De vrijwilliger en bloemen

01 maart 2018, door Webmaster PHG

Riet en Miep schikken de versiering voor de 2de zondag van de vastenDe Parochie Heilige Geest kent veel vrijwilligers, die allerlei taken vervullen. Deze maand stellen wij bloemengroep aan u voor. Misschien wel de meest zichtbare werkgroep in onze parochie. Immers iedere week en zeker met de feestdagen zorgt zij voor een bloemetje op het altaar of soms in de hele kerk.
Het belang van versiering in de kerk blijkt wel uit het kostersboek, een heel hoofdstuk wordt eraan gewijd. Een bloemetje doet altijd goed. Dat geldt ook voor de liturgie. ‘Mensen houden van bloemen, kleuren en een verzorgde omgeving. Als je een kerk binnenkomt waar bloemen met smaak en zorg geschikt staan, voel je dat je welkom bent maar ook dat het belangrijk is wat er gevierd gaat worden’. Zo staat er in de inleiding van het hoofdstuk.
Als u goed kijkt, ziet u dat de bloemengroep in onze kerken erg goed let op de juiste kleur bij het juiste feest. Bij een huwelijk uitbundig, bij Kerstmis veel groen en nu in de vastentijd begint het voorjaar en de sobere weg naar Pasen met een simpele, nog bruine takkenbos.
Onder leiding van Ine de Vet in Rijen en Riet Dekkers in Molenschot worden de kerken ieder weekend in orde gemaakt. Dat kunnen zij niet alleen, maar gelukkig is er een aantal vrijwilligers waarmee zij samen zorgen dat de kerken versierd worden.
Mocht u ook groene handen hebben en wilt u ons helpen? Ine en Riet zien u graag komen. Aanmelden kan bij het secretariaat.