Verslag van Vastenmaaltijd

Puspusas met tortido

Met gerechten uit San Salvador stonden we stil bij het Vastenactieproject Eilanden van Hoop. Ton Schepens, missionair veldwerker van Vastenactie Nederland, liet ons meebeleven hoe aan de criminaliteit nauwelijks te ontkomen is voor de kinderen uit deze stad. In de ‘Eilanden van Hoop’ krijgen ze een kans weerbaar te worden.

Vastenmaaltijd
Op het menu stond een soep van tomaten, sinaasappel en wortel en Puspusas met tortido, een bonenschotel van tortilla, wittekoolsla en hete pepers! Traditionele gerechten uit het gebied rond El Salvador. Een heerlijke maaltijd, met dank aan Hasmik, Conny en Marjan, die voor zes en twintig personen hebben gekookt.

Een Eiland van Hoop zonder criminaliteit
Diaken Ton Schepens schetste de criminele omgeving in San Salvador waarin het heel gewoon is dat jongeren en zelfs kinderen er bijna niet aan ontkomen om mee te doen. Gelukkig zijn er jeugdcentra die kinderen een ander perspectief bieden en hen leren dat ze ook buiten de bendestructuren een goed bestaan kunnen opbouwen.

De nasmaak van de maaltijd?
Met een kop koffie of thee sloten we de maaltijd af waarbij nog ruim de tijd werd genomen om na te praten over dit vastenproject. Een project dat de Eilanden van Hoop steunt, zodat jongeren de toekomst positief in kunnen gaan en zo ontsnappen aan de criminele omgeving. Steun de Eilanden van Hoop door te doneren aan Vastenactie op rekening IBAN: NL21 INGB 0000 0058 50.
Werkgroep Diaconie