Tentoonstelling en Workshops: Goddelijk Gaaf Gregoriaans

12 augustus 2018, door Webmaster PHG

Een mooie herinnering aan vroeger, of je kent het helemaal niet?
In het weekend van 5, 6 en 7 oktober 2018 is de Tentoonstelling ‘Goddelijk Gaaf Gregoriaans’ in het Parochiecentrum van de Laurentiuskerk in Dongen met oude gebeden- en gezangboeken. Voor deze tentoonstelling roepen wij mensen op om eens te kijken of je nog een mooi exemplaar van een gebedenboek of een boek met Gregoriaanse gezangen hebt liggen. Als je deze boeken wil uitlenen voor de tentoonstelling dan kun je dat doorgeven via de mail. Zie onder. De boeken kunnen op het parochiecentrum naast de kerk worden afgegeven, voorzien van naam en adres op zaterdag 11 augustus tussen 13.00 en 16.00 uur of op afspraak.

Het idee is om mensen ook de kans te geven om zelf eens mee te zingen met het Gregoriaans koor van de Laurentiuskerk. Op zondag 7 oktober is er om 10.30 uur een viering waaraan jij actief kunt deelnemen. Ja, echt meezingen maar gesteund door het bestaande mannenkoor. Op drie voorafgaande vrijdagavonden zal Frans Bullens een workshop -repetitie houden in de kerk. Wil je aan de workshops/repetities deelnemen dan kun je jezelf opgeven via de mail: gerardenmiekejansen@home.nl Ook met vragen kun je hier naar mailen of bel 06-30688993.
De repetities zijn op 21, 28 september en op 5 oktober a.s. om 20.00 uur in de kerk. Hiervoor wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 5,00. Opgeven kan ook via de mail tot 1 september a.s. Kom met je vrienden zodat we een groots koor kunnen samenstellen.

Met muzikale groet van de Culturele Commissie van de Laurentiuskerk in Dongen.