Verslag van ‘Een filmavondje uit’

Samsara, een overdonderende visuele beleving
Zo was de aankondiging tevoren en zo was het ook. Een bijzondere film die, in het kader van ‘De schepping vertelt’, liet zien hoe de schepping er nu uitziet. Anderhalf uur lang zagen we prachtige, maar ook schokkende beelden van de wereld voorbij komen. Ademloos werd er gekeken. Bijzonder, want wie kijkt er nu naar een film waarin niet wordt gesproken! Drie en dertig bezoekers deden dat wel, al luisterend naar de bijzondere, bijpassende muziek.
Marjeet Verbeek leidde de film in en vertelde dat Samsara een woord uit het Sanskriet is: “een eeuwig draaiend rad, zoals “na licht is er donker”. Ze vroeg ons de beelden in ons op te nemen, zonder er verder bij na te denken. Na afloop werd er een drankje geschonken en de film besproken. In een geanimeerd gesprek werd duidelijk hoe ieder de beelden voor zichzelf interpreteerde. Frappant was dat de nare beelden, zoals het zoeken op vuilnisbelten, langer bleven hangen dan de mooie beelden, zoals het dansen.
Dit was de laatste bijeenkomst van Voedsel voor de Ziel in dit seizoen. Er wordt alweer hard gewerkt aan een nieuw en inspirerend programma met het thema ‘Van Conflict naar Verbinding’.
Een enthousiaste bezoeker