Arm in Arm uit Dongen wint Antoniusprijs

26 november 2018, door Webmaster PHG

De oecumenische werkgroep Arm in Arm uit Dongen mag op 3 februari de Antoniusprijs voor diaconie in ontvangst nemen. De Antoniusprijs is ingesteld voor parochiële of regionale activiteiten op het terrein van Kerk en Samenleving, die een voorbeeld kunnen zijn voor andere groepen en parochies.
De prijs is vernoemd naar de heilige Antonius die in zijn tijd (12e-13e eeuw) veel oog had voor het leven en de ontplooiingskansen van individuele armen.
De Dongense werkgroep ontvangt de prijs tijdens de eucharistieviering om 10.30 uur in de Laurentiuskerk met als hoofdcelebrant mgr. J. Liesen.

De voordracht

Werkgroep Arm in Arm is voorgedragen door Caritas. Waarom? Om heel veel redenen, zo blijkt uit de aanbevelingsbrief die Caritas naar het Bisdom heeft gestuurd. Caritas schrijft dat Arm in Arm al meer dan 20 jaar werkt aan het bestrijden van de armoedeproblematiek in de gemeente Dongen, samen met een aantal sociale partners, waaronder de gemeente.

De motivatie

Caritas schrijft ook dat Arm in Arm mensen helpt de weg te vinden naar verschillende instanties die hulp kunnen bieden. In de motivatie worden ook de kerstpakkettenactie en de vakantieweken genoemd, waarbij met andere organisaties en sponsoren wordt samengewerkt. Dit is slechts een kleine greep uit de door Caritas genoemde activiteiten van Arm in Arm. Het is duidelijk: Arm in Arm verdient de Antoniusprijs!

De andere projecten

Arm in Arm is niet de enige werkgroep die is voorgedragen voor de Antoniusprijs. In de brief van het Bisdom staat dat er in totaal 13 projecten waren aangemeld. Alle projecten worden uitgebreid beschreven in het boekje ‘Antoniusprijs voor diaconie 2018’.