Binnenkort weer een ontmoeting voor nabestaanden

02 november 2018, door Webmaster PHG

Werkgroep Verliesverwerking van de Parochie Heilige Geest in Rijen organiseert op maandag 19 november een bijeenkomst voor mensen die een dierbare hebben verloren. Deze ontmoeting is voor velen een opmaat tot meer bijeenkomsten -een keer in de maand– of individuele gesprekken. We zien je graag in het parochiecentrum van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Verliesverwerking.
Het verlies van een dierbare doet pijn en kan veel verdriet met zich meebrengen. Het heeft een grote impact. Je voelt je leeg van binnen en de dagelijkse dingen zijn opeens minder belangrijk. Je hebt nergens zin in of je bent boos. Telkens komt de vraag naar boven naar: “Waarom?” Rouwen wordt normaal geschreven met ‘ou’ maar soms hoor ik dat rouwen met ‘au’ geschreven moet worden. Rouwen kan gepaard gaan met allerlei (heftige) verschijnselen. Ook lichamelijke klachten komen vaak voor. Het kan ook zijn dat jij heel andere dingen ervaart. Iedereen rouwt namelijk op zijn of haar eigen manier.

Voor wie?
Iedereen die een verlieservaring heeft, nodigen we uit naar de ontmoeting te komen. Het gaat om verwerking van het verlies van jouw dierbare. Wij willen daarbij een steun zijn. Bij alles wat besproken wordt is ‘vertrouwen’ het sleutelwoord.
Enkele ervaringen van mensen van het afgelopen jaar.

• “Na het overlijden van een dierbare heb je veel verdriet! Dan is het fijn dat je probeert dit grote verlies een plekje te geven. Dat valt niet altijd mee. Jij moet je leven nu alleen weer opnieuw inhoud gaan geven. Dat is een lange weg, zeker als je vele jaren samen lief en leed hebt gedeeld. Het gemis van je partner is erg groot”.
  • “In de groepsbijeenkomsten hebben we veel steun bij elkaar gevonden. Er was veel begrip voor elkaar. Vaak gingen we -dit ontstond op een gegeven moment- na afloop met een groepje iets drinken op een terras.

Graag tot ziens op maandag 19 november van 14.00 uur tot 16.00 uur in het parochiecentrum Hoofdstraat 58 in Rijen (ingang aan de zijkant). Opgeven kan via het secretariaat van de parochie 0161-222833, een e-mail naar info@parochieheiligegeest.nl of bel naar Ton Vernooij 0161-224248.
Werkgroep Verliesverwerking Ton Vernooij