Boekbespreking

18 mei 2020, door Pieter Hartman

Nu lezen, op 28 september bespreken!Stoner, van John Williams
STONER, van John Williams

Het nieuwe jaarprogramma van Voedsel voor de Ziel staat in het teken van ‘Verlangen’. In alle activiteiten komt dat verlangen terug. Momenteel verlangen wij ernaar in september weer te kunnen starten met ons programma. De eerste bijeenkomst is een boekbespreking met een boek van John Williams: Stoner. Een boek uit 2012 met lovende recensies. Nu is er tijd om fijn te lezen. Doe mee!

De hoofdpersoon William Stoner is een Amerikaanse boerenzoon, die literatuurprofessor wordt. Hij leidt een weinig opzienbarend leven. Hij raakt vervreemd van zijn ouders, zijn carrière verloopt moeizaam, zijn huwelijk mislukt en zijn vrouw en dochter keren zich tegen hem. Hij wijdt zijn leven aan literatuur en liefde maar faalt op beide fronten. Zijn hele leven heeft Stoner een verlangen naar liefde, vriendschap en erkenning. Niet in de zin van wetenschappelijke roem maar naar erkenning als mens.

Wil je zelf het boek niet aanschaffen? Leen het bij de bibliotheek in Rijen. Op dit moment heeft Theek 5 in Rijen beperkte openingstijden. U bent er welkom op maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Wij zien u graag op maandag 28 september 2020 in Parochiecentrum, Hoofdstraat 58 in Rijen om 19.30 uur, waar Marjolein van Tooren ons weer meeneemt in haar enthousiaste wijze van bespreken. Natuurlijk onder voorbehoud van de maatregelen rondom het coronavirus.
Voedsel voor de Ziel, een werkgroep van de Parochie Heilige Geest