Theatraal spel door Rob van Uden

30 september 2019, door Webmaster PHG

Oude wijsheden leren ons met de wind van het leven mee te waaien.

In een rollenspel komen stemmen van oude wijzen tot leven, zoals Tsjwang Tze, Marcus Aurelius, Winnie de Poeh, Vrouw Holle, Johan Cruijff en Prediker.
Wanneer je ‘met alle winden meewaait’ kan dat betekenen dat je geen eigen mening hebt. In een tijd van individualisme is het gebrek aan een eigen mening niet populair. Maar juist dan kan het verrassen dat er in stromingen van over de hele wereld en van alle tijden zijn die ons leren om op zijn tijd gebruik te maken van de wijsheden die reeds aanwezig zijn. Voorbeelden zijn: de Chinese wijze Tsjwang Tze, de Romeinse generaal en keizer Marcus Aurelius of de Bijbelse wijsgeer Prediker. Ook Winnie de Poeh, Vrouw Holle en Johan Cruijff hebben mooie wijsheden achtergelaten. Op het juiste moment ‘meewaaien met de wind’, betekent voor hen dat je op een verstandige manier gebruik maakt van de krachten en de energie die in jouw omgeving aanwezig zijn.
Rob van Uden creëert een rollenspel waarin verschillende stemmen van oude wijzen tot leven komen. Er klinken ook tegenstemmen, die de levendigheid van het spel bevorderen!

Wij zien u graag op donderdag 10 oktober om 20.00 uur in het Parochiecentrum Rijen,
Wij vragen een bijdrage voor de koffie van € 3,00.
Graag aanmelden op voedselvoordeziel@parochieheiligegeest.nl of bel naar het secretariaat, telefoon: 0161 222 833