Vluchtelingenwerk

Vluchtelingen

De Wereld Vluchtelingen Dag is een speciale herdenkingsdag die jaarlijks gevierd wordt op 20 juni. Die dag werd in 2000 ingesteld via een speciale resolutie door de algemene Vergadering van de Verenigde Naties om begrip voor vluchtelingen aan te kaarten en hun bijdrage aan de vrede te vieren. Wereld Vluchtelingen Dag wordt in meer dan honderd landen gevierd.

Noem mij geen vreemdeling

Uit de bundel: No human being is illegal

Noem mij geen vreemdeling:
mijn woorden klinken vreemd, maar mijn gevoelens zijn dezelfde als die van jou.

Noem mij geen vreemdeling:
ik wil mensen dicht bij me, omdat het zo koud is en kil diep in mijn hart.

Noem mij geen vreemdeling:
de grond waarop wij lopen is dezelfde, maar niet het ‘beloofde land’ dat ik had verwacht.

Noem mij geen vreemdeling:
grenzen zijn mensenwerk, scheidingsmuren bouwen wij zelf en isoleren ook jou.

Noem mij geen vreemdeling:
ik zoek zoals jij vrede en recht in naam van God, zo is er maar één.

Uit de Filipijnen.

• Avondmaaltijd vluchtelingen – oktober 2016

maaltijd-vluchtelingen-14-10-2016-30In het vervolg op de week van de vluchteling heeft de werkgroep Diaconie een avondmaaltijd bereid en vluchtelingen binnen onze parochie uitgenodigd om op het Parochiecentrum in Rijen hieraan deel te nemen. De avond stond in het teken van ‘ontmoeting’. Nou, dat is zeker gelukt. Het is een gezellige en bonte avond geworden. Er waren 28 genodigden uit Armenië, Syrië, Oeganda, Irak, Iran, Eritrea, Ethiopië en natuurlijk uit Nederland. De avondmaaltijd was ook internationaal getint, courgettesoep met verschillende soorten brood, Armeense salade met oer-Hollandse bietjes en rijst. Tussendoor lichtte Rob van Uden het verhaal van de ark van Noach toe, bekeken vanuit de Bijbel én de Koran, waarna één van de genodigden spontaan ons een paar verzen uit de Koran over Noach toezong. De avond werd afgesloten met koffie en lekkere taarten. Dit gaan we zeker nog een keer organiseren.
    Werkgroep Diaconie