Willy van der Put: 50 jarig koorjubileum

13 november 2017, door Webmaster PHG

Wie haalt het om 50 jaar lid van een koor te zijn? Dan moet je wel erg jong beginnen. In de viering van zaterdag 11 november 2017 zong het Parochiekoor Rijen in de Maria Magdalenakerk. Voor het koorlid Willy van der Put een bijzondere gebeurtenis; zij vierde haar 50 jarig koorjubileum.

Willy begon haar koorloopbaan in het tienerkoor van de kerk Maria Boodschap. Later na de fusie van de parochies in Rijen zong zij in het Parochiekoor Rijen. Aan het einde van de viering werd zij in het zonnetje gezet door voorganger Rob van Uden en bestuurslid Gerard de Graaf.
Gerard benadrukte vooral haar inzet voor het koor. Naast het zingen is Willy de spil van het koor als secretaris en bibliothecaris. Mede dankzij haar energieke inzet hebben we een parochiekoor dat onze vieringen opluistert in de juiste sfeer. Willy kreeg een mooi herfstboeket aangeboden en een herinneringsaquarel van de Parochie Heilige Geest.

Na afloop van de viering ging het koor naar het parochiecentrum om na te praten en het jubileum te vieren. Koorvoorzitter Toon Koevoets bedankte haar voor de vele uren die ze wekelijks aan het koor besteedde en overhandigde de gouden Gregoriusspeld met oorkonde. Na een warm applaus werd de feestavond voortgezet