Pelgrimstocht naar de Chrismawijding

16 maart 2020, door Webmaster PHG

Vanwege de maatregelen i.v.m. het Coronavirus gaat de viering en de wandeling niet door.

Een wandeling van Zuiddorpe naar Hulst

Enthousiaste wandelaars kunnen deelnemen aan een pelgrimstocht naar de Chrismawijding voor het Bisdom Breda op woensdag 8 april 2020, de woensdag in de Goede Week.
De Chrismawijding is dit jaar in de H. Willibrordusbasiliek te Hulst. We vertrekken met de trein om 9.00 uur uit Rijen, om 9.15 uur vanuit Breda. Vanaf 12.00 uur verzamelen de pelgrims zich in Zuiddorpe, waar we de pelgrimszegen ontvangen.
Daarna beginnen we aan een tocht van ongeveer 17 kilometer met twee rust/gebedsmomenten en een korte stiltewandeling. We zorgen dat wij op tijd bij de Chrismaviering aanwezig zijn (rond 17.30 uur in Hulst, afhankelijk van weer en andere omstandigheden), zodat we nog de mogelijkheid hebben voor een kop soep en een broodje. De wandelaars nemen eten en drinken mee voor onderweg. Overige onkosten zullen minimaal zijn en zijn voor eigen rekening.
Het openbaar vervoer terug is beperkt. Mochten er mensen zijn die wellicht ook naar de Chrismawijding gaan, maar niet meewandelen én die een plekje in de auto overhebben; laat het dan even weten.
Opgave vóór 26 maart via teamassistente@parochiedongen.nl o.v.v. naam, e-mailadres en vertrekpunt.
Vooraf aan de wandeling krijgt u de benodigde informatie toegestuurd.
Diaken Rob van Uden
Namens de parochies van het Samenwerkingsverband Dongen en Rijen.