Torenlicht … LED it be

12 december 2016, door Webmaster PHG

Het licht wordt ontstoken

En daar stonden we dan zaterdagavond 10 december om 19.30 uur op het kerkplein, een beetje koud, een klein beetje regen, maar verwachtingsvol. De vier uurwerken in de toren van de Maria Magdalenakerk zouden weer gaan branden!
Foto Huub BinkEr was voor deze gelegenheid een mooi podium neergezet op het kerkplein. Vicevoorzitter Frans van Emstede memoreerde de start van de actie ‘Torenlicht … LED it be’ in september van dit jaar, waarbij werd gevraagd een lamp te doneren. Het resultaat was geweldig. Velen deden enthousiast mee en er is € 13.500 gedoneerd. Voldoende om de lampen met bijbehorende techniek te vervangen. Er blijft zelfs nog iets over voor het onderhoudsfonds van de toren. Frans bedankte iedereen heel hartelijk voor hun bijdrage. Hij sprak ook dank uit aan iedereen die de actie mogelijk hadden gemaakt: de projectgroep Torenlicht, de winkeliersvereniging, Albert Hein, Jumbo, Gardenmaster, Brasserie de Heeren van Rijen, de fotograven van FA Rijen, Frank Hermes voor het ontwerp van de flyer en degenen die het Promofilmpje hadden gemaakt.

Foto Huub BinkToen was het tijd voor de derde trekking onder de certificaathouders van een lamp. Wethouder Rolph Dols trok de drie winnende prijzen: 2 flessen wijn voor Jos Biemans, een cadeaubon van Gardenmaster voor de heer Van Riel en de hoofdprijs een minuut winkelen bij AH voor Mevr. Trees Verhoosel. Rolph noemde het project een mooi voorbeeld hoe de bevolking kan samenwerken. Daarna had hij de eer om het licht te ontsteken door op een knop te drukken. Hij begeleidde dat op sympathieke wijze.
En bij het geluid van de klokken ging het licht aan. Een bijzonder moment!

Aansluitend konden we genieten van het Midwinterconcert van Zangvereniging Euterpe o.l.v. Danny Pals, dat sfeervol begon met het lied Rorate Caeli, een adventslied op weg naar het licht van Kerstmis. Toepasselijk kwam het koor binnen met in de hand kaarslicht. Een mooie afsluiting van een mooi project.
Een enthousiaste bezoeker.