Palmzondag

01 april 2020, door Webmaster PHG

palmpasenstokVorig jaar was het vanwege de buxusmot spannend of er nog wel palmtakken zouden zijn. De natuur heeft zich hersteld en ze zijn er weer volop! Al kunnen we dan niet samenkomen om Palmzondag te vieren, u bent wel van harte uitgenodigd om een gezegend palmtakje op te halen. De Annakerk is op zaterdag 4 april van 19.00 uur tot 20.00 uur open en de Maria Magdalenakerk op zondag 5 april van 10.00 uur tot 11.00 uur. In beide kerken blijft de voordeur dicht, maar gaan we door de linker zijdeur naar binnen en door de rechter zijdeur naar buiten. Binnen liggen de gewijde paastakjes voor u klaar.
Houd 1,5 meter afstand van elkaar en ga met niet meer dan 3 mensen tegelijk naar binnen.
In de Goede Week staat het restant takjes nog in de Mariakapel en in de Annakapel.

Inspiratie Palmzondag
Groene takken, die in de winter kleur blijven bekennen.
Tekens van hoop: er is leven.
Groene takken, die we thuis bij het kruis steken
om wanneer we verdriet en zorgen kennen
te blijven vasthouden aan ons geloof
om ons hart open te houden voor Gods liefde.
Het takje in de hand nemen, is kiezen voor de weg van Jezus.