Pastores op bezoek in Hulten

20 mei 2017, door Webmaster PHG

In juni 2013 werd de kerk van Hulten gesloten. Op 16 oktober 2014 werd de Gerarduskapel geopend, maar sindsdien bleef het stil.
Het Parochiebestuur en het nieuwe pastores team zijn Hulten echter niet vergeten. Op 30 mei brachten zij op een zonnige dag en op de fiets een bezoek aan het dorp, om de mensen en de omgeving beter te leren kennen.

Ontvangst
Bij de Chump werden we hartelijk ontvangen door Wies Wouters en Marijke de Haas. Al fietsend bezochten we het bedrijf van Jan en Carla Rutten aan de Prinsenhoef, werden we bijgepraat door het team van basisschool ‘De Drie Musketiers’ over het onderwijs in Hulten en brachten we een bezoek aan het kerkhof. Eus de Haas informeerde ons over de plannen voor een grondig onderhoud van het kerkhof.
Afsluiting
Aan het eind van de middag genoten we van soep en een lekker broodje bij restaurant Stad Parijs.
Om 19.00 uur was er een korte, stemmige viering in de kapel. Ter afsluiting van het bezoek ontmoetten we in dorpshuis The Chump enkele vertegenwoordigers van verenigingen, waarin we spraken over de mooie dingen van Hulten, over de wensen die er zijn en de bijdrage die de parochie wellicht nog kan geven aan deze gemeenschap.
Het was een boeiende ervaring.
Hieronder ziet u de foto-impressie van het bezoek.