Rondje Open Kerk 2017 in Molenschot en Rijen

02 juli 2017, door Webmaster PHG

Op de woensdagmiddagen 12, 19, 26 juli en 2, 9, 16 augustus van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Tien kerken en één kapel – in Baarle-Hertog, Baarle-Nassau, Chaam, Ginneken, Molenschot, Riel, Rijen en Ulvenhout – openen op zes achtereenvolgende woensdagen hun deuren voor belangstellenden. In de kerken zijn vrijwilligers aanwezig om vragen te beantwoorden en een kopje thee of koffie aan te bieden.
In Molenschot is er een iconenexpositie. Lisette Beenhakker uit Dorst schildert sinds twee jaar iconen en stelt haar collectie tentoon (www.lisettebeenhakker.nl).
In de Maria Magdalenakerk in Rijen komt een tentoonstelling ‘Een weg te gaan’. Meer informatie hierover kunt u vinden via www.oecumene.nl/nieuws-blogs/nieuws/836-tentoonstelling-een-weg-te-gaan

Algemene info over het Rondje Open Kerk en de fietsroutes vindt u op www.rondjeopenkerk.nl. In de deelnemende kerkgebouwen kunt u een folder meenemen.
Op vrijdagavond 7 juli wordt het seizoen 2017 geopend met een concert in de Ledevaertkerk in Chaam door Kamerkoor Terpander onder leiding van Frank van Nimwegen. (www.terpander.org) Pianist Henk Stoop verleent zijn medewerking aan het openingsconcert. Het wordt een zomers programma met werken van onder meer John Rutter, Antoon Maessen, Kurt Bikkembergs en Edward Elgar.
Aanvang 20.00 uur, toegang vrij. Na afloop is er een collecte ter bestrijding van de onkosten en een gezellig samenzijn in de consistoriekamer van de Ledevaertkerk.