Vanuit Kerk en School

12 december 2019, door Webmaster PHG

In november kwamen de leerlingen van groep 5 van basisschool De Brakken naar het Parochiecentrum voor de workshop: ‘Opa en Oma’.
Die spelen een belangrijke rol in het leven van kinderen. Elk kind lijkt op zijn ouders en grootouders. Herkennen zij in zichzelf ook iets van hen? Heel enthousiast is daarover verteld.
Maar op wie lijken de eerste mensen? Daarover is duizenden jaren geleden door mensen een eigen verhaal ontstaan, dat steeds wordt doorverteld en dat in de Bijbel staat. De eerste mensen zijn uit klei gemaakt en God vond dat de mens goed was. Nu weten wij dat de mens in de evolutie ontstaan is uit mensapen.
Naar aanleiding van dat verhaal mochten de kinderen hun opa of oma uit klei boetseren. Zij hebben geprobeerd uit te beelden hoe ze op opa of oma lijken. Wat was dat een uitdaging!