Rob van Uden vertelt …

02 februari 2017, door Webmaster PHG

Op woensdag 15 februari staat Rob van Uden klaar om te vertellen over Franciscus van Assisi. Rob is een enthousiast verteller, het is zeer de moeite waard om te komen luisteren. De verhalen komen uit de bundel Fioretti, een bloemlezing uit de 14de eeuw. De verhalen zijn beeldend, volks en vol fantasie. De ‘Fioretti’ bleek destijds een parel in de literatuur van West Europa.
Rob van Uden vertelt vier verhalen in een vlotte, improviserende stijl. Hij doet daarbij recht aan het volkse en fantasierijke karakter van de tekst. Opvallende details in de verhalen werkt hij zó uit, dat de humor het publiek laat lachen, maar de gevoeligheid hen ook kan ontroeren. Tussen de verhalen door zijn er rustpunten met muziek van Palestrina (16de eeuw) en fragmenten van muurschilderingen van de bekende Giotto (1267 – 1337).
Datum: woensdag 15 februari
Plaats: Parochiecentrum, Hoofdstraat 58, Rijen
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Aanmelden: voedselvoordeziel@parochieheiligegeest.nl of bel naar het secretariaat 0161 222 833.
Entree: een vrijwillige bijdrage.
Voedsel voor de Ziel
Een werkgroep van de Parochie Heilige Geest