Reactie pater Martin Driekoningen zingen Molenschot

29 januari 2019, door Webmaster PHG

Beste kinderen van de Driekoningen groepjes van Molenschot, Pastor en ouders van de kinderen en allemaal die hebben bijgedragen aan het sukses van deze aksie.

Het is weer ‘n paar weken geleden, dat het Driekoningen was. Ik was ook ‘n hele week in de in Windhoek voor onderzoeken, maar ik ben weer terug op mijn plek en nu moet ik jullie daarom weer eens komen bedanken.
Ik heb prachtige fotos weer gekregen van Toos en Gerrit Schrauwen, die zij gemaakt hebben van de spannetjes die rond gegaan zijn in Molenschot. Het is juist de tijd dat het koud is en dikwijls regent het ook nog en dan is het niet ‘n plezier om de buurt in te gaan om te zingen en wat geld op te halen.
Maar ondanks alles is het toch weer ‘n sukses geworden en kunnen de < Verre vriendjes in Namibia> weer mooie dingen daarvan ontvangen. Het bedrag wat de kinderen bij elkaar gemaakt hebben is weer door Jan een Leny van der Avoird verdubbeld en met de kollekte van de twee missen in de kerk is het hele bedrag tot 1000,- Euro afgerond en daarna is nog 60 Euro bijgekomen van ‘n groep die dit uitgespaard heeft door geen vuurwerk dit jaar af te schieten, geloof ik. Ik heb dat emailtje al niet meer kunnen vinden, maar ook die groep van harte bedankt door dit ook aan de < Verre vriendjes in Namibia > te geven.
Nogmaals hartelijke dank voor de kinderen en allemaal die de kinderen aangemoedigd hebben en hen met warme schokolade verzorgd hebben, zoals dat al ‘n gewoonte geworden is.
We zullen maar kijken hoe het jaar verder zal verlopen. Op 9 Maart word ik 78 jaar. Ik hoop om ‘n goede uitslag van het prostaatonderzoek te kunnen ontvangen. Met 75 jaar moeten priesters op en kunnen ze eigenlijk niet meer de parochiepriester zijn. Maar hier hebben we ook ‘n tekort aan priesters. Maar we zullen maar zien, zei de blinde man toen hij in de sloot viel.
Hartelijke groeten van de < Verre vriendjes in Namiba>.
P. Martin.
PS
Ik heb gisteren met ons hostelpersoneel daarover gesproken en toen lieten zij me de dunne matrassen zien, waar de kinderen op slapen.
Maar ik heb voor hen gezegd, dat we het geld voor andere dingen zullen gaan gebruiken, Ik heb al 10 voetballen gekocht voor de kinderen. De jongens willen weer bokshandschoenen hebben. We hebben laatste jaar al ‘n snoekertafel voor hen gekocht…. . dat is ‘n soort biljart, waarin in de hoeken gaten zitten en die ballen moeten in die gaten geschoten worden, totdat ze allemaal verdwenen zijn. Ook hebben ze weer graag voetbalspelen, maar ze zijn ook maar rof om met die spelletjies om te gaan. Als ze dan geen echt balletje hebben, gebruiken ze ‘n ronde steen. Maar daarmee gaan de kleine houten voetballertjes kapot natuurlijk.
We zullen ook 30 tot 50 nieuwe matrassen gaan kopen, maar daar gebruiken we ander geld voor natuurlijk.
Hartelijk gegroet.
P. Martin.