwelkomt met orgelspel van Ronald Kamminga, de organist van Euterpe. Een kerstmarkt stond klaar met mooie producten uit de Wereldwinkel, de Zonnebloem en Marcel Gerritse, die uitleg gaf over schoolbibliotheken voor Cambodja en daarvoor een donatie vroeg.
Het concert begon toepasselijk met Rorate Caeli, de eerste woorden van het gregoriaanse intredegezang voor een mis op die laatste zondag van de Advent. Dirigent Danny Pals zong de coupletten en het koor dat langzaam de kerk binnentrad zong het refrein. Er volgden nog vele mooie klassieke liederen en kerst carols, die we mee konden zingen. In een mooi uitgevoerd programmaboekje stonden de teksten van de meezingliederen. Soliste Amber Brouwers, een 19-jarige studente, liet haar talent horen in diverse stukken. Zij oogstte hiermee veel applaus.
Net voor en na de pauze was er het kerstverhaal van theatergroep Message uit Dongen, een groep jonge mensen die met enthousiasme theater speelde. Zij vertelden het verhaal dat niemand meer geloofde in het kerstverhaal, totdat ze toch nog iemand vonden, die geloofde in de goede boodschap. En iedereen ging daarin mee. Eind goed, al goed!
Jammer dat het geluid in de kerk niet altijd goed te horen was. We kunnen terugkijken op een sfeervolle middag als opgang naar het Kerstfeest.